Aimaan Ahmad: June 2011

Jun 30, 2011

(Review) Tolong Awek Aku Pontianak


Tahniah!!
Tayangan Unggul Sdn Bhd (TUSB) menerbitkan filem ke-30 arahan James Lee menemukan Zahiril Adzim dan Sazzy Falak di layar perak, bermula 7 JULAI 2011.



Tahniah!!
Kepada pelakon yang turut menjayakan Tolong Awek Aku Pontianak( TAAP) Liyana Jasmay, Nurul Wahab, Faezah Elai, Syanie, Bell Ngasri, Sufian Mohammad, Harun Salim Bachik, Rashidi Ishak, Yus Waisar, Rusminah Sidek dan Jehan Miskin.



Kisah percintaan dua dunia berbeza, sebuah filem komedi seram yang mengisahkan Bob, perwatakan lurus bendul dan baik hati bekerja di sebuah syarikat pengiklanan. Kemudian berpisahkan dengan teman wanita, dan memulakan hidup baru dengan berpindah ke rumah baru dan bertemu dengan Liyana Jasmay dan Sazzy Falak sebagai jiran baru mereka.



Bagaimankah kesudahan filem ini, adakah kehidupan Bob yang loser akan bertukar menjadi lebih baik dengan kehadiran Pontianak ini? atau menjadi bertambah loser?
Jom layan trailer di bawah ini dulu.


Tolong Awek Aku Pontianak ( 7 July 2011 ) official trailer

Movie ini akan mula di tayang kan pada 7 JULAI 2011.
Bagi memeberi peluang kepada penonton untuk bersama-sama pelakon TAAP, pada 3JULAI ini, TUSB dengan kerjasama Menara Kuala Lumpur akan mengadakan Parti Kostum, khas buat pembaca blog Budiey.com, di mana 100 pembaca bertuah akan di pilih untuk memeriahkan acara ini.



Mereka juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah dan hadiah untuk Pakaian Costum Terbaik. Tapi kostum macamana nak pakai ni???
Macam ni pon boleh.

Jom menjadi 100 pembaca blog budiey.com yang terpilih, dan boleh bertemu dengan mereka berdua, hero & heroin.

Thanks for reading this entry!

(Review)Transformers 3 Dark of the Moon


Baru! Ye baru terhegeh-hegeh nak bagi review / my point of view berkaitan dengan tajuk movie di atas. Banyak outing, tak menyempat nak bersentuhan dengan lappy tercinta la. =) Ada aku kesah aku lambat/ lewat/super lembab sharing my view, pasti ada jugak yang masih belom menonton movie ini kan walaupun 3hari sudah ditayangkan.


Actually, MissAimaan berpeluang menonton movie ini before ia ditayangkan. Rezeki belum mengandung~=P Geli pulak aku taip macam ni.Kahwin pun belom. Selalu kan orang kate, "Rezeki anak la tu". Nak jugak menyibuk I ni.




Eh.continue..typing pls



Transformers 3 Dark of the Moon Teaser Trailer - Official (HD)


Well.Macam tak best pulak kalau MissAimaan duk cerita-cerita sebelum korang semua dipanaskan dengan trailer TRANSFORMER 3. Sila click play video di atas! _arahan _



OK! DONE!



Pandangan saya yang kurang tengok movie, tak tahu la kalau korang semua pakar movie ala-ala gini:

#Tak tahu kenapa ada part saya rasa " Haish, bosan! Tolongla cepat sikit part ni". Takpasti korang rasa mcm tu ke tak.
#Kejap-kejap saya tengok jam.
# Tapi part bumblebee & the geng best. Saya suka!
# Jalan cerita ok/excellent, marvelous, delicious( ape hal)
# Like Megan Fox lagi.Nampak sharp cara dia.Cool!



ok! Itu sahaja. Selamat menonton.

Jun 27, 2011

(Review) SEKALI LAGI Cinta Itu Milik Kita


Tahniah!! Kepada Lisa Surihani, Shaheizy Sam, Mia Sara Nasuha, Bront Paralae, Kartina Aziz, Shasha Zurazie menjayakan movie Sekali Lagi Cinta Itu Milik Kita.


Movie ini akan mula di tayangkan di pawagam seluruh Malaysia pada 30 JUN 2011.


Cerita cinta di zaman persekolahan yang dramatik, antara Lisa Surihani & Shaheizy Sam yang di tentang oleh keluarga dan membuat keputusan bernikah di umur muda. Kira muda la zaman sekolahkan. Tapi mana datangnya Bront Paralae , kenapa Lisa Surihani kahwin dua. Yang tu perlu ANDA saksikan. Apakah kisah cinta mereka?



Kenapa kerna listkan movie ini wajib tonton this weekend?

# Mia Sara belagak dewasa. Comel!!
# Lisa Surihani jadi mama.
# Shaheizy Sam lakonan pelik dalam movie.
# Terus jatuh cinta Shaheizy Sam.( ok! Lebih kpd emosi perempuan)

Fyi, movie ini mendapat sponsor LipIce.Dah semestinya Duta LipIce, Lisa Surihani yang dulu saya pernah buat satu post pasal LipIce activity disini. Yang mana Lisa akan pilih beberapa soalan peminat, dan Lisa jawab dalam video post up FACEBOOK LIPICE.


Then kali ini, LipIce buat aktiviti yang mana fans2/pembeli produk mereka yang terpilih boleh menonton tayangan premier Sekali Lagi Cinta Itu Milik Kita. Memang berdoyon-doyon la gadis-gadis yang berjaya berjumpa Lisa Surihani. Seronok tengok mereka teruja. Lelaki apetah lagi kan =)


Sesi photo bersama Lisa Surihani. I won't fight with them but I one of fans too.




Because I meet Lisa again!!

Thanks for reading this entry!

Ulang tengok video lawak Sepah


Haish. Hari ini dah termasuk hari ketiga abisnya Maharaja Lawak. Jumaat lepas dan hari ini Isnin. Dan saya masih terngiang-ngiang lagi lawak Sepah yang memang lawak gila. Memang sengal. Saya ini sebelum sebelum ni memang tak masuk dgn Sepah ni. Kalau tengok je lawak dorang, macam tak ambik pusing la. Sekadar tengok.


Maharajalawak akhir, perasaan nak feel macamana tengok Live kt Stadium Melawati ternyata menjadi kenyataan dan saya dah jadi fans Sepah. Gelak guling-guling kot( ok!tipu). Btw, dalam video rakaman dibawah ni, ada sekali saya yang inteprem. Nasib! Nasib baik bukan tengah korek hidung ka/ tergaru-garu ka/ maintain cool ketawa terbahak-bahak. Masha ALLAH. Anak sape la tu?









Apa yang lebih mengujakan, abis je Maharaja Lawak. I duduk sebelah geng Sepah. sebab kt sebelah dia je ada seat kosong. Then takkan duduk je kan. Mesti la I cakap, TAHNIAH, uols!!


Gaya kena cool.Padahal teruja gila nak ambil gambar.Segan punya pasal, NO PICTURE la.

This is how I looks like that night. Cer cari dalam video atas tu. aha.

Tahniah! to all finalis Maharaja Lawak memang lawak gila tak kering gusi terutama sepah. Ye! mereka duit tengah berkepuk sekarang, boleh buka bisnes beranakberanakkan duit. Bukan tambah anak. aha.! :P

Thanks for reading this entry!

Jun 23, 2011

60% kita 40% kamu

Bukan bercerita pasal kedekut. Bukan bercerita pasal harta. Bukan bercerita pasal markah sekolah anak-anak. Ini perkara yang perlu di rungkaikan dan ramai antara kita musykil untuk membahagikannya sebelum melunaskan perancangan masa akan datang.
"60% rasa cinta sayang untuk DIRI SENDIRI 40% rasa cinta sayang pada DIA"



JANGAN MEMBETAH LAGI!!!! Sebelum saya perjelaskan. Perasan sgt( mengangguk), ada yang sedang bersandar pada kerusi terus berganjak dan perbetulkan kedudukan/fokus pada bacaan. Isu cinta ,berkekasih.


Percentage yang saya highlight itu ,said by Score A millionaire.Thariq. But the message informed by my housemate who went to the talk. I picked up good point as a base of motivation for me to move forward. From what he said, I got the point. WHY????? the sentences came out.



If PEOPLE we love died, we're not died too when relocate the percent into 60% for ourself.
If PEOPLE we love died, we're died too if put 100% hope to them. Ataupun tempat bergantung. Then afterward, we should start from begin to plan what we had lost. Is it true?? =)



Saya suka jika point ini di beri situasi untuk mereka yang dalam lingkungan umur 18-25 untuk wanita/perempuan dan umur 18-30 untuk lelaki.Mereka up 5 years,baru matang. Career growth focused time. Time ini kalau nak bercinta, cita-cita ghaib/hilang/lambat jejak. Kalau nak jugak ,60%.



Ini motivasi kuat saya untuk membalas jasa ibu ayah tok. Saya nak ubah nasib mereka dan capai impian mereka yang tergendala. Kamu pernah terfikir tak, sebelum mak ayah kita berkahwin, mereka mempunyai impian yang besar, melihat dalam tv kehidupan orang lain slightly golden happiness and comfortable. Its same goes to them. When they got married, u're born. Fokus impian mereka berubah sebab lahirnya kamu dalam dunia ini kan. Jadi mereka fokus pada kamu.



Sedeyy bukan! :( Achieve urs & ur parent DREAM.

Jun 22, 2011

Unpredictable outing

As usual, when woke up in the morning, all housmates already went out for work. But I, " em. Dah pagi. Apa nak buat ye hari ni". Then sharply thinking what I want to do to fulfill my day with beneficial thing. Look like today no event to cover the news. Eheee. Sebenarnya ada, But last night I'm back home late because of attended to Universal Nite & Showcase 2011. Do u remember that, I already talking about it in previous entry HERE.



Then home cleaning. Facebook-ing.Clothes washing by machine. Up to flooding in my house. aha. Well good person handle washing machine until mereka( mesin Haeir automatic) tidak bekerjasama. Ya Allah, nak bagi saya fit ye! Tambah lagi satu keje. Mengemop. Serapkan air dengan surat khabar. Satu keje aku mcm bibik indon dah.




1ish ( Jam satu dalam bahasa brunei) petang , Ekin called me, asking me either want to going out accompany her shopping office stuff or not. Ofcos la I accept, btw I was thinking about going out to pick up parcel at my office The Garden. sekali harung je kan. =)


Traffic jammed encourage me to press camera button. Keep smiling =)



To be honest, the event should be covered today held in Midvalley Mall. When reached there, I was wondering, Kenapa sangat bising ni at the center court. aha.. Press Conference Samsung Galaxy S II. A lot of peoples crowded area to see what going on. Definitely the gadget awesome/ great/ gorgeous/ marvelous/bukan delicious bebeh. Korang rasa??????



Center court Midvalley Mall


Samsung tak best. Pujuk hatiku.



From here, straight away to Kl Sentral. Attend to MRCB event which is " Excellence Staff Award" with Ekin ( people say we're twin). Maybe the size of body. Talking about the event. MRCB ( Malaysia Resource Corporation Berhad ) celebrating and rewarding to the staff who working as excellent with full of commitment. Its called token of appreciation.

The winner announced will get:

Umrah Package worth RM5000
Samsung Galaxy Tab
3 days unrecordable holiday
Individual record in HR Dept



Excellence Staff Award


Dasyat! Dasyat! Bukan senang nak dapat. Sambil bekerja , datang rezeki durian runtuh. Yela, Kerja betol2, appreciate customer will be appreciated. Tahniah Pemenang!





Chance to grab stuff tak boleh di tinggalkan. Tengok sebelah ada beg plastik berbungkus. Bukan bungkusan bayi yang dijumpai. Bukan tin-tin dikutip untuk dijual semula. A gorgeous black Jacket. Later I post up a picture. =) Nice. Melampau ye MissAimaan.






Thanks for reading this entry!

Malam Universal & Showcase 2011

Seperti yang saya kecoh-kecohkan di laman facebook saya DISINI, yang katanya! Saya mahu ketemu sama Aaron Aziz. Yessssssss! Saya tak berkesempatan bertemu dgnnya. Mungkin lain kali. Saya sabar menanti. Ada kerja yang harus disettle kan, dan kerana itu saya tak sampai ke Tv3. Lain kali pasti.......DATANG!



Kemanakah saya dari petang itu sampai ke malam ini? Yea. Malam Universal & Showcase 2011. Superb! Marvelous! Excellent! Artisnya~.....Delicious! Makanannya~


Teman-temanku roger. Kamu siap-siap, kita mahu ke suatu tempat. Aku terus siap deh, pakailah secantik mana pun, aku masih kelihatan hodoh sih. Iya kan. ( Tetibe berbahasa Indon, tapi enggak betul sama sekali)





ahha. Itu aku. Bukan kamu.




Em. Aku sampai sahaja Crown Plaza Hotel. Tidak ku nyangka semua cantik-cantik banget, ganteng-ganteng dengan gaya pirate mereka. Lanun hebat !! Ropenya tema malam ini adalah PIRATE. Ceit! Bagaimana aku tidak tahu. Saya pergi dgn gaya sebegini, macam mahu makan tepi jalan. ahha. Okla tu!


Thanks for reading this entry! mahu tido. saket kepala.

Jun 21, 2011

Testing my patience

Ok fine! Today just a wasted time by staying at home for the whole day and try to make a day beneficial. I was asking my friend going to Masjid India for looking around and again ,shopping a shawl( maybe) & suddenly 3 bracelets ( without intention, terbayar) kroooohhhhh.


But its not that issue I'm going to tell you all. Haish. Susah betol mahu start bercerita benda yang menaikkan kemarahan saya. em saya tak pandai nak marah. Malu.( boleh ke mcm itu)


Around 6.30 pm arrived at M.India. We usha around looking for tudung bawal color puteh without any accessories/kerawang/manik/labuci.Berjalan punya berjalan, we stop at the last shop at the end of Masjid India road. Yeah! Look like we found what we want.Sibuk memilih the best jahitan kononnya, boleh pulak the seller bercakap dalam bahasa minang, but we understand what she's talking, mumbling & kutuk-ing about us. " Budak-budak ini menyibuk je lah , menyusahkan aku".Itu percubaan menaikkan kemarahan.


Later, another seller came to us and try to entertain. But still the same when we dun want to buy their thing. And she asks us untuk kemas-kemas semua tudung yg kami tengok tadi. Ahhhhaaa! Kemarahan memuncak!! Akhirnya meletoppppppp. Kenapalah seller tu tak puas hati & tak nak entertain customer.




Padahal aku dah beli satu helai tudung kt dia. Then my friend pon dah decide nak beli. Memang tolak rezeki betol. Korang jangan macam tu. Customer always right even korang dah bengkek gila.

TAMAT KISAH SHAWL
===========================================================




Keadaan dah cool, kami mahu pulang donk. Then aku line up panjang. Dengan berbekalkan duit syiling memang cukup-cukup untuk duet tiket tren. Tak menyusahkan ticketer to nak tukar duit. When come to my turn,

aku: Akak, Asiajaya satu?
ticketer : Adik bayar duit syiling, beli dekat mesin tiket dik.
aku: Aik. takboleh ke kalau kau ambil aje duit aku n bagi tiket. Bukan depan mata kau penuh duit syiling ke.( dalam hati sahaja)
ticketer: Beli tiket dekat mesin jugak.



Haish . memang menaikkan kemarahan. Apa masalah korang ni?? Aku tak faham disini.


TAMAT KISAH BELI TIKET TREN

Thanks for reading this entry!

Jun 20, 2011

World Championship Marching Showbands 2011 KL


Fyi, Malaysia menjadi tuan rumah untuk event dunia ini. Dalam banyak-banyak negara yang menghantar proposal, rezeki pada negara kita tahun 2011. What I'm going to share is this event will have a lot of tourist & visitor at that time. Then segala aktiviti dan tingkahlaku will be judge from the foreigner. Belum cerita pasal kebersihan negara kan. ( ini kategori berleter ke)ahha. It's not that point actually.


This event called World Championship Marching Show Bands 2011.


To whom never watch this show bands real before, now is time for it. Those people who want to get information regarding this event or to booked ticket. You can visit, HERE. and also you can click on the picture below. :)


This event will be held start from 23 JULY 2011 To 31 JULY 2011. I like to put event tentative below for information.


  • 22-24 July Arrival of bands
  • 25 July Opening Ceremony/ Street Parade - Bukit Bintang
  • 26 July Welcome Dinner
  • 27 July Preliminary I - Stadium Bolasepak KL, Cheras
  • 28 July Preliminary II - Stadium Bolasepak KL, Cheras
  • 29 July Drum Battle - Pavilion
  • National schools Championship - Stadium Bolasepak KL, Cheras
  • 30 July Grand Final - Stadium Bolasepak KL, Cheras



They're enjoy playing instrument to audiences. Below!


Stampede Showband Calgary World Music Contest Kerkrade Street parade


To those who want to be volunteer, you also can visit HERE to sign up & adding your saving money. Especially who unemployed, students,etc.

Thanks for reading this entry!

Panic.


How you looks like when panic.



Sejujurnya, all people have panic attack in life. But the different here is how you handle your panic situation. Apa yang saya boleh berkongsi di sini, if we good in handling panic situation , surely you're good in manage your life. Semua ini bukan sejak azali, tapi dari kehendak diri kita sendiri inginkan perubahan dalam diri.


Can you imagine if a lot of people can't handle their panic situation, apa lah akan jadikan? Maybe kamu akan bersimpuh tepi jalan dan meraung-raung apabila beg/tas tangan diragut? ataupun kamu duduk senyap dalam kereta setelah melanggar motosikal dan mangsa berdarah-darah? ataupun kamu tak bertindak apa-apa melihat orang pengsan depan kamu even nak jerit mintak tolong sahaja, belum lagi pikir nak buat "cpr".


Bercakap pasal cpr, saya pun belum pernah buat cpr pada mangsa tapi belajar sudah.
( memanglah tak buat cpr lagi, tak penah lagi jumpa yang pengsan dpn kita, takkan tiba2 nak men"cpr"kan mangsa sedar, itu dah lain bunyinya)


Kadang-kadang, panic ini banyak boleh mneyelamatkan lagi situasi. Contoh kalau rumah terbakar. Kebanyakkan mangsa mati akibat ketakutan sampai tidak boleh berfikir bagaimana untuk berlari atau selamatkan diri. Jadi lepas ini bersama-samalah kita.

Ada jugak student yang panic bila menjawab exam/interview/bercakap dgn lecturer/tegur kawan baru di sebelah. Malah ada yang sampai nak kena ulang alik masuk tandas akibat terlalu panic. Tips saya nak handle situasi ini:

  • Pastikan diri sentiasa hygiene/bersih
  • Smile always and make good impression
  • Make preparation for yourself at home
    ( tak kira nak exam/interview/penyimbah asid)
  • Be role model to others in anyway

Ini sahaja sedikit tips petang isnin untuk pembaca-pembaca
MISSAIMAAN

Thanks for reading this entry!

The Seven Deadly Business Sins

I would like to share some thoughts that I think should be shared to all.

1) Greed - Are you satisfied with what you've achieved or are you always seeking more, and never consolidating and strengthening what you currently have?


2) Opinion - Do you ever dismiss ideas without analysis? There have been many opportunities that were missed because opinionated management failed to see the wider picture.


3) Routine - Just because something worked in the past does not mean that it will continue to work in the future.


4) Emotion - Is the reason for your decision based on analysis, or emotion? Many managers are driven by their fears and desires without ever stopping to justify the reason for their fear or hatred or love. Often these prove to be unjustified and unjustifiable.


5) Ego - Do you make decisions because you are the cleverest, the biggest, the market leader? Are you obsessed with your own image and abilities? Many leaders in the past also thought that they were invincible. A quick look at history shows that they were not!


6) Success - Over-confidence is dangerous and can blind you to competitors seeking to emulate your success.


7) Hope - Can you justify your reasons why things will improve, or are you just burying your head in the sand, and refusing to see reality?


These seven deadly business sins are based on some work by Ben Gilad, one of the foremost Competitive Intelligence experts. Businesses need to understand their blindspots - what they would rather not see, and work to remove them.


Each of these seven sins is a type of blindspot if it dominates the thinking within the company. It's OK to have each to a certain degree, balanced by the others. (All businesses need to believe in themselves, have hope, aim to make money....). The problem is when one aspect starts to govern the way things are done in the company, preventing rational and logical thought.


Thanks for reading this entry!

Fara Fauzana( Fafau) pentaskan teater


Baru-baru ni pelancaran kedua teater Anak Dara Nyonya yang bakal berlangsung pada 6- 12 Julai 2011 di Matic, Jalan Ampang. Artis yang bakal membuat anda ketawa tak kering gusi ...... trennngggggggg!!!! teng teng! Sarimah Ibrahim, Fara Fauzana, Misha Omar, Juhara Ayob, Norzizi Zulkafli, Sherry Abdullah dan Zaifri Husin. Pelakon teater ni hanya sedikit sahaja, tetapi riuh pentas teater dah macam 100 orang pelakon.


Teater ini di sponsor sepenuhnya oleh Jamu Mak Dara iaitu ibu Halimah yg sememang terbukti masih kuat , masih cantik, masih bertenaga kerna mengamalkan Jamu dlm permakanannya. Kisah tentang orang Rengit yang lucu, rentetan cerita yang menjadikan seorang wanita yang hidup susah suatu tika dahulu menjadi seorang yang berjaya pada hari ini.



Preview pementasan teater Mak Dara Nyonya hari pun sudah cukup buat saya ketawa memanjang. Ada aku kesah! Jom cuci-cuci mata melihat gambar mereka.



Teater ini adalah tenaga kerja semua wanita dan seorang sahaja lelaki. Bravo!



Kak Fafau yang maintain cun + kelakar. Thumbs up!



Sesi memperkenalkan semua pelakon.



Kak Sarimah konfius nak pakai baju apa. Dengar nasihat pengarah tu kak!



Ececeee!



Kelakar part bila Misha dan Sarimah kalut2 memperkenakan sherry( baju hijau). Preview siap replay lagi skrip yang tersilap. Bagus cover line. Memang ngam.


Kenapa perlu tonton?

  • Puas hati dan berbaloi kot melepaskan tension tengok teater
  • Bayaran sesuai dgn kegembiraan
  • Bila lagi nak tengok Fafau main teater, first time ni
  • Sarimah pon kelakar, Misha dah jadi pelawak dah.ahha


Jom pakat pi tengok
MAK DARA NYONYA

Thanks for reading this entry!

Jun 17, 2011

Jom ber" MAK YONG" esok!




INI SEMUA CERITA ESOK! Tapi diawalkan.
"Kau Kekasih Awal dan Akhir". Kita minat lagu ni. Jamal Abdillah lagi. haish.

Ok! Pementasan teater tradisional yang berjudul Dewa Indera Indera Dewa akan mula di pentaskan di Lambang Sari, Istana Budaya pada 17 & 18 Jun 2011. Teater ini sebenarnya di pentaskan semula di atas permintaan peminat yang ramai. Full stop! Jangan mintak saya ceritakan. Jom kita tengok ramai-ramai esok malam.


PELAKON: Hebat !

Lelaki yang cerita dot dot dalam botol tu pon ada. Inilah masanya hendak menonton Anjali mementaskan teater pulak. :)



SINOPSIS CERITA DEWA INDERA INDERA DEWA

Teater Dewa Indera Indera Dewa berkisarkan dua beradik anak raja iaitu Dewa Indera dan Indera Dewa yang pergi berburu di dusun lama pusaka peninggalan ayahanda dan bonda mereka.

Dari kisah berburu, mereka terjumpa Puteri Selindungan Daun yang sedang pengsan, kedua-dua beradik ini menghadapi pelbagai rintangan dan halangan ketika cuba menyelamatkan puteri tersebut.



Barangsiapa yang berminat untuk membeli tiket teater ini. ( ini gaya maksud riwayat dah ni). Tiket boleh didapati di kaunter Box Office Istana Budaya dengan harga RM15 dan RM 25 atau boleh membuat tempahan online melalui www.ticket2u.biz.



JUMPA ESOK! will be update pic tomorrow.

Jun 16, 2011

Jamal Abdillah singing in front of me. OMG!


aha. Saya tahu ia macam berbunyi perak ( pronounce gaya orang kedah ye!) Bukan yang negeri perak tu. Berbalik pada point asal. Saya teruja gembira suka eksaited sgt pabila lelaki bersuara merdu ni menyanyi depan saya. Depan memang face him directly. Tiada langsung penghalang lengan besar abg kamera, ataupun perhiasan pokok2 bunga dalam event ataupun makcik-makcik yang eksaited nak tengok Jamal. Punya la nak bagi tahu jumpa Jamal Abdillah. Padahal orang lain cool je, sebab dah biasa jumpa.

ok done!


Why I met him? Bukan terserempak ye. Memang kali ni I attend to press conference. Fyi, He gonna do "charity dinner" with some artist next month. Memang tak boleh di sangkalkan lagi. He have many of fans that not blinking their eyes when see he speaking and singing. Aku cakap lebey-lebey ke kt sini. teeheee~


Jamal Abdillah and the geng( Iera Shazira, Azad Jazmin, Along , Angah, Faizal ismail, Dj Dave, Azrul, Roslan Shah) akan mengadakan karnival amal dan makan malam amal. Banyakkan artis yang akan join sekaki menjayakan event ini. Apalagi korang, war-warkan informasi yang anda tahu hari kepada khalayak ramai.


2 JULAI 2011( Sabtu) - Taman Tasik Titiwangsa
3 JULAI 2011 (Ahad) - Dewan Merdeka, PWTC





Majlis Makan Malam Amal ini pasti meriah pabila hadirnya anak-anak yatim dan anak-anak OKU. Mereka akan diraikan dalam event makan-makan ini. Bolehlah kita beramal dengan menempah meja makan secara semeja makan mahupon secara individu. Bonda & ayahanda kita yang memang menjadi peminat Jamal Abdillah sudah berkurun lama. Zaman tok kaduk lagi. Apa kata sebagai anak mensponsorkan sedikit " money" untuk berdinner dgn mereka. Ada bagus idea aku? ahha!

HARGA MEJA:
  • RM5000 ( gold)
  • RM3500 ( silver)
  • RM2500 ( bronze)

l Di saat dia menyanyikan lagu l



Aku yang menyempatkan diri seperti biasa. Muka tak malu. Tapi cop. Aku rasa aku gemok dalam pic ni.Buuuuu.


Hi sis, I love both of YOU.


Both of them have treat me as their sister. Thanks. Mereka banyak berkongsi ilmu yang saya tak penah belajar zaman kampus. Banyak. Memang tak mampu membayau weh. Anyway, korang jangan lupe "like" produk baru Jamal Abdillah.

D'JAS JAMAL ABDILLAH FANPAGE FACEBOOK

Thanks for reading this entry!

(Review) Green Lantern makhluk berwarna hijau.




Hari ini sudah keluar punggung! hoi. Panggung wayang.
Ops! Malas nak back space.


Green Lantern boleh capai target box office. Cerita? superb. Pelakon? marvelous. Gambar? Excellent 3D. Kita pon rasa macam pergi planet corps. Corps ini geng hero-hero lantern la. Cerita lebih kepada semangat. Buang rasa takut untuk berhadapan dengan kejahatan. Mesti berkeyakinan! Yang penting ada motivasi sikit.


Mula di tayangkan pada 16 Jun 2011. Terjah la.Jangan tak terjah. Miss Aimaan kebiasaannya kalau keluar panggung yang kena guna cermin mata 3D. Memang rimas. Rasa macam. ei apa la menatang ni. Tapi kali ni. Saya keluar panggung dengan senyuman. Happy. Well i'm happy go lucky. Yela. Saya rasa seronok lah tengok cerita ini even waktu tu memang lapar sangat. Dah lunch hour kot time. But I do not eat anything yet. Brunch mcd!



Korang boleh start book ticket wayang. Berbaloi baloi.

Cincin yang boleh menentang kuasa jahat. Kau imagine la alat apa pon. Mesti keluar. Kalau imagine nak naik ferrari. Confirm keluar ferrari hijau. Nak bet? ahha.
Ryan Reynolds sebagi hero. Ensem! Ohsem!
Tapi saya musykil kenapa heroin cerita ini ambil pelakon kl eh.

Heroin Green Lantern...







Thanks for reading this entry!

Soup Bujang.

Well.Well. Well.

Cop! Aku tak pandai masak. Sila buuuuu. Miss Aimaan tahu ramai lagi bujang macam kami ni handal memasak. Soup bujang sedap ke? atau soup anak dara? Lain macam bunyinya.


Rasanya sudah lama saya tak menjengah ke dapor. eh silap. Sudah lama saya tak memegang periuk la sebenarnya. Masuk dapor satu kemestian. Boleh mati wo kalau tak makan. Perut saya macam tong sampah.


Saya berjaya buat soup dalam masa yang singkat. Agak-agak 5 mins? ishk tak logik. 15 mins boleh jadi? ishk ishk bertuah anak mak.


Saya tak suka tumis bawang. Saya suka minyak soup terhasil dari air rebusan ayam.Healthy tak? Muka senyum sambil kening di angkat-angkat.Tandanya.






Tarara boom boom boom boom! Apa macam. Boleh kawen?




Siap nak tabur bawang goreng lagi. Waktu ni lapar gila tapi well, pantas.



Hasil sebelum melantak sampai licin.Tak perlu simpan2 untuk lunch esok pagi. Nak bagi tahu sengkeknya hidup sampai makanan pon mcm recycle. :( Teruk sey.


Saya aci campak bahan. Malas nak ikut tatatertib memasak. Janji rasa tu lepas nak telan bila lalu lidah saya.


Apa perlu taruk, kita post secara ringkas je k!

  1. ayam + air ( rebus dalam periuk)
  2. sup bunjut, kentang, bawang merah, bawang puteh
  3. carrot, cendawan, sayur mayur
  4. Garam secukup rasa.
DONE!
Selamat mencuba bujang lelaki! ahha.Padahal mereka lagi hebat memasak!







Thanks for reading this entry!

(Review) Fauziah Gous mantap dalam Rasuk

Tengok gigi dah tahu mantap!







Seharusnya, saya pasti akan attend preview movie sebelum akan ditayangkan. Bukan nak pergi makan, tapi ada kerja yang perlu di langsaikan. Jadi, the latest malaysian creative movie yang saya tonton which is "Rasuk". Cerita genrenya seram.Tapi ini bukan cerita seram yang memerlukan hantu turun padang berlakon sekali.



Cerita perihal manusia yang di rasuk oleh makhluk halus, yang mana tak puas hati dengan seorang perempuan bernama Melati. Makhluk halus jepun, jangan main-main. ahha!
Movie ini akan ditayangkan di banyak negara seperti India, Singapore, Brunei, Indonesia dan ada lagi.Saya tak ingat. Lakonan artis semua mantap, banyak peningkatan dalam lakonan watak yang berbeza.




Fauziah Gous sudah pandai menggunakan eye contact dalam siri gaya merasuk selain dari watak ladies yang sweet2. Memang hebat! Dapat pulak Pak Sidek & Fauziah Nawi yang sememangnya berpengalaman dalam dunia lakonan. Watak mereka penuh dengan persoalan, dan akhir sekali tertanya persoalan itu memuaskan hati penonton. Sila beri tepukan! :)







Sudah rasa teruja mahu tonton?




Kenapa perlu tonton movie RASUK?
  • Kena tengok Iqram Dinzly jadi suami. auwww! ada perempuan cair macam cerita Nora Elena tak..
  • Movie ni ada moral of the story at the end. So boleh ambil iktibar sikit. Yerla. Saya pun terleka jugak.
  • Kita rasa bangga bila tonton Malaysian movie yang semakin cepat mengorak langkah menggunakan technology. Tak caya ke?




haish. Duk membebel kat atas. Lupa pulak. Moh cepat-cepat kita plan tonton movie rasuk bermula 23 Jun 2011. Kena tonton!







Thanks for reading this entry!

Jun 13, 2011

Perempuan sensitif pada angka

Hey girls out there, what do u think women sensitive toward number?




Too subjective ,angka apa.I didn't understand.

Kenapa perempuan, Bukan lelaki? Lelaki suka number 4.

APA KENA MENGENA ANGKA, PASTU ISU SENSITIF LAGI.

Please ask us directly , Miss Aimaan!





Kalau anda semua perasan! eh kami tak perasan. Kami cool! ops.. no. Kalau anda dapat lihat di sekeliling kita. Ada wanita kan? Ibu? Kawan? Lecturer? Artis? Penjual burger?



Ye! mereka semua wanita. Tapi kenapa.........




Semua mereka sangat sensitif pada angka. Tak kira lah angka jenis apa pon. Wang ringgit. For instant, Masuk je gaji. Mereka mesti start mencatukan wang. Yang ni untuk beli apa, Yang itu nak beli apa, Nak bayar apa, Nak bagi orang tua kt kampung. Senang cerita tak payah tunggu gaji masuk.Mesti dalam buku rekod pastu ada secalit contengan pasal duit kan. Ni salah satu isu angka.




Bukan itu sahaja wey. Ada lagi angka yang sensitif.


situasi A: kejadian benar!






Suatu malam, hujan renyai-renyai. Keadaan rushing nak bergegas ke Dnavechee Talk start 8.30 malam. Drive dari Ampang, Kampung Pandan. Nak menuju ke Wangsa Maju. Sangat dekat bukan sepatutnya. Dan aku boleh drive selama 4 JAM untuk sampai ke Wangsa Maju. Plus sesat.Aku bersama YANA! ok jammed sikit. Tiba-tiba kebabommmmm... alamak ada sesuatu hit kereta aku. Waktu ni belom pasti apa kejadah bunyi berdentum yang kuat lagi amat dasyat itu.


aku: wei.. apa wei...( aku gelabah,kaget. kereta yang lain dah move lepas traffic light bertukar color hijau)
YANA: ( dia lagi kaget, langsung tak boleh keluar suara)

Aku pon move pelan-pelan, dan cuba lihat melalui mirror. OMG, a motorbike hit my car.Jangan kata ada yang tersangkut bawah tayar kereta aku.


aku: Yana tolong..tolong..kau turun dulu. Aku park kereta sat.
YANA: Perlu ke? ok! ok!


Dah selesai aku park, Bergegas aku berlari menjengah apa yang patut. Waktu ni pukul11, memang selamat jalan la TALK.


aku: wei.Korang ok tak? Ada patah2 tak? Korang sakit tak? Korang nak pergi mana?
Budak motorbike: takde la KAK. Kitorang ok je. Luka sikit je ni.

(Dalam hati aku, aku akak ke wei.Aku terlupa sekejap pasal accident.Fine!)

Aku: eh .Korang memang pakai seluar koyak kt lutut ke.Atau koyak sebab accident.(Soalan aku bunyi sarcasm kan)

Kami selesaikan dengan baik memandangkan kereta aku ok je semua. Bebudak tu cancel tengok midnite movie malam tu. Simpati aku.






Hey, uols! Faham ke dari penceritaan aku ni. Tak pandai aku nak taip dialog aku yang kalut waktu tu.haha~

Women sensitive with age. I dun think I'm looks old. Old maksud raut muka sama dgn age. Nak expect lagi muda. Memang tak dapat la wey. Kadang bila menjengah ke fakulti balik, saja tinjau. Macamana la budak-budak first year ni tahu yang aku ni dah 3rd year. Dengar chit chat dorang, "senior la wei". Rasanya pakai jeans and shirt yang sama waktu first year dulu.


By time. Raut muka kita memang berubah. em. Macamana rupa ku anak 5. :(((






Tapi Jamal Abdillah korang rasa berapa umur dia?????

55? 35? 60?

Dia ada rahsia sendiri!! Ada produk kecantikan sendiri. Sekarang ni sahaja baru keluar pasaran.


Abang Jamal memang apply produk ni kat muka dia. Mana saya tahu. Bukan di sini boleh cerita.
Tapi di sini boleh tanya. D'JAS JAMAL ABDILLAH( Forever Young) Fanpage.

Wahai peminat Jamal Abdillah,
kini tiada lagi Jamal Abdillah Fanpage.( sudah di tutup disebabkan alasan tertentu). Tapi Fanpage bertukar kepada produk Jamal Abdillah.


em.Mungkin ini penyelesaian awet muda.







Thanks for reading this entry!


Big Car Big Head, True or not?




Not everyone going out from home with a big heart. Happiness and keep smiling.kan. In addition, lives in KL. Full of traffic jammed everytime except pukul 2 hingga 3 pagi. Ada ke orang nak keluar shopping at that time? Mungkin yang pergi club tu ada.




Bila masanya big car big head. dan boleh pasti ke small car big heart? Kebiasaannya, big car suka press hon. Bukan sekali, tapi keep pressing if the small car infront to slow sebab nak membelok, sebab terkial-kial pakai manual, sebab cahaya lampu big car kat belakang tinggi sangat, then susah sungguh si small car nak potong kereta yang lagi slow di depan. aish, Can u imagine small car driver feeling at this point of time?



Tapi tak semua big car big head, Kalau small car big head. Lagi sakit jiwa tengok. Tambah2 enjin 50km dah boleh dgr. Gerun je pedestrians nak cross the road. Bunyi macam keji tapi ini realiti. No manner kan kalau driver compete nak lintas dulu dari pedestrians. Ada big car big heart, tapi kebiasaannya the driver inside is not malaysian. Honest! How can we educate car driver yang lain? eh .Bukan car je.Lori.Lori sampah,Lori Tanah.Lori bawa tong gas lagi scary.



Big Car Big Head ini lebih kepada branded car. such as WMB, ADZAM, SSEDECREM or ADNOH.





Kalau small car, hah! yang ni banyak.Malaysian car! Tapi nak kata big heart pon jarang-jarang, big head pon ada jugak segelintir.




I have teka -teki. Nak menguji sikit-sikit.
"Kereta apa yang accessories dalam kereta , kita tak gunakan word kereta kat belakang nama. Contoh stereng kereta, seat belt kereta. Cukup dah kot, Tapi kereta apa? "



source: mr.google




See! Kanak-kanak itu pon sudah praktiskan budaya hormat menghormati. Awak bayangkan lah eh jika kanak kecil itu adalah anak kita dalam kereta. Dan melihat papa keep pressing hon. Plus mumbling sumpah seranah bagai. OMG, she/he face wrong learning process. A child nowadays learn fast. Maluuuu nya jadi orang dewasa no manner.





Saya pon nak ingatkan diri saya juga! Dan nak ajak kawan-kawan supaya ada rasa toleransi. Itu shaja.




P/s: Jawapan teki teka tekuk tadi. Taxi. Sebab taxi adalah kereta.Tapi tak pulak panggil sidemirror taxi.







Thanks for reading this entry!


Jun 12, 2011

Weekly Drama Routine : Suria Di Cordoba

Assalamualaikum


Ini semua gara-gara Fahrin Ahmad , terjumpa di Facebook acah-acah mempromote satu drama yang di perlakonkan olehnya sendiri, dan rakan-rakan, Sari Yanti, Ady Putra, Aliff Aziz, Lisdawati. Dorang sangat best dalam drama ni. Menyayat hati, Menyentuh jiwa raga basikal. haha!



Drama hebat ini bersiri yang berlatar-belakangkan kota sejarah peninggalan Islam di bumi Sepanyol berjudul "Suria Di Cordoba" dan bakal menemui para penonton setiap hari Selasa jam 9.00 malam mulai 7 Jun 2011 secara eksklusif di saluran 105.Malangnya miss aimaan tiada astro, Rumah bujang. Tak mampu lagi weyh ala-ala tanam anggur je setiap hari.



Tapi kalau tv plasma Panasonic, ada jugak kot yang sanggup pergi jual kismis nak buat tampung belanja astro. Sedeyyyyy! s.a.b.a.r menanti. Satu persatu rumah bujang ni akan dipenuhi dgn kelengkapan yang best gile..:) hi 5!







mempersembahkannnnn.... ambil mood dulu.


"Suria di Cordoba" Official Trailer 2011





Kisah dramatik seorang wanita campuran Melayu-Eropah, Suria Khadijah Parker, yang telah memilih untuk menjadi aktivis kemanusiaan untuk membebaskan dirinya dari dibelenggu. Dalam usaha untuk mengenali dirinya, dia mula menitip sejarah cinta kedua ibu-bapanya yang bermula di Cordoba. Pada masa yang sama, dia diuji oleh Allah dengan dugaan cinta yang luar biasa. Masya ALLAH. Gambaran cerita yang menarik. Tak sabar nak tunggu peminat upload kt internet.hahaha. keji perangai!




Nasib hidup!



Turut menjayakan drama obersi ni. Tak lain tak bukan dato' siti. Memang sung la. Kisah Percintaan yang memainkan emosi jiwa penonton.cayalah!!


Astana Jiwa ( ost SDC) Dato' Siti Nur Haliza




MOOD: nak tengok drama feeling-feeling mengalir air mata.ahaks







Thanks for reading this entry!

Jun 10, 2011

Jom ikut MissAimaan Ke suatu tempat malam ni!!!!

Assalamualaikum... hai anda! selamat pagi tengahari.haha. Boleh pulak mcm tu kan. Dah tu makanan breakfast mcd tak habis lagi, dah nak masuk lunch hour. Aish. saya di mcd. Ada sape2 terliur hotcakes! raise up your hand! datang mcd seksyen 14,pj. Bayar sendiri ma! ahaks.

Dah lama kan miss aimaan tak menghupdate kabar berita. Nak tawu sebab ape..huh! tak sabar mengkecohkan isu internet ni. Even i penah keje csr streamyx, tetapi bila saya call ke call center rasa cm kecian budak2 ni menggoreng miss aimaan. haha. Betol ke ade outage kt nationwide seluruh Malaysia ni..AKU PON MUSYKIL!

MissAimaan gagal online kerana:
  • Baru buat pertukaran nama owner rumah, tapi tak logik plak kan ambil ms 7 hari.Muka redha je call csr kali pertama.
  • Dah hari ke-enam. Telefon rumah sudah berfungsi, maybe internet ada. ceh. connected but cannot browse. aku assume je time ni.
  • call csr sekali lagi, " maaflah cik aiman, kami baru sahaja dapat information yang ada outage seluruh malaysia" ..Oh no!!! modem bagus, tenet still tarak.




Baru saya faham, kenapa customer call saya dulu marah-marah.
Tapi i'm cool! Never scold them back!



Jom ikut saya ke suatu tempat. Marilah~ haha



Tak jauh dari sini. Kat sana tu je. haha. korang guess la dulu. Dalam hati je..



DI SINI! sunway lagoon ke? yup2x.



Gembira masuk sunway lagoon secara free.. Korang dapat ke? hahaha..ayat sarcastic gila





Motif ke sini sudah jumpa. Miss aimaan akan attend Magical Musical Teater di sunway lagoon.

Malam ni!! 10 JUNE 2011.

Jom la korang bersama2 mengisi hari korang..esokkan cuti.

Budak-budak sekolah mesti banyak malam ni. ah bosan! haha..jahat gila.




p/s: miss aimaan sibuk. miss aimaan bengang dgn streamyx. miss aimaan sayang csr streamyx. wakaka

Jun 1, 2011

Keep thinking to sell something at "pasar malam"




Hi.Salam kamu-kamu.

Do u know what , I'm always thinking to sell something at Pasar Malam.
krooohhkrooohh.

But till now,I never sell something yet except got a subject during my tertiary force me to sell something.
Nih. Budak-budak ni kena buka booth, pastu semua pakat melelong their things.
I sell ice-cream GorenG! Best gilerrrrr!


Most of them,
success to open their booth around 9.0oam.
Start screaming here and over there.
But mine, got a problem with supplier at that time.
haha!
sampai lecturer come to us.
Haiya! Apa bisness ni, buka
lambat.mana nak laku.



FINE!
So frustrated.


Frustrated lagi ni.
........................................................
Jom vote sat! Jap gi sambung cerita balik na.
KLIK & VOTE



at 11.00am
I got the thing
start to prepare the thing




em.
12.00pm
all Ice-cream Goreng RUN-OUT
200 pieces beb!



gila tak gila.hok hok hooyeei.
Kau tahu macamana ternganga jiran-jiran booth.haha!
( boleh gelak jahat)



Now! I learn from the previous experience.Till now I never go down to pasar malam
for sell thing, but i tapau all the foods adelah.
Bukan malaysian la wey, kalau tak penah pegi pasar malam.
Agak-agak la bandaran kau kan!





yet, I want to be like them
why them? they're millionaire.

who dun know? please nodding your head.
haha.

they 're spouse.Dato Stapa & Dato Azlina
They're very friendly person. percayalah!






Blur!
Tapi nak tunjuk jugak.haish.
Yes.I met her.



Dapat serba banyak aura Dato.



Thanks for reading this entry!


Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign