Aimaan Ahmad: May 2014

May 25, 2014

E Trienol punyai 60 kali ganda serapan vitamin E


Assalamualaikum.

Ramai orang sudah concern tentang kesihatan dan kecantikan. Dan ramai orang juga tahu vitamin e amatlah bagus untuk kecantikan kulit dan kesihatan badan. Aimaan nak memperkenalkan vitamin e terbaik, yang mana produk e-trienol mampu menyerap 60 kali ganda lebih bagus dari produk vitamin e kat luar sana.

Dalam produk ini mengandungi tocotrienol yang berasaskan dari minyak kelapa sawit mampu meningkatkan keberkesanan dan kadar penyerapan yang baik untuk sistem kardiovaskular kita. Vitamin E juga disebut sebagai vitamin anti kemandulan. Untuk wanita juga, di nasihatkan ia sebagai perawatan kemandulan, kelainan menstruasi, peradangan vagina, gejala menopaus, mencegah keguguran.

Bukan sekadar untuk perempuan, e-trienol juga bagus untuk lelaki ya abang abang. Ia boleh melindungi membran sperma dr terjadinya teroksidan, jadi kerosakan dna sperma merupakan salah satu sebab terjadinya ketidaksuburan.




Rupa packaging e-trienol.

Pengambilan e-trienol amat mudah. Seperti supplement yang lain, ambil 2 kali sehari. Sebelum breakfast dan sebelum tidur. Aimaan lebih suka jika saya list down spesifik apakah kelebihan e-trienol :

  • Anti-penuaan : ia berperanan menjaga, meningkatkan elastik dan kelembapan kulit, melindungi kulit rosak akibat sinaran uv dan mempercepatkan penyembuhan luka.
  • Anti- oksidan : ia memantu melindungi struktur sel terutama membran sel dr kerosakan akibat adanya radikal bebas. 
  • Sistem imunisasi : meningkatkan daya tahan tubuh, membantu mengatasi stress, meningkatkan kesuburan, meminimalkan risiko kanser dan penyakit jantung.
  • Mengurangkan kolestrol "mudarat" LDL sebanyak 31% dalam masa 4 minggu tanpa menurunkan tahap kolestrol "baik" HDL  dan mengekalkan kelenturan saluran darah untuk tekanan darah yang lebih baik supaya mengurangkan risiko serangan sakit jantung atau strok.


Iols sememangnya mengamalkan supplement vitamin e. Untuk menghargai pemberian Illahi, kita harus menjaga sebaiknya.


Sebarang pertanyaan dan nasihat berkaitan supplement : Boleh hubungi + 601129040645.
Jemput lawati farmasi cosway kami , lokasi di Cosway Pasir Putih, Ipoh.

Thank for reading this entry!

May 20, 2014

Profesion sudah kencang, tapi masih mahu buka farmasi ecosway


Kalau nak ikutkan anasir negatif , kata lain biawak halus duk melekat dalam badan kita. Sampai sudahlah tak merasa jiwa kental. Setelah saya lalui proses kehidupan, mencari perniagaan yang bersesuaian. Banyak pros dan cons kita boleh list down. Tetapi segala cons tu, mesti diatasi dengan bijak. Melalui proses pembelajaran dikampus amatlah berbeza dengan praktikal perniagaan. Teori hanya boleh ditulis pada kertas, jika tiada kuasa tindakan. Nescaya ke laut lah jugak.

Ramai berprofesion bagus seperti doktor, pensyarah, businessman , director movie dan sebagainya masih terkejar kejar untuk mengambil peluang sebagai stokist ecosway farmasi. Tindakan usaha yang dilakukan mestilah diiringi doa. 

Jadi kenapa aku mahu sangat uruskan kedai ecosway sendiri, dengan kata lain. Business partner with ecosway dalam perniagaan farmasi : Jom rujuk di bawah.


Sistem : aku tak suka uruskan sistem perniagaan sendiri yang mana aku kena p training apa mesin terbaik, apa teknik pembayaran kepada supplier, dan sbgainya. Lebih baik aku belajar dari orang sudah ada sistem, nanti sok sok aku duplicate je. Tak kira kau sudah ada pengalaman  doktor 20 tahun, atau pensyarah ke hape ke. Amat susahlah kalau kena mula dari awal terkedek kedek nak  buat business.

Produk kualiti : semenjak aku guna, sampai sekarang aku tak beralih jenama lain. Kualiti bagus, setanding antarabangsa, dihasilkan dr pengeluar dan penyelidik terkemuka. Kebaikan pada supplemen, tanpa was was. Dari sini aku boleh belajar banyak sangat ilmu free, sapa nak ajar weyh. Pepatah aku sendiri, sesiapa yang suka menuntut ilmu, maka dia tidak menjadi orang tua yang membosankan suatu hari nanti. 

Kedai : Nilai kedai yang aku tak mampu keluarkan modal. RM800K - RM1.2K. Kawan aku buka kedai runcit, bungkus! Sebab tiada mentor nak ajar lagu mana nak handle stock, overhead dan sbgnya.

Majikan : Dari sini aku boleh belajar network marketing , kerana dalam perniagaan mestilah ada networking. Selain itu juga, boleh tolong sedara mara aku yang masih tiada pekerjaan dan punyai tanggungan yang ramai. Maka, inilah caranya nak tolong mereka dengan menjadi majikan. Malah, perniagaan ini boleh di wariskan.

ONGKOS : Pendapatan yang lumayan. ada sumber aktif, pasif dan sampingan. Percayalah korang, semua perniagaan perlu di jual pada manusia, bukan binatang. Jadi, pada siapa lagi nak kita kongsikan peluang perniagaan ini, semestilah manusia di bumikan. Kata lain, sumber duit dari pelbagai aspek buat saya remain constant in this business.

LOKASI : Wohhh! ini  peluang ajaib. Boleh minta kawasan feveret untuk kita uruskan stokist. Lagipun, pengguna mudah untuk mendapatkan produk kita sebab agihan produk berada di seluruh Malaysia dan dunia. Ramai orang fikir, cosway adalah jenama luar negara. Oh tidak sayang sayang! Cosway ini sudah international. Dari Malaysia, keluar ke luar negara. 


I seorang manusia yang particular pada makanan dan kesihatan. Mesti kena ikut peraturan. Duit ada penting, tetapi kesihatan lagilah penting. Dengan kesihatan yang baik, saya boleh  berkhidmat lebih lama pada emak, ayah dan ahli keluarga tersayang.

Demi keluarga, saya gagahkan diri, tingkatkan usaha, dan amalkan makanan tambahan yang sesuai untuk kita. Untuk berkongsi atau mendapat pandangan, boleh roger saya +6011 2904 0645.

Thanks for reading this entry! 



Supa Epa pengubat sembelit


Assalamualaikum

Hi uols. Agak berhabuk stok stok entry dalam ni, kalau perempuan mengandung tu. Mungkin sudah tiba due date untuk bersalin. Apa lah kau ni Nurul Aiman. Okay, sekarang baru saya ada masa untuk review sedikit makanan tambahan atau di panggil supplemen.

Iols sememang suka mengamalkan supplemen. Sebab saya percaya makan rutin seharian kita, bukanlah sihat sangat. Tambahan iols ni tinggal di bandar metropolitan. Gituh!! sekarang masanya iols nak share supa epa dr pada jenama Cosway. Ada beberapa faedah yang di jumpai dalam Supa epa iaitu dari segi otak, jantung dan hati. Terutama pelajar sekolah mahupun universiti, elok lah mengambil supplemen untuk otak. Ia boleh membantu otak korang lebih cerdas , menajamkan fikiran, menguatkan daya ingatan dan memberi tindakan yang lebih efektif , sebab otak dah cergas. Sebab iols pon ambil supa epa, untuk membantu iols study smart.  Jiwa study hard tu bukanlah cara saya. So, buat masa ni memang iols masih study utk Mba. Bergigihanlah panjat bukit kampus lagi . hehehe

Pasai pa I bagitahu bagus untuk jantung. Makanan tambahan, fish oil boleh mengurangkan kolesterol dalam tubuh badan. Kebiasaannya radikal bebas mudah teroksidan dan lemak menjadi tebal di kawasan  jantung. Jantung perlu di jaga, kerana jantung berfungsi untuk mengepam darah ke seluruh badan. Saluran mestilah lancar untuk memudahkan proses pengepaman darah.

Boleh usha usha seket packaging supa epa, nak bagi hangpa mudah cari kat stokist.


Adik, akak, abang2 semua! Supa epa membantu hati kita menapis darah yang bagus untuk kehantar ke seluruh badan ya! Please take note!


Omega-3 Yang Selamat & Berkepekatan Tinggi Untuk Jantung, Minda & Badan Yang Sihat.

Minyak ikan yang 'Tidak Melalui Penyulingan Molekul' mengandungi bahan pencemar berbahaya yang mengganggu daya ingatan, merosakkan sistem keimunan dan menyebabkan kanser. Ambil Supa EPA yang 'Melalui Penyulingan Molekul' serta berkepekatan tinggi - 2 kali ganda lebih pekat berbanding minyak ikan biasa.

Ramai orang mengalami masalah sembelit yang serius. sangat serius hokay! Kalau dah tak melabur pada Indah Water seminggu, itu bahaya. Lebih baik ambil tindakan sekarang, supaya korang boleh melabur setiap hari. Demi kesihatan di hari tua, nanti takda menyusahkan diri nak ulang alik ke hospital, ye dak?

Lagi satu teori iols, untuk memiliki kesihatan dan kecantikan kulit. Mestilah melabur dengan lancar setiap hari. Jika suatu hari korang makan banyak gila jenis makanan berminyak, sila lah cari supplemen jenis fiber untuk menyerap semua minyak tu balik dan buang melalui sistem perkumuhan. Atau beli sajalah nestum atau oat, buat breakfast.

Jerawat banyak tumbuh membiak, akibat saluran usus tidak sihat. Jika keluar bau badan, masanya untuk anda berjaga jaga. Wangi wangikan lah diri, baru ramai selesa nak berkawan. Jangan selebek sangat boleh tak!! Garangnya tokey jamu ni. bahahhahahahah


okaylah. itu saja perkongsian khasiat supa epa. 
untuk dapatkan supa epa, boleh roger +6011 29040645. 
InsyaAllah hamba ini memberi nasihat dan servis terbaik.

Thank for reading this entry!

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign