Aimaan Ahmad: August 2017

Aug 22, 2017

Mineral Clay Mask Review

May I know what you'll do for your call " me time"? I'd prefer to recharge my energy level by doing such relaxation therapy , enjoy nature , scrub myself , and put some masker on face to have smooth & supple with a healthy glow skin , Awwww !!

SUCH A DREAMER PERSON WHO LIKE PAMPERING THEM SELF  

Siapa akan kisah diri you kalau bukan kita sendiri . So why not ? Actually today I am going to review Mineral Clay Mask Cosway ! Which is this product sangat membantu for those mengalami big pores and too much oily excessive .




Mineral Clay Mask di perbuat daripada Illite dan Kaolin Clays , dimana ia jenis lumpur yang kaya dengan mineral menyerap kekotoran dan minyak berlebihan sekaligus mengecilkan liang pori dan kulit mengelupas.

Masker ini memberi kesan kelembapan dan kalembutan kerana kandungan bahannya terdiri daripada Algae , aloe , cucumber dan chamomile .

Masker ini juga membantu mengurangkan penampakan liang pori kerana kandungannya juga terdapat witch hazel . 

Bayangkan setiap application selepas pembersihan muka , I akan nampak my skin lembut dan supple with a healthy glow .

AWWWW ! AGAIN ! 







WHY I LIKE THIS PRODUCT ?

In skincare range product , what we are looking for is the product that can protect our skin . This product is NO PARABEN , NO SULFATES , NO PEG , NO MINERAL OILS, NO FORMALDEHYDE , NO DIOXANE , NO PHTHALATES , NO GMOS ,NO SYNTHETIC PRESERVATIVES AND NO COLORANTS .


If I am beauty consultant for you , I'm sure recommend this mask for your every "me time".

Kandungan : 100 ml
Harga : RM 46




Directions for use : Apply a generous amount evenly onto cleansed and dry skin , avoiding the eye area . Leave on for 10-15 minutes and rinse off thoroughly with water . Follow with toner and moisturizer. For best results , use twice a week .


OVERALL

Setiap skin berbeza . Jika korang sesuai dengan bahan lumpur , bertuah lah badan ! Jika korang sangat sensitif , kena lebih hati hati memakai produk mask . 

Kali ini I review produk beli sendiri , not sponsorship ya !


Create Moment To Remember






Have I mentioned before that I'm a great sister not only to siblings but to cousins too ? ( Mix mode sentences , want to ask indirectly want to declare a statement . Haha

Sighhh . I rushed back home this evening since my cousin arrived and I'm excited to meet them . We had planned to celebrate their visitation dengan membakar ayam rempah yang di peram tak sampai seminit . Mereka hanya pandai merancang via whatsapp , but only was here to make thing happen . Even I'm still in office that day . Yes this is the time that I must use my eldest sister's power . I called Nor to cut all chickens into pieces . I asked her for  chickens with package of prepare it in clean . Dia beletiaq berterusan since I really use my autocracy behavior , " You the only one offer yourself for Barbeque , but why me must prepare all this ".


I'M SORRY , NO CHOICE ! YOU THE ONLY ONE WORK NEARBY HOME !

I never experience to prepare the barbeque menu before . Seriously I tak pernah pon really make proper barbeque dan makan beramai ramai . But I only assume what best for the taste of barbeque recipe , do you think I will success doing that ?

Well , as per requested , Nor sudah pon siapkan ayamku . Cuci bersih sampai lelemak semua hilang . I hate lelemak haha . When I reached home all cousins already lepaking and updating each other's news . Selain membahan tabiat orang lain , food discovering in the kitchen is one of activity semasa berbual bual . I okay sajo , boleh clear semua makanan .


Tak sempat bernafas molek pun . I need to prepare so call marinate thingy for 2 ekor ayam . I potong bawang kecil dalam 10 ulas , bawang putih 5 ulas , serai 3 batang , I masukkan garam , gula , madu , black pepper seasoning mix cosway , dan blendkan ke semua bahan tadi . Kemudian gaulkan semua bahan di blender tadi dengan ayam . Sekejap jerrr nak sediakan bahan , yang lambatnya adalah menunggu bara api dari arang . Fuh ! Memang menguji kesabaran . 



Bila I dah siapkan ayam marinate , elok tersusun atas meja . Suddenly mak tanya , " Nak bakar dalam magic pan tak atas dapur ?"......

" Oh sorrryyyyyy ! Kita bakar semua kat luar macam bbq party ye.." , respons pantas I jawab . Sebenarnya I dah boleh bayang nasib membakar ayam kat atas dapur . Kejap lagi I sorang je yang sibuk membakar , yang lain tolong makan sajor . So mana masanya nak cipta moment indah together .


For me , gathering dengan family perlu ada aktiviti supaya anak anak kecil, saudara mara yang jarang berjumpa , adik adik yang jauh merantau pulang rumah mak ada perkara yang boleh mereka lakukan instead of pegang handphone reply whatsapp . Family time always needed when u re far from a hectic busy life . Lets spend time together . Nanti when your small little cousins grow up , mereka semua still rapat dan akrab . #cousingoal #familygoal

So , when is our next activity ?

Aug 18, 2017

Clear Pore Deep Cleansing Mask Review


Today , I am going to review Clear Pore Deep Cleansing Mask ! I really hate clogged pores and dead skin cells . Its look I'm facing messy life when my face not so healthy . So , apa kata kita go through this product yang selalu save my life . Yes , its savior ! heee

Currently , muka I tak punyai jerawat selepas betul betul monitor . Tetapi masalah I adalah sometimes oily skin and sometime dry skin . Imbalance ph level kan .. So white head , dead skin cell , blackhead mudah terbentuk if I skip monitor wisely . 

Finally I jumpa satu produk untuk remove dead skin cells at least seminggu sekali . I've been used this product almost one year and never felt regretted . I also love to recommend to friends and family member . 

I'm excited to share about Clear Pore Deep Cleansing Mask .





Clear Pore Deep Cleansing Mask ini di formulasika dengan arang , once kita apply pada skin , serta merta mask akan menyerap kotoran sambil ia membersihkan liang roma yang tersumbat . Fuh , paling I suka menyingkirkan sel kulit mati . Setiap kali I guna , terasa perbezaan . Kadangkala perasan kat diri sendiri , eh kulit cam sihat sajo .



To be truth , deep cleansing mask boleh menghasilkan kulit yang sihat , mengurangkan cela dan membersihkan kulit muka yang mengelupas bercapuk . Hence , muka nampak ceria segar berseri .


LETS ME SHARE HOW THING WORKS :


(1) Untuk bintik bintik whitehead & blackhead ( biasa di kawasan hidung dan dagu )

Bersihkan kulit . Elakkan kawasan mata dan bibir yang halur . Biarkan selama 10-15 minit sehingga masker benar benar kering .


(2) Untuk rawatan permbersihan mendalam setiap minggu 

Bersihkan kulit . Sapu di seluruh muka dengan mengelakkan anak anak rambut , kening , kawasan mata dan bibir yang halur .

(3) Untuk kulit yang cenderung bermasalah di bahagian belakang

Bersih kulit . Sapu di kawasan belakang macam ni .


P/S: Tanggalkan dengan lembut ke arah atas . Jika di bahagian muka , bermula dari tepi ke dalam . Diikuti dengan toner dan pelembap . Gunakan sekali seminggu atau 2 kali seminggu . 

Clearpore membersihkan kulit hingga ke dalam dan membaiki keupayaannya untuk menyerap khasiat dan yang melembapkan .







Overall , I really like Clearpore Deep Cleansing Mask and how satisfied I am , always happy after applied it . Heee . Bila mine habis , automatik yang I must buy new one and ramai tertanya tanya where I bought this . 

You can buy at Cosway Taman Karking Ipoh or 
whatsapp them wasap.my/60185713858


Thanks for reading this !





Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign