Aimaan Ahmad: June 2016

Jun 8, 2016

3 Bahan Penting Dalam Makanan Tambahan Kolagen Anda Wajib Ada


Assalamualaikum . Hi all.

Saya rasa kebanyakan pembaca blog saya terdiri daripada wanita . Betul betul ? Tapi tidak mengapa , penulisan saya berkonsepkan umum yang mana sesiapa sahaja boleh membaca dan jadikan ia bahan rujukan . Alhamdulillah , belum begitu terlambat untuk saya mengucapkan salam ramadhan al mubarak , moga moga ibadah kita di bulan ramadhan ini di terima Allah swt dan kita sama sama meningkatkan amalan bagi mendapatkan ganjaran pahala yang berlipat ganda . syukur alhamdulillah ! :)


errr tu lah kak eman . sudah lama tak menulis . jadi artikel hari ini dah macam rope menyampaikan ucapan .  hehe. Tak mengapa lah ye. So selama saya menyelami bidang kesihatan dan kecantikan ini . Pelbagai bahan dan produk telah saya cuba untuk diri sendiri . Dalam bidang ini perlu banyak membaca , uji kaji dan bergaul dengan individu berpengalaman . Informasi yang kak eman kongsikan ini adalah berdasarkan ilmu setakat sekarang , alhamdulillah. :) :)

3 Bahan Penting Dalam Makanan Tambahan Berunsurkan Kolagen Wajib Ada (Kira baguiih kalau ada) 


  • Estrak Beras
Produktiviti penghasilan kolagen boleh meningkat dengan estrak beras sekaligus boleh mengekalkan tahap ketegangan kulit. wow faktor kan di situ ! :) Secara struktur kimianya, 
ia membantu pembaikan semula kulit dan mengurangkan sel kulit mati atau rosak .  Beras juga mengandungi bahan oryzanol yang membantu memperbaharui pigmen kulit dan berguna untuk mengatasi ultraviolet. Beras mengandungi vitamin E yang boleh menyuburkan kulit dan menampakkan anda kelihatan lebih muda.. awwww ! 


Ferulic Acid dalam beras membantu bertindak sebagai antioksidan yang boleh melindungi kulit dari radikal bebas . Daripada beras juga , boleh menghasilkan kulit yang mulus dan mencerahkan sekaligus menghilangkan hyperpigmentation , sun spots dan age spots .  Wanita amat menyukai saiz liang roma yang mengecil dan lembut agar mereka lebih mudah untuk ber 'make up '. 


Boleh dikatakan estrak beras memenuhi kehendak vitamin kulit dan mineral terutama antioksidan seperti Ferulic Acid dan allantoin yang bertindak penghalang kepada radang kulit . Allantoin boleh meningkatkan tahap kelembapan kulit , menyamarkan parut dan memastikan kadar air bersesuaian dengan kulit . 


Satu lagi bahan yang terkandung dalam beras adalah ceramide . Apa itu ceramide ? Ia satu bahan semulajadi berlilin dan terdiri dr asid lemak ( lipids ) yang terikat bersama sama dan berada di lapisan bawah kulit . Ceramide tercipta untuk memerangkap air dalam stratum corneum bagi melembapkan kulit dan menyimpan mikroorganisma dalam kulit dengan baik . Lebih mendalam lagi , ia bertindak di lapisan epidermis dan dermis sebagai syarat menggalakkan kematian sel dan menghasilkan pembaharuan sel . Ini penting untuk penyelenggaran kulit ( homeostasis ) , pemulihan dan penuaan kulit .


  • Glutathione
Haaa cara nak pronounced  " glu-tuh-thigh-own ", ia lebih dikenali sebagai master of antioxidants . Secara asasnya, glutathione adalah molekul kecil terdiri daripada keluarga protein . Terdapat 3 asid amino dalam glutathione , diantaranya glisin , sistein dan asam glutamat . Glutathione juga dikenali sebagai agen detoksifikasi . Proses ini di lakukan oleh saluran pencernaan , hati dan ginjal . Sayangnya , jumlah glutathione dalam tubuh akan semakin berkurang apabila usia semakin meningkat .


Untuk mendapatkan hasil lebih bagus , lebih berkesan jika anda melalui proses detoksifikasi dan penghasilan kolagen semulajadi akan terbentuk secara semulajadi .


  • Kolagen
Kolagen yang halal boleh di dapati dari kolagen marine . Kuantiti kolagen di dalam makanan tambahan perlu di ambil berat untuk mendapatkan hasil yang lebih baik . Pengambilan kolagen secara konsisten boleh membantu pembaikan kulit . Kolagen bukan sekadar untuk kulit , malah untuk kuku , rambut dan tulang . Secara keseluruhannya , manusia memang memerlukan kolagen tak kira lelaki atau perempuan . 


Oleh kerana kolagen menurun manusia berkurangan setiap tahun , jadi kita perlu mencari inisiatif lain bagi meningkatkan kadar kolagen dalam tubuh badan .
.
.
.
Daripada bahan penting dalam makanan tambahan berasaskan kolagen , saya ada cadangan  makanan tambahan kolagen dalam bentuk cecair yang anda boleh pertimbangkan untuk topup harian . :)

Korang pernah dengar Collagen Plus Liquid Formula daripada Cosway Taman Karking Ipoh ? Saya ambil kolagen dalam bentuk liquid kerana ia lebih cepat absorb ke tubuh badan . Jadi resultnya lebih cepat daripada kolagen lain . 

Meh saya terangkan info tentang Collagen Plus Liquid Formula :

Ia dalam bentuk liquid dan packaging in bottle . Collagen Plus Liquid Formula mengandungi 5500mg kolagen ikan , L-glutathione dan estrak beras ( mengandungi seramida ) dan tidak mengandungi pengawet tambahan . CP di perbuat di Taiwan dan di edarkan oleh Cosway Taman Karking Ipoh .



Siapa yang sesuai ambil Collagen Plus Liquid Formula ?


- Wanita yang mengalami masalah kulit kusam , kering dan kelihatan tidak ceria
- Wanita yang kini mencecah 25 tahun ke atas kerana tahap kolagen menurun dengan lebih cepat
- Wanita selepas bersalin dan rasa tidak bertenaga
- Sesiapa yang ingin mencerahkan kulit wajah
- Individu yang mempunyai masalah mata kuning , didapati Collagen Plus membantu menghilangkan ini oleh kerana ia mengandungi glutathione, pengguna akan alami proses detoks hati .
- Wanita yang alami masalah jerawat .


Kesan apabila mengambil Collagen Plus Liquid Formula?

* Garis garis halus dan kedutan kian berkurangan dengan ketara
* Tekstur kulit lebih licin dan gebu
* Kulit tidak kering dan kasar
* Tahap kelembapan kulit dapat dipertingkatkan
* Tona kulit lebih cerah 
* Kulit semakin anjal
* Menguatkan dan mengelakkan kerapuhan pada kuku
* Menganjalkan payudara yang kendur
* Menegangkan pinggul
* Rambut tumbuh lebih sihat dan lebat 



Cara pengambilan ?

Ambil 1 botol setiap hari selama 2 minggu . Boleh di ambil waktu breakfast atau 30 min sebelum tidur . Kemudian ambil sebotol selang sehari setelah 2 minggu . Sebelum minum , pastikan anda goncangkan botol terlebih dahulu .


Ada kelulusan KKM tak ?

Semestinya ada kelulusan KKM, sebab itu Aimaan ambil tanpa ragu ragu . Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL15085051NC). Jadi korang akan rasa selamat untuk consume InshaAllah .


Harga sekotak Collagen Plus Liquid Formula ?
1 kotak mengandungi 10 botol , iaitu RM 98 (offer) , RM 147 (member price)

Tetapi sekarang ada special offer , BELI 2 KOTAK Collagen Plus Liquid Formula dengan harga member, anda dapat FREE MEMBERSHIP + FREE 2 botol EPO 1000 ( 50 softgels ) Termasuk postage .



Macamana nak beli ?

Okay , kalau nak beli dengan senang order guna whatsapp .
Kalau korang mahukan special offer , sila guna whatsapp code ;


'' CP-AIMAN '' ke no +6018-5713858
'' CP-AIMAN '' ke no +6018-5713858
(INGAT TAW GUNA KOD INI , DAPAT SPECIAL OFFER . HEHE)



Kalau nak check bermacam lagi info , 
boleh LIKE FB PAGE : Cosway Taman Karking Ipoh 


Bye, selamat mencuba !
Collagen Plus Liquid Formula , highly recommended !

Semua wanita kena cuba okay !


Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign