Aimaan Ahmad: Weekly Drama Routine : Suria Di Cordoba

Jun 12, 2011

Weekly Drama Routine : Suria Di Cordoba

Assalamualaikum


Ini semua gara-gara Fahrin Ahmad , terjumpa di Facebook acah-acah mempromote satu drama yang di perlakonkan olehnya sendiri, dan rakan-rakan, Sari Yanti, Ady Putra, Aliff Aziz, Lisdawati. Dorang sangat best dalam drama ni. Menyayat hati, Menyentuh jiwa raga basikal. haha!



Drama hebat ini bersiri yang berlatar-belakangkan kota sejarah peninggalan Islam di bumi Sepanyol berjudul "Suria Di Cordoba" dan bakal menemui para penonton setiap hari Selasa jam 9.00 malam mulai 7 Jun 2011 secara eksklusif di saluran 105.Malangnya miss aimaan tiada astro, Rumah bujang. Tak mampu lagi weyh ala-ala tanam anggur je setiap hari.



Tapi kalau tv plasma Panasonic, ada jugak kot yang sanggup pergi jual kismis nak buat tampung belanja astro. Sedeyyyyy! s.a.b.a.r menanti. Satu persatu rumah bujang ni akan dipenuhi dgn kelengkapan yang best gile..:) hi 5!







mempersembahkannnnn.... ambil mood dulu.


"Suria di Cordoba" Official Trailer 2011





Kisah dramatik seorang wanita campuran Melayu-Eropah, Suria Khadijah Parker, yang telah memilih untuk menjadi aktivis kemanusiaan untuk membebaskan dirinya dari dibelenggu. Dalam usaha untuk mengenali dirinya, dia mula menitip sejarah cinta kedua ibu-bapanya yang bermula di Cordoba. Pada masa yang sama, dia diuji oleh Allah dengan dugaan cinta yang luar biasa. Masya ALLAH. Gambaran cerita yang menarik. Tak sabar nak tunggu peminat upload kt internet.hahaha. keji perangai!




Nasib hidup!



Turut menjayakan drama obersi ni. Tak lain tak bukan dato' siti. Memang sung la. Kisah Percintaan yang memainkan emosi jiwa penonton.cayalah!!


Astana Jiwa ( ost SDC) Dato' Siti Nur Haliza




MOOD: nak tengok drama feeling-feeling mengalir air mata.ahaks







Thanks for reading this entry!

1 comment:

  1. salam kenal.. rajin2, jemput singgah my blog (Aku Sebutir Pasir) kalau nak baca my experiences travelling ke 46 buah negara.. :)

    ReplyDelete

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign