Aimaan Ahmad: 2015

Dec 18, 2015

Tips menurunkan berat badan

" Ohhh ! its clichΓ©. Terlalu banyak teknik sudah saya amalkan, tapi berat aku masih macam itu jugak!"
 
" Malasnya nak jogging setiap hari"
 
" Mampukah aku berhenti makan nasi, aku Asian okay, tambahan aku orang Malaysia"
 
 
 
Sis akui banyak teknik dan tip yang dikongsikan di luar sana cara bagaimana menurunkan berat badan secara bersendiri, dalam masa seminggu dan tanpa melakukan sebarang senaman. Perlu di sedari bahawa mahu menurunkan berat badan bukanlah semudah menelan abc, mahupun mengunyah chachos sambil menonton Karipap Strawbery Movie yang di lakonkan oleh Zizan Razak.
 
Sejujurnya melakukan senaman secara konsisten mampu membantu anda menurunkan berat badan dengan lebih efektif. Tambahan pula jagalah permakanan harian iaitu dengan mengurangkan karbohidrat dan gula dalam makanan. Pastikan anda menggantikan makanan protein agar kuantiti kalori yang di telan berkurangan dari sebelum ini.
 
 
Anda jangan nak gelabah buaya, terlalu stress lalu mengambil pil penurunan berat badan yang herba-lah, tanpa ada sebarang kelulusan kkm atau kita Malaysian lebih mengutamakan halalan toyyiban. Salah satu sebab masalah berat badan yang naik mendadak ini oleh, permakanan yang tidak teratur dan langsung tidak melakukan senaman. Mana tidaknya, zaman kesibukan memenuhi keperluan harian dengan berkerja dan pulang ke sarang waktu lewat kerana perjalanan yang jauh. Begitu banyak faktor menyebabkan peningkatan berat badan.
 
 
Ok! Sekarang kita di sini untuk membantu bagaimana anda boleh mengaplikasikan tips penurunan berat badan tanpa meninggalkan nasi, tanpa perlu senaman secara konsisten, masih boleh bekerja seperti biasa.
 
 
5 Tips Menurunkan Berat Badan
 
1. Mulakan minum air minuman dan lebih baik alkaline water dalam 3000ml setiap hari. Pastikan minum air pada waktu yang sesuai. Jangan pula kau habiskan 3000ml dalam satu malam , tak bagus untuk ginjal. Minum secara konsisten dan teratur dari siang hari ke malam hari.
 
2. Mencipta jadual pembakaran lemak dengan melakukan senaman. Mungkin seminggu sekali dengan menghadiri kegiatan zumba, aerobic atau berjoging. Seronok juga di kesempatan menurunkan berat badan, ambil peluang mengajak ahli keluarga untuk bersukan sekaligus dapat mengeratkan silaturrahim adik beradik/ suami isteri.
 
3. Memilih makanan lebih berkhasiat dan kurangkan minyak seperti makanan bergoreng terutamanya. Anda boleh mula berjinak jinak mencari resepi kukusan, grill dan rebusan. Mungkin ia menjadi menu pilihan keluarga selepas ini. Sebagai individu yang ingin menurunkan berat badan, disiplin itu satu perkara. Makanan yang baru nak cuba ini, dressing-lah comel comel, pasti membuka selera sekampung :)
 
4. Gantikan makanan yang berkalori rendah. Jadual makanan kita terdapat banyak timing, sarapan, minum pagi, makan tengahari, minum petang, makan malam, supper lagi! Mak aih.... kau rasa jika makanan yang di makan pada setiap waktu itu semuanya berkhasiat ke? Pasti bercampur campur malah amat sukar untuk kita memilih. Sis gantikan makanan yang rendah kalori dan cadangan sis adalah wholefood nutrition.
 
Wholefood Nutrition adalah makanan pengganti semulajadi yang berkalori rendah mampun menggantikan makanan sarapan dan makan malam anda tanpa membuatkan anda rasa lapar. Hebat kan ! Selama ini sarapan pagi makan nasi lemak + teh tarik. Anggaran 500+ kalori. Belum membakar lagi kalori, sudah tambah lagi nasi briani + ayam rempah. Jadi sis cadangkan sarapan dan makan malam sahaja dengan wholefood nutrition. Ia mengandungi lebih 50 jenis buahan , sayuran, cendawan, bijiran dan hidupan laut sebagai makanan sel seisi keluarga tanpa anda rasa was was tentang proses pembesaran anak anak dan proses penghadaman.
 
 
 
 

 Uih! Boleh di ambil seisi keluarga. Anak sekolah, ibu yang mahu diet, ayah yang maintain kacak, nenek dan atuk yang sukar menelan makanan. Inilah satu satunya cara membantu mereka kekal hidup sihat dan bahagia dengan tubuh yang cergas.
 
 

 
5.  Tidur yang cukup membuatkan proses pembaharuan sel badan berjalan dengan lancer. Setiap orang memerlukan tidur sekurangnya 8 jam setiap bagi tubuh badan membaik pulih dan mengumpulkan tenaga untuk di gunakan keesokan hari. Jadi, mulakan tidur yang cukup.




Belum cukup puas kalau kita dalam proses penurunan berat badan, tanpa melakukan timbangan setiap hari. Bagaimana perasaan teruja itu mahu bergolak dalam jiwa kalau kita nak timbang pon segan. Maksudnya tidak mengawal progress.  Body Analysis Scale yang sis tunjukkan di bawah ini adalah terbaik bagi sis. Kerana ia mampu memberi jawapan pantas berapa berat air, kalori , bmi, jenis tubuh sis. Berpuas hati menggunakan body analysis scale ini.
 
 
Sis simpan satu di rumah. Letak betul betul di laluan ke dapur. Bila hati berniat untuk makan, maka terpaksa jeling pada penimbang badan. " Kau duduk diam sana! ", jalan terus ke dapur tanpa rasa bersalah. hahahhahahhahaha.

 
 
 
 
 
Walaupun ia penimbang badan berkaca, tak kira berat badan berapa kg pun. Ia masih boleh menampung anda. Jangan risau-lah! Ingat masa sis ada demo di kedai sis, pelanggan sis berat dalam 100 kg plus. Muka dia ketakutan nak pijak body analysis scale ini. Sis ketawa kemain lagi. Masa itu sis yakin je ia takkan pecah. Rupanya ia betul tak pecah. Now sis pakai body analysis scale ini more than 1.5 years already. Masih maintain berfungsi malah tiada langsung keretakan pada kaca. Best best !
 
 
Khidmat konsultansi percuma, servis terbaik dan penghantaran pantas InshaAllah. Ini janji sis buat pelanggan yang tidak pernah putus asa mencari solusi menurunkan berat badan. Semua orang boleh termasuk anda! :) Salam!
 
Konsultansi dan pertanyaan produk I  +6018-571.3858 / email : nurul.aiman@live.com
 
 
 


Sakit ulu hati atau masalah ketidakhadaman


Masih segar dalam ingatan sis ketika melepak di rumah sewa zaman mula sis mendapat kerja di Subang Jaya. Zaman itu kami tak kisah makan jam berapa pun, kawan sis bujang apatah lagi sis juga membujang. Laaa jangan nak ungkit lagi , kawan sis jauh lebih advance dalam bab menyediakan sarapan pagi. Skill memasaknya been polished since ada husband dan a cutest baby. Jadi dia tiada lagi kembung perut. Kau ingat bayi sahaja ada kembung perut, orang dewasa juga mengalaminya jika tidak menjaga permakanan.
 
 
Pada hujung minggu, taklah terkejar kejar terlewat bangun. Hey! Hari ini masa untuk tidoq lama dan berehat sampai hilang lenguh badan. Atau jadi bertambah lenguh akibat over-tidur.:P Kawan sis sediakan breakfast sekaligus termasuk lunch, kami makan brunch pada jam 12 tengahari.  Rasa berasid ke tidak usus masa itu. Kesian perut mengecut kelaparan.
 
 
Apabila makan lewat hinggakan perut kosong, seseorang mudah mengalami gastrik atau lebih dekat dengan kita iaitu sakit ulu hati. Ia kerap berlaku kebiasaannya ketika perut kosong waktu lewat malam atau awal pagi. Tahap kepedihan pesakit yang mengalami sakit ulu hati ini berbeza, ada yang rasa sedikit sahaja. Ada yang sakit begitu kritikal sampai berguling guling. Biasanya mereka akan terus memakan sesuatu seperti minum susu dan sebagainya.


Masa sis alami gastrik di awal pagi, sis akan terasa mual dan terjeluak ( keluar sendawa kecil besar besar besarrrr dan puas ). Ketika itu sis akan minum banyak sangat air putih, supaya perut terasa lega. Adakala pada tahap teruk, pesakit yang alami gastrik akan membuang air besar dalam bentuk cecair. Ingat ! 70 % air dalam badan akan hilang setelah membuat pelaburan besar dalam tandas. Pastikan anda minum banyak air masak setiap hari.
 
 
Merujuk pada blog klik4sihat, penyakit peptik ulser adalah sekumpulan penyakit yang disebabkan oleh asid di dalam sistem penghadaman perut. Ia merangkumi penyakit ‘Duodenal ulser’, ‘Gastric ulser’ dan ‘Refluks Oesophagitis’.
 
Ia berpunca daripada asid yang merosakkan dinding perut. Sebahagian daripada pesakit gastrik ini mempunyai kuman ‘Helicobacter pylori’ dalam perut mereka, yang bertindak melemahkan ketahanan dinding perut daripada ancaman asid.
 
Komplikasi yang mungkin berlaku kepada pesakit peptik ulser atau gastrik termasuklah pendarahan, kebocoran dinding perut dan stenosis iaitu perut sumbat. Semua komplikasi ini dikategorikan sebagai teruk dan boleh mengancam nyawa.
 
 
Bagaimana menghilangkan rasa sakit ulu hati dan masalah ketidakhadaman?
 
Pernah dengar tak Japanese Plum Ball? Ia adalah buah ume ( plum Jepun ) yang merupakan keperluan setiap keluarga di Jepun. Ia juga di kenali " Blue Diamond of Fruits " aka Buah Permata Biru.
 
 
Japanese Plum Balls di jual dalam bentuk tablet tanpa pengawet , pengikat , pewarna dan perisa.
 
Kawan sis alami gastrik satu hari, ingat cerita sis kami makan brunch. Masa itu dia sakit perut dan tak boleh duduk dengan aman. Kami mengetahui kebaikan Japanese Plum Balls dan sentiasa mengamalkan pengambilannya. Ternyata ia berkesan dan membantu sis  dan kawan meneruskan rutin harian.
Apakah kebaikan Japanese Plum Balls Plus?
  • Mengurangkan masalah penghadaman - sakit gastrik, sakit perut, ketidakhadaman dan gas berlebihan
  • Melegakan kembung perut
  • Melegakan keracunan makanan - cirit birit dan muntah
  • Mengurangkan 'panas badan' atau ketidakhadaman disebabkan oleh terlebih makan durian, rambutan, nangka serta makanan goreng dan pedas
 
Untuk pengetahuan , Japanese Plum Balls bersifat alkali yang mana ia mampu meneutralkan ph dalam badan. Badan kita dalam tahap asid yang tidak sesuai menyebabkan berlakunya masalah seperti di atas. Setelah pengambilan Japanese Plum Balls, tindak balas dan keberkesanan dapat di rasai dalam beberapa minit sahaja. Alhamdulillah ia membantu memudahkan urusan harian.
 
 
Bagi sis, Japanese Plum Balls wajib ada setiap sebotol dalam setiap rumah. Kandungannya 150 tablets boleh di ambil dalam tempoh yang lama, ibarat emergency vegetable supplement buat sekeluarga.
 
 
Jika anda ada sebarang pertanyaan dan perkongsian, boleh hubungi sis terus dengan whatsapp ke +6018-571.3858. InshaAllah, servis baik, penghantaran cepat dan khidmat konsultansi di berikan. Salam !
 
 
 
 

Oct 7, 2015

Pendedahan kebaikan PEPTISOY



Scroll newsfeed instagram. pergi search hashtag collagen. kajian dibuat atas beberapa produk dan melihat testimonial produk. eh berkesan ke idak? I'M LOOKING FOR COLLAGEN SINCE I JUST PASSED MY BIRTHDAY DATE FOR THIS YEAR. yes! number is just digit, not your looks. ( if ambil collagen) Maka, sekarang saya rasa saya mesti ambil any collagen untuk melambatkan proses penuaan.

hashtag #peptisoy


I've made decision to try Peptisoy this time since this product is clinically proven. Sejak membeli peptisoy, sampai ke hari ini saya masih belom ponteng consume peptisoy. excited u'ol utk mendapat result yang cemerlang. Kita mulakan, makan sampai habis. :)


Hari ini merupakan hari yang sebelas consume peptisoy without fail. Ayah pandang sinis mengapalah anak dia ni bangun awal pagi menggodam dapur , bancuh sejenis cecair dan lalu minum. Teknik mudah pengambilan #peptisoy setiap pagi, dengan menuangkan ke dalam gelas. kacaukan dalam 200ml air sehingga ia menjadi liquid yang di larutkan.


Ada dua masa yang paling sesuai untuk pengambilan collagen:
+ Semasa perut kosong, di waktu pagi. 30minit kemudian, baru boleh ambil breakfast
+ 30 minit selepas makan malam



Di dalam peptisoy, mengandungi peptida. Peptida - adalah sejenis sebatian bioaktif sebenar dalam protein yang bermanfaat kesihatan berspektrum penuh.

  • Peptida  premium dari Jepun dan Perancis
  • Manfaat kesihatan yang terbukti secara klinikal
  • Sedia untuk di gunakan, sesuai untuk warga emas dan kanak kanak
  • Penyerapan bermula dalam masa 5 minit
  • Penyerapan 200% lebih cepat daripada protein biasa
  • Keberkesanan lebih baik


PEPTIDA UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR

KANAK-KANAK
+ Kanak kanak lebih pintar
+ Pertumbuhan yang sihat
+ Memperbaiki daya tumpuan
+ Meningkatkan ingatan
+ Sumber baik untuk protein

DEWASA
+ Penurunan berat badan & kecantikan kulit
+ Menggalakkan anti-penuaan & sintesis kolagen
+ Mengurangkan lemak viseral
+ Membakar lebih kalori
+ Meningkatkan metabolisme
+ Merangsangkan pemulihan otot

WARGA EMAS
+ Penyelesaian menyeluruh untuk kesihatan
+ Meningkatkan fungsi kognitif
+ Mengurangkan keletihan
+ Meningkatkan jisim otot tanpa lemak
+ Menghilangkan kekakuan dalam pergerakan




 Had lunch at terlaghi-laghi restoran Ipoh.


Alami perbezaan positif dengan peptida. Jika anda mengalami masalah kesihatan berikut, cubalah Nn Peptisoy!
• Penurunan jisim otot tanpa lemak 
• Pengumpulan lemak degil 
• Sukar bergerak 
• Lemah daya ingatan 
• Kulit kering, berkedut atau menggeleber
• Sakit-sakit badan selepas bersenam 
• Obesiti atau lemak badan yang tinggi 
• Metabolisme rendah
• Masalah tumpuan di sekolah atau tempat kerja 
• Mengantuk selepas makan
• Sakit & kejang otot
• Badan yang Lemah. Mudah dihadam dan diserap! Ideal untuk kanak-kanak dan orang-orang tua!

 Kind of peptisoy wheel i've made.



Let's friend know what i consumed daily.



APA PERUBAHAN SAYA RASA SELAMA 11 HARI PENGAMBILAN PEPTISOY?

+ Kuku yang tidak mudah rapuh dan shining + rambut yang kuat + tiada pengelupasan kulit + wajah yang shining dan mudah untuk oleskan make up + badan lebih bertenaga + minda yang cergas berfikir + berat menurun ( yang ni saya kurang gemar ) + tapak kaki semakin lembut




Setiap sachet mengandungi 21 gm, kandungan utamanya adalah soy protein dan marine collagen.
worth buying! 


For order & consultantion, contact hotline +6018-5713858.

Oct 6, 2015

Pemasangan DIY Hexagon 2 Tanpa Spanar


Kadang kadang Aimaan bertukar menjadi Ultraman, poket pulak ajaib macam Doremon. Zaman sekarang segalanya mudah. U tell me the address, I will ask Mr Waze. 



HELLO, I'M NOW INFRONT YOUR HOUSE!!!!


Datang di sambut ceria oleh mak pelanggan walaupun berlainan bangsa dan agama. Boleh bersalam dan peluk semacam sudah lama kenal. Erat. Datang dengan satu tujuan iaitu memasangkan DIY HEXAGON 2 TANPA SPANAR dan ia mampu disiapkan dalam masa 5 minit :)


Kehebatan Air Alkali Hexagon 2 yang memudahkan pengguna minum terus dari paip tanpa perlu memasaknya. Setelah Hexagon 2 di pasangkan, saya akan menasihati pelanggan membiarkan air filteration keluar selama 20 minit, dan kemudian barulah ia boleh di minum tanpa waswas.


MENGAPA PENGGUNA BIJAK MEMILIH HEXAGON 2 SEBAGAI WATER FILTRATION ?

+ Air alkali yang berkualiti tinggi

+ Rasa air yang enak

+ Kos yang berbaloi

+ Maintenance yang rendah.( serendah RM1.50 daily)

+ Saiz dan bentuk water filter yang cantik

+Molekul air yang kecil mudah untuk proses absorption dan penetration

+ Pemasangan DO IT YOURSELF (diy)


 Had installed Hexagon 2 & its function very well. selfie wajib.



Inilah popo. She's shy to selfie with me. After that I show our picture, she smiled happily because she looks beautiful.


I had so much fun doing installation at customer's house. Feeling like I am the real plumber now. I teased popo, after this '' popo mesti rajin masakkan, sebab tak perlu masak air dah."

Aimaan hanya tahu few mandarin words sahaja.
" Ne hao ma?" " wo hen hao". Aimaan ada plan untuk attend kelas mandarin. Ada personal teacher mahu datang mengajar di premis. Atleast I LEARN! LEARN!



you know what?! Mom also prepares her healthy juice now adays with alkaline water since she just knew KEHEBATAN ALKALINE WATER.


Boleh hubungi untuk khidmat nasihat atau tempahan secara online/offline. 
di +6018-5713858

Resepi Breakfast/Dinner Smoothie Wholefood Nutrition


Hari yang begitu menyenangkan hati walaupun perlu mengharungi beberapa kerja harian, alhamdulillah segalanya dapat di selesaikan dengan baik. Jadual hari Isnin agak padat kerana ia permulaan hari setelah melalui weekend, jadi merata tempatlah Aimaan perlu terjah. No giliran takpernah menggembirakan, 40 lagi giliran anda! Sila bersabar :)



Syukur alhamdulillah. Adik adik makan kenyang, ayah hati girang hari ini kerana kakak sulong dapat sediakan menu juadah breakfast dan dinner dengan siap plate-ing , hias menghias lauk pauk walaupun makanan itu Aimaan beli sahaja. Yang penting ia kelihatan semegah. ye dak?!


Seperti tajuk blog kita hari ini, Aimaan akan kongsikan Resepi Ringkas Breakfast/ Dinner Smoothie Wholefood Nutrition. Yummiehhhh! Hantar link resepi ini pada isteri tersayang anda. Hinting.


Apa itu Wholefood Nutrition (WF)?

- WF adalah gabungan lebih 50 jenis bahan mentah yang berkualiti tinggi seperti buah-buahan, sayur-sayuran, cendawan, biji-bijian dan tumbuhan laut yang mampu membekalkan nutrisi seimbang untuk keperluan tubuh badan.


Wholefood Nutrition kaya dengan nutrien sekaligus anda dapat memperolehi vitamin vitamin, mineral mineral, asid lemak yang baik, karbohidrat dan protein dalam kuantiti yang MENAKJUBKAN!



Oleh kerana nutrien yang akan Aimaan perolehi dengan mengambil Wholefood Nutrition, saya mempelbagaikan teknik pengambilan supaya ia lebih menarik dan membuatkan saya excited untuk memotong buah kegemaran saya.



RESEPI BREAKFAST/DINNER SMOOTHIE WHOLEFOOD NUTRITION

+ Sebiji buah ( kiwi/ pisang/ orange )
+ 1 sachet WHOLEFOOD NUTRITION
+ Segenggam ais
+ 1 sudu madu
+ 200 ml air minuman


Cara membuatnya:  Campurkan ke semua bahan dan blend it. uhhhh nyaman betol rasanya!


Only this size of packaging for my dinner. pfft.



uhhh. this is so yummy & delicious. I'm pretty sure u like it :) mata love **




SIAPAKAH YANG PERLU MENGAMBIL WHOLEFOOD NUTRITION??
Individu yang ingin menurunkan berat badan dan mendapatkan badan yang sihat secara konsisten.


I am the one who really like to monitor my body shape & size with healthy life. Give me HI-5 now! danggg! :) Aimaan dapat merasakan badan saya kekal bertenaga walaupun kerap kerja overtime terkadang lajak jam 12 malam. Am I alien?



My hotline number +6018-5713858. Khidmat nasihat & tempahan boleh di lakukan di sini :)

Oct 4, 2015

Chlorofil Drink Menurunkan Suhu & Stabilkan Badan

" Ibu, Faliq sakit tekak-lah. Rasa macam demam."
------------------------------

Jam menunjukkan 12 tengahari, cuaca redup berkabus malah angin sepoi sejuk menepis rambut Faliq. Puas Faliq membetulkan rambutnya.

Sewaktu perjalanan ke Bandaraya, kelihatan pekerja sedang melakukan pembersihan di tepi jalan raya dengan memotong rumput. Walaupun sudah tengahari, nampaknya mereka memotong dengan teratur dan selesa kerana tidak panas tetapi kabus jerebu pula sedang menguji mereka. Simpati.
.
.
Faliq dan ibu meneruskan perjalanan sambil berbual bual mcm biasa. Faliq lebih kurang personal assistant ibunya yang berkerja seorang Farmacist.
.
.
" Ibu, Faliq betul betul sakit tekak. Rasa macam demam lah".

" Mari ibu rasa dahi sayang ibu seorang ni," Lalu Puan Khadeeja meletakkan tapak tangannya di dahi Faliq.
Raut wajah Faliq muram," Betulkan ibu."
" MashaAllah sayang ibu, kenapa tak bagi tahu semasa di rumah tadi. Ini panas betul ni. Faliq demam sayang."


Akibat cuaca di Malaysia kurang baik kerana Jerebu yang masih belum surut. Ada beberapa langkah prevention yang boleh di ambil jika anda seorang,
✔Ibu kepada anak comel
✔Anak memiliki ibu bapa warga emas
✔ Bapa yang penyayang utk ahli keluarga
✔ Pelajar yang selalu keluar rumah
✔ Pekerja yang bekerja di tapak
.
.

Ibu Faliq memberi MINUMAN KLOROFIL setiap hari untuk anaknya sebagai prevention. Walaupun Faliq sedang demam, MINUMAN KLOROFIL mampu mengembalikan tenaga, meningkatkan sistem imunisasi, dan menstabilkan ph badan Faliq.
.
.
Kemudian, Faliq dan Ibu boleh berterusan ambil MINUMAN KLOROFIL sebagai cara mengekalkan tahap kesihatan yang baik dan stabilkan ph badan. InshaAllah masalah sakit tekak Faliq akan beransur pulih.

cleenaire revitalisor menukar udara jerebu dalam rumah

Dang!!!!! πŸ”Š Semacam bergegarnya premis aku hari ini. Aku toleh ke arah pintu masuk, kelihatan seseorang berada di luar premis. Tetapi cermin kaca premis di sangkakan pintu. No wonder-lah bergegar tadi.

Lalu aku tunjukkan arah ke sebelah. Masuk di pintu, bukan didinding. 

😁
" Amoi, yang tukar angin tu ada tak?", dengan nada lembut halus menusuk sanubari amoi kat sini. Baru pertama kali aku bertemu dengan si jejaka lembut berbangsa cina. comel.

" Adakah yang ini?", lalu aku menunjukkan CLEENAIRE REVITALISOR berhampiran. Oleh kerana musim jerebu yang tidak menyusut lagi, soalan angin/cuaca/asapkepoikepoi. Aku jangkakan ini penyelesaian terbaik buat masa ini.
Dengan menukarkan udara dan menyegarkan udara dalam rumah adalah TERBAIK bagi mengelakkan permasalahan pernafasan seisi keluarga. Aku beli 3. 


This is my third CLEENAIRE REVITALISOR

😁
" Encik, mau yang ini kan?", soalku.
" Ya! Solution aromatherapeutic ada 3 jenis kan", bunyi macam teka tapi betul.

" eh pandainya!", puji tanda tanda tanda aku bangga dia sudah mengkaji detail produk. haha.



😊
Lavender - menenangkan. tidur yang nyenyak. bangkitkan mood
πŸ’ƒ
Eucaplyptus - melegakan. menyamankan. meningkatkan fokus
πŸ‘€
Oasis - Membawa anda ke suatu tempat yang amat tenang dan nyaman


πŸ›€
John memilih Lavender Solution sebagai aroma harian. Hanya perlu isikan 10ml. Sudah mencukupi.
Eh bagaimana aku tahu namanya?

Jika print out invoice boleh detect ID Member

Sep 30, 2015

Kurang 3 Saiz Baju Dalam 10 Minggu!

NATASHA BERHASRAT MENGURANGKAN 3 SAIZ BAJU DALAM MASA 10 MINGGU
------------------------------

Semenjak tamat pembelajaran di Universiti, Natasha tidak pernah sekali menyertai program 'reunion' kampusnya di Universiti Malaya. Ia atas faktor Natasha merasa malu kerana ramai rakan sekerja 'membahan' akan perubahan susuk badannya. 

Jika rakan sekerja sudah menyakat begitu, apatah lagi rakan di universiti dahulu. Ya lah, dahulunya Natasha seorang atlet yang disegani dan selalu di sanjung oleh Naib Canselor. Wakil negara. 

Kegemilangannya berlalu 5 tahun yang lalu, kini masalah utama Natashaa adalah kenaikan berat badan tak mampu dibendung lagi.

Program 'reunion' Universiti dirancang 10 minggu lagi. Beerti lagi 2bulan lebih. Agenda utama Natasha mahu memastikan rakan universiti berkata," Eh Natasha, kau langsung tak berubah!".

" Aku separuh mati nak kurus!", Nescaya ini monolog dalaman Natasha.πŸ˜…

--------------------------------
Untuk Kes Natasha:

Hanya 3 items sahaja diperlukan untuk memastikan IMPIAN 
MENGURANGKAN 3 SAIZ BAJU DALAM 10 MINGGU tercapai.😊

❤️ D'LITE TEA
❤️ EASY SLEN
❤️ SLIM UP SMART PANTS

Dalam ketiga item ini, Saya hanya jelaskan satu sahaja. Slim up smart pants.

Smart Pants is totally amazing! 😍 Ia adalah produk berteknologi France.

✅ Clinically Proven 7 day results!😱
✅ Cellulite Effortlessly😱

Bab saiz? Jangan khuatir. Sebesar sekecil kecil saiz boleh pakai. Bagi ukuran pinggang & punggung sahaja. Terus Saya tahu apa yang sesuai. 

Natasha pasti gembira dengan hasil ukur lilit berkurangan. Apatah lagi berat badan. 

Ingat! Pakai 8 jam sehari pon sudah nampak beza.😁

Aimaan Ahmad | +6018.571.3858

Sep 21, 2015

PELANGGAN 'MARAH' KENAPA TIBA TIBA BARANG DIBELI LEBIH 10 ITEM

PELANGGAN 'MARAH' KENAPA TIBA TIBA BARANG DIBELI LEBIH 10 ITEM

Seronok melayan kerenah mereka. Hubungan stranger ---> pelanggan ---> kawan baik. Priceless😍 Maaf saya seller yang tak reti zip mulut.

" Ayuh selfie!". Kataku.
" Kami dah tualah". Tapi akur juga ikutku selfie.
Dari niat membeli satu barang, terus terpaksa beli 10 item. Saya tak jual, awak yang nak beli. Hihihi. Gurau.
Kata aunty ," Benci masuk sini, wallet jadi kosong".
Aku ketawa je. " Rasanya kalau duduk sini lama lagi, lepas ni merajuk tak mau jumpa saya."
"Ini amoi haaaaaa", jerit aunty. πŸ˜‚
Then apakah perasaannya kalau mereka datang tanpa kita greeting dengan ceria. Do they feel welcome? Nak membeli pun macam jumpa hantu kotπŸ™Š
Mereka ni berlawan lawan siapa greeting dulu. Saya beralah. Okay!
"Good morning Aimaan!".
" Haih. Lain macam happynyaaa hari ini"...... mestilah jumpa u. πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜Š


Pakar Nutrisi & Kecantikan
www.missaimaan.blogspot.com
Hotline: +60185713858

Sep 20, 2015

5 Aktiviti Bermanfaat Untuk Anak Ketika Cuti Sekolah

Hai semua! Saya tahu anda sedang berehat bersama keluarga tersayang. Ketika hujung minggu, segala aktiviti yang tertangguh, pasti anda sedaya upaya melunaskannya sekarang bukan. Eh jangan lupa, cuti sekolah anak anak bakal tidak lama lagi. Sudahkah anda merancang apa aktiviti bermanfaat untuk anak di musim cuti sekolah?

Saya faham ibu bapa mati kutu memikirkan idea yang bagus untuk memastikan anak memanfaatkan waktu cuti sekolah. Ditambah pula ibu bapa kebiasaannya sibuk bekerja, dan inilah masanya membayar hutang masa kasih sayang buat mereka.

Saya ingin kongsikan 5 aktiviti bermanfaat untuk anak di musim cuti sekolah. 


Berikut adalah aktiviti yang bakal anda pelopori:

1. Bercuti bersama keluarga - Tidak kira di dalam atau luar negara. Selain dapat mengeratkan hubungan kasih sayang, malah ia juga dapat meninggalkan kenangan terindah buat anak anak selain merasai pengalaman dan suasana baru.Percutian yang singkat boleh di rancang di dalam negara

.



2. Memasak – inilah masanya untuk anda dan anak-anak bersama-sama bergotong royong di dapur. Kanak-kanak pasti suka jika mereka di ajak memasak makanan kegemaran mereka dan juga mencuba resipi baru. Biasanya kanak-kanak lebih teruja jika mereka di ajak bersama-sama membuat kek, pudding dan biskut.



3. Melawat tempat yang memberi ilmu sambil berseronok – antaranya adalah Petrosains, Planetarium, Kidzania, Muzium Negara, Zoo Negara dan Muzium Negara. Atau anda juga boleh membawa anak anak menemani anda ber'shopping' barangan household , belanjanya barangan peribadi seperti shampoo kegemarannya, berus gigi yang selesa buatnya dan sebagainya. 


Dengan teknik didikan begini, mula mengajar mereka tentang proses membuat keputusan sejak kecil lagi. Mungkin Premis Cosway salah satu tempat membeli belah buat seisi keluarga , dengan katalog yang menarik sebagai panduan membeli.


4. Lawatan ke perpustakaan – bawa anak anda ke perpustaan. Ini juga sebenarnya satu cara untuk anda tanamkan minat membaca ke dalam diri anak-anak anda.



5. Bercucuk tanam – aktiviti beriadah ini pasti buat anak anda seronok kerana mereka boleh bermain dengan tanah dan kotorkan tangan. Apabila pokok telah di tanam, latih mereka untuk jaga dan siram pokok setiap hari.Anak-anak pasti teruja menunggu hasil buah tangan mereka. Sebaiknya mulakan dengan tanaman yang dapat memberikan hasil dan perubahan yang agak cepat seperti menanam benih sayur-sayuran dan pokok bunga.



Satu perkara penting, anda jangan pula lupa tentang kesihatan mereka. Anak anak memerlukan sistem imunisasi yang sihat bagi mengekalkan kecerdasan fizikal dan minda mereka. Vitamin C-100 , Dha & Mixed Berry amat sesuai buat anak tersayang agar cuaca di luar tidak mempengaruhi kesihatan mereka.

Sudahkah anda merancang aktiviti cuti sekolah anak anda?

Sep 18, 2015

Siapa Kata Nak SLIM Perlu Skip Breakfast /Dinner

 Walaupun cuaca di Malaysia sekarang kurang baik akibat isu jerebu, ambil ia sebagai cabaran dan proses mengukuhkan tahap imunisasi badan dengan lebih fokus dengan makanan yang berkhasiat.JANGAN LUPA MINUM ALKALINE WATER YA!


Kelmarin Aimaan menghadiri ke kursus Wisma kami,  sebenarnya Aimaan sudah 2 bulan tidak bertemu dengan 'trainer' yang menjalankan kursus di Ipoh. Aimaan hanya berkesempatan ke kursus di luar kawasan sahaja. Apa yang mengejutkan saya adalah kenapa trainer saya nampak 'fit' dan kelihatan seperti berat badannya menurun kerana pakaiannya nampak sedikit 'loose'.


Tahulah perasaan saya waktu itu, berkobar kobar nak tahu apakah tip yang di ambil dan beliau nampak begitu konfiden.

Aimaan bertanyakan padanya, " Adakah Encik ponteng sarapan & makan malam untuk hasil badan yang 'fit'? ''.. 

Beliau ketawa besar mendengar soalan saya.
 "Malah ambil makanan seperti biasa, tak pernah ponteng sarapan, makan tengahari dan makan malam, saya hanya ubah apa makanan yang saya ambil sahaja."

'' Adakah Encik boleh berkongsi sedikit tips permakanan dengan saya kerana ramai juga rakan rakan saya yang mahukan berat yang ideal?''.
 Beliau membalas, " Wholefood Nutrition (WF) adalah cinta saya sekarang''.


Fuh, terdiam saya. Beliau jatuh cinta dengan WHOLEFOOD NUTRITION (WF) beerti produk tersebut betul betul memberi kesan yang efektif dan hasil yang boleh di banggakan. Hey, semua orang mahukan badan yang sihat dan 'fit', apatah lagi ramai yang mahukan 'body shaping' yang langsing termasuk saya. Barulah boleh pakai baju apa sahaja, jadi kelihatan cantik dan 'handsome'. 



'Trainer' saya teruja berkongsi kehebatan WF, siap pegang tali pinggangnya dan show off seluar sudah loose. Then terpaksa pakai belt. ''Do I need to change my suit size after this?''

His wife also follow his step by taking wholefood nutrition as replacement for breakfast/ dinner. Then next is you!

Aug 30, 2015

Turunkan Kolesterol dengan B E R GAMON T E


Kalau tengok tajuk itu, rasa macam biar betul dengan dak Aimaan ni. Semakin kedoktorankah dia? Oh saya tidaklah begitu. Hanya berazam untuk membantu seramai yang boleh dalam perubatan inisiatif dengan organik produk.


Aimaan rasa perlu update semua pembaca tentang produk terbaru yang memberi kesan yang hebat kepada ramai pengguna terutama sistem kerdiovaskular. Produk baru itu diberi nama BERGAMONTE yang berfungsi menurunkan kolesterol dalam badan.


Bergamonte di perbuat dari buah Bergamot dari ITALI  yang super ideal untuk kesihatan. Kuning seperti lemon, besar seperti oren dan lebih pahit daripada limau gedang. Itulah Bergamot, buah eksotik yang jarang jarang di temui dan hanya tumbuh subur di pantai selatan Calabria, Itali.


Buah Bergamot eksotik shape.


Jus Bergamot telah di gunakan secara turun temurun oleh masyarakat tempatan sebagai penawar kesihatan kardiovaskular. Keberkesanannya telah menarik minat para saintis dari beberapa universiti ternama untuk mengkaji manfaat buah eksotik ini dalam aspek berikut:


  •  Kesihatan Kardiovaskular
  •  Kawalan Paras Kolesterol
  •  Kawalan Paras Gula Darah
  •  Kawalan Tekanan Darah
  •  Pengurangan Berat Badan

Apa itu kolesterol? Sejenis lemak yang memenuhi dinding sel atau saluran darah yang menyebabkan masalah sukar bernafas, jantung tersumbat, cepat mengantuk, tekanan darah rendah dan sebagainya.


Bagaimana bergamonte membantu menurun kolesterol?

Bergamonte mampu melancarkan saluran darah dengan mengurangkan kolesterol dalam badan. Kebolehan bergamonte teruji secara klinikal membantu memberi kesihatan kardiovaskular yang berkesan.




Packaging Bergamonte - 100 biji chewies.


Sehingga hari ini, tiada satu pun bahan semula jadi dapat menandingi manfaat Bergamot yang begitu menyeluruh, selamat dan berkesan.


Bergamot kaya dengan bahan bahan semula jadi yang unik, dan berkhasiat yang tidak terdapat dalam buah buahan sitrus lain. Hanya beberapa titisan jus bergamot sudah mencukupi untuk membekalkan manfaat yang mengagumkan terhadap kesihatan.


Bayangkan, khasiat 1 biji buah bergamot lebih baik daripada gabungan beberapa jenis supplemen dan berupaya mengurangkan pelbagai masalah kesihatan dalam masa tempoh 30 hari sahaja.


Paling saya suka apabila mengetahui produk Bergamonte, ia adalah asli dan berpaten, dengan manfaat klinikal yang sukar di tandingi.


  1. TANPA PENAMBAHAN GULA
  2. SESUAI UNTUK VEGETARIAN
  3. TANPA PENGAWET, PERISA DAN WARNA TIRUAN


Pertanyaan, konsultansi dan pesanan produk boleh terus hubungi saya:

Aimaan Ahmad
Sms/whatsapp: +60185713858
Email : nurul.aiman@live.com
Facebook : Aimaan Ahmad

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign