Aimaan Ahmad: 60% kita 40% kamu

Jun 23, 2011

60% kita 40% kamu

Bukan bercerita pasal kedekut. Bukan bercerita pasal harta. Bukan bercerita pasal markah sekolah anak-anak. Ini perkara yang perlu di rungkaikan dan ramai antara kita musykil untuk membahagikannya sebelum melunaskan perancangan masa akan datang.
"60% rasa cinta sayang untuk DIRI SENDIRI 40% rasa cinta sayang pada DIA"



JANGAN MEMBETAH LAGI!!!! Sebelum saya perjelaskan. Perasan sgt( mengangguk), ada yang sedang bersandar pada kerusi terus berganjak dan perbetulkan kedudukan/fokus pada bacaan. Isu cinta ,berkekasih.


Percentage yang saya highlight itu ,said by Score A millionaire.Thariq. But the message informed by my housemate who went to the talk. I picked up good point as a base of motivation for me to move forward. From what he said, I got the point. WHY????? the sentences came out.



If PEOPLE we love died, we're not died too when relocate the percent into 60% for ourself.
If PEOPLE we love died, we're died too if put 100% hope to them. Ataupun tempat bergantung. Then afterward, we should start from begin to plan what we had lost. Is it true?? =)



Saya suka jika point ini di beri situasi untuk mereka yang dalam lingkungan umur 18-25 untuk wanita/perempuan dan umur 18-30 untuk lelaki.Mereka up 5 years,baru matang. Career growth focused time. Time ini kalau nak bercinta, cita-cita ghaib/hilang/lambat jejak. Kalau nak jugak ,60%.



Ini motivasi kuat saya untuk membalas jasa ibu ayah tok. Saya nak ubah nasib mereka dan capai impian mereka yang tergendala. Kamu pernah terfikir tak, sebelum mak ayah kita berkahwin, mereka mempunyai impian yang besar, melihat dalam tv kehidupan orang lain slightly golden happiness and comfortable. Its same goes to them. When they got married, u're born. Fokus impian mereka berubah sebab lahirnya kamu dalam dunia ini kan. Jadi mereka fokus pada kamu.



Sedeyy bukan! :( Achieve urs & ur parent DREAM.

2 comments:

  1. byk pengorbanan ibu bapa.. utk sy adik beradik pun byk bekorban utk saya

    ReplyDelete
  2. tu la... org yg menyanyagi kita banyak.. kena hargai mereka dahulu~

    ReplyDelete

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign