Aimaan Ahmad: Big Car Big Head, True or not?

Jun 13, 2011

Big Car Big Head, True or not?




Not everyone going out from home with a big heart. Happiness and keep smiling.kan. In addition, lives in KL. Full of traffic jammed everytime except pukul 2 hingga 3 pagi. Ada ke orang nak keluar shopping at that time? Mungkin yang pergi club tu ada.




Bila masanya big car big head. dan boleh pasti ke small car big heart? Kebiasaannya, big car suka press hon. Bukan sekali, tapi keep pressing if the small car infront to slow sebab nak membelok, sebab terkial-kial pakai manual, sebab cahaya lampu big car kat belakang tinggi sangat, then susah sungguh si small car nak potong kereta yang lagi slow di depan. aish, Can u imagine small car driver feeling at this point of time?



Tapi tak semua big car big head, Kalau small car big head. Lagi sakit jiwa tengok. Tambah2 enjin 50km dah boleh dgr. Gerun je pedestrians nak cross the road. Bunyi macam keji tapi ini realiti. No manner kan kalau driver compete nak lintas dulu dari pedestrians. Ada big car big heart, tapi kebiasaannya the driver inside is not malaysian. Honest! How can we educate car driver yang lain? eh .Bukan car je.Lori.Lori sampah,Lori Tanah.Lori bawa tong gas lagi scary.



Big Car Big Head ini lebih kepada branded car. such as WMB, ADZAM, SSEDECREM or ADNOH.





Kalau small car, hah! yang ni banyak.Malaysian car! Tapi nak kata big heart pon jarang-jarang, big head pon ada jugak segelintir.




I have teka -teki. Nak menguji sikit-sikit.
"Kereta apa yang accessories dalam kereta , kita tak gunakan word kereta kat belakang nama. Contoh stereng kereta, seat belt kereta. Cukup dah kot, Tapi kereta apa? "



source: mr.google




See! Kanak-kanak itu pon sudah praktiskan budaya hormat menghormati. Awak bayangkan lah eh jika kanak kecil itu adalah anak kita dalam kereta. Dan melihat papa keep pressing hon. Plus mumbling sumpah seranah bagai. OMG, she/he face wrong learning process. A child nowadays learn fast. Maluuuu nya jadi orang dewasa no manner.





Saya pon nak ingatkan diri saya juga! Dan nak ajak kawan-kawan supaya ada rasa toleransi. Itu shaja.




P/s: Jawapan teki teka tekuk tadi. Taxi. Sebab taxi adalah kereta.Tapi tak pulak panggil sidemirror taxi.







Thanks for reading this entry!


No comments:

Post a Comment

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign