Aimaan Ahmad: May 2011

May 31, 2011

Do u want be a million of them?



Nowadays,

People looks in big amount.
Everything is BIG.
Everything prefer to word Jutaan.
Nak contoh, Jutaan Terima Kasih.
Nak lagi baru Himpunan Jutaan Belia di Putrajaya.


Haish..senang cerita.Angka Jutaan itu banyak memberi semangat.
Siapa di sini akan tolak rezeki kalau ada yang nak memberi SEJUTA RINGGIT MALAYSIA.




Dan sekarang hotfm jugak came out with an activity,yang gila-gila nak satu juta likE on hotfm fanpage.Kena bekerja keras.Kalau setakat nak satu juta, tapi tiada hadiah lumayan.Tak jalan.



Hadiah pon lumayan! Mula KLIK LIKE sekaranggggggggg!




Nantikan soalan yang akan keluar kt fanpage. Pat pat siku lipat sape cepat jawab. Dapatlah hadiah tu. Ipad2 tu. Miss aimaan nak jugakkkk. Nak free boleyy?



Nampak gayanya hari ni macam tak boleh je nak keluar outing. aik,bukan sama makna ka?
Lappy melekat dah ni. Nak usung tak larat.Thats the reason of ipad2. wink wink.



yeah! Tak salah kat korang sedekah vote korang? terima kasih.KLIK BANNER ATAS ITU!

Thanks for reading my entry!

May 30, 2011

"Jutawan! bersama Irfan Khairi":

TIP PILIHAN: TEMUBUAL BERSAMA DATO DR FADZILAH KAMSAH
=====================================================

rancangan"Jutawan! bersama Irfan Khairi":

IK : Dalam perspektif orang Islam, ramai yang mengatakan tak payahla kaya-kaya. Bersederhanalah. Tak perlulah menjadi jutawan. Betul ke dalam Islam itu sendiri menuntut kita dengan bersederhana dalam bentuk kekayaaan ini?


Dato Dr Fadzilah Kamsah: Ini adalah salah satu perkara yang
seringkali kita terlepas pandang. Ini daripada ulama'-ulama' yang
mentafsirkan dan orang ramai tahu serta ustaz-ustaz di luar sana
pun beritahu kita yang kita ini adalah 'umattan wasata' ataupun kita
ini adalah umat pertengahan. Maksud umat pertengahan itu kadang-
kadang ditafsirkan dengan cara yang betul dan acapkali juga ditafsirkan
dengan cara yang silap.

Pertengahan itu dikatakan seperti "ala, kalau kita mati nanti pun
kita bawa kain kapan jer bukannya boleh bawa harta benda masuk
kubur". Maksud bersederhana di situ adalah silap sama sekali sebab
sederhana yang dimaksudkan adalah dalam satu konteks yang pernah
disebutkan oleh Nabi S.A.W iaitu: "Allah amat kasih akan hambanya
yang apabila melakukan sesuatu kerja dia membuat dengan cara yang
terbaik ". Itu adalah soheh riwayat al-Dailami.

Jadi kalau hadis itu kita pegang maka Allah akan sayang kepada kita
sekiranya kita melakukan yang terbaik di dalam apa jua yang kita
lakukan. Jadi dimana pula pendekatan sederhana itu bermaksud?

Jadi, saya bertanyakan hal ini kepada ulama'-ulama'dan ulama'
mengatakan bahawa pendekatan maksud sederhana dimaksudkan dengan
seimbang iaitu 'balance'. Ianya juga membawa maksud bahawa kita
hebat di dunia dan hebat juga di akhirat. Hebat di rumah dan hebat
juga dengan masyarakat. Itu maksud sederhana yang perlu
ditafsirkan. Sederhana iaitu dari segikata kita perlu hebat dalam
apa jua yang kita lakukan dan perlu seimbang. Kita tidak boleh
terlalu hebat di dalam masyarakat sehingga rumahtangga terabai, itu
bukannya seimbang.



Itulah sekiranya kita mentafsirkan konsep sederhana dengan betul
maka umat Islam atau bangsa Melayu khususnya akan jadi hebat dan
akan jadi cemerlang dan tidak akan jadi 'jumud' atau terikat dengan
tekanan dengan kata-kata, "Buat apa sibuk-sibuk nak jadi kaya". Itu
adalah satu pentafsiran yang salah. Bagaimana kita nak bantu dan
bangunkan umat sekiranya kita tidak kaya dengan cara yang Allah
redha.




IK : Apa yang dituntut dalam Islam adalah supaya menjadi cemerlang dalam apa jua yang kita lakukan dan apabila kita cemerlang, pulangannya dalam bentuk wang juga akan jadi cemerlang juga.

*So, lepas ni, kalau ada orang cuba mematahkan semangat anda dengan
berkata-kata "buat apa lah nak kaya-kaya... bukan boleh bawak masuk
kubur pun...", anda kini dapat jawapan terus dari, Dato Fadzilah
Kamsah lagi


hah! yang kurang motivasi tu bolehlah cuba-cuba menziarah website sebelah ini www.irfankhairi.com

May 29, 2011

Senang-senang je dapat RM500.








Bercakap pasal duit.Duit itu bukanlah kepentingan azali.Tapi kalau takda duit sengsarakan hidup. Jadi duit ni satu item yang penting untuk mencapai kebahagiaan jugak.Memanglah orang cakap, nak bahagia dah cukup kot dengan rasa cinta,saling memahami.

Tapi kalau tiada duit, bukan laki bini boleh mencapai tahap bergaduh yang campak periuk belanga tu ke? Miss aimaan suka dengan satu ayat ni,memang membakar semangat, yeah! berkobar-kobar.

"wahai manusia, bekerjalah di dunia bersungguh seolah-olah kamu akan hidup selamanya, dan bersungguh-sungguhlah bekerja untuk akhirat seolah-olah kamu akan mati pada esoknya."

Dasyatkan!!Main point kat sini.Setiap benda yang kita lakukan semesti dilakukan yang terbaik.Hatta benda tu adalah nikmat menggosok gigi. Korang bayangkan kalau korang gosok gigi cincai2, tanpa mementingkan apa jenis ubat gigi yang korang pakai. Benda tu memang tak effect korang sekarang,Tapi akan datang.Korang nak ke umur 30an dah takda gigi 4 batang di depan. Asset senyuman tu. Lagi satu tips, kebiasaannya manusia yang sentiasa mengingati mati berjaya lakukan yang terbaik untuk dirinya.Kenapa macam tu?? ( ada banyak suara-suara yang kurang pasti dimana synchronize terbaik tadi dgn mati)

If people do remember death sokmo, surely they'll do the best everytime anytime.Kalau dah lakukan yang terbaik je, mestilah boleh berjayakan. ahha!! Tajuk telah tersasar. Miss aimaan nak cerita pasal senang-senang je dapat RM500. Siapa nak bagi weyh?????

Hi again,
Newskaki.com come with cash prize RM500. We will give out FREE RM500 only for our Newskaki.com lucky winner.


Klik picture di atas untuk mengetahui macamana website newskaki.com

Collect your RAYA cash now at newskaki.com! This enjoyable activities has started from 26 may 2011 until 31 August 2011. Bolehlah korang start mensertakan diri, kumpul duet raya sebab nak bagi kat anak menakan.Hampa taw ka anak menakan tu ape?

Sambil-sambil korang asyik takjub teruja nak join aktiviti RM500 hengget tu. Miss aimaan mengalu-alukan voters diluar sana. VOTE FOR ME!! Klik sahaja banner di bawah ini.
atau KLIK SAYA


Bagaimana korang boleh memenangi RM500 ini?
  • Be member of newskaki.com.Setiap member boleh add kawan2. Tapi bukan itu motif nya.
  • Bila korang dah be member, korang diberi mandat untuk collect point. Point ini yang menentukan kehebatan korang. Kena dapatkan 500o NK points dengan invite friends, upload picture,video, share, add friend dan banyak lagi. Kesimpulannya, semua aktiviti korang adalah point.
  • Tapi dengan 1987 NK points and win yourself 5 x 2pax free movie ticket.(You can have a movie day with your families and friends)
Hurry! Hurry! Subscribe yourself in newskaki.com. Klik Banner diatas.

THE BEST WAY TO GET MORE POINTS?

Invite 50 of your friends to join, and ask your 50 friends to join in this contest too and click 'Like'.

NEXT?

Share this contest at your blog, wordpress and copy & paste your blog URL at below comment. With your Fullname. Example: http://www.newskaki.blogspot.com (Mohd Azhar Bin Sulaiman)

Good Luck! any info or question, drop us an email at admin@newskaki.com





Thanks for reading this entry!

Jumpa Super Junior (M)!!

Sebelum kita teruskan perjalanan.Jom mengundi "vote" kata bahasa jawanya.Klik sahaja banner di atas, kemudian vote !VOTE FOR ME.... the more the better, you will get more movie passes coming ups! at Newskaki.com






Goodnite! eh eh belom nak tutup kedai lagi, belom nak bungkus tak buka-buka dah.Cakap je bankrap terbelit-belit.aduyai. Jom membaca sekejap! I just back from Putrajaya meeting with Super Junior M.


Yezzzzaaa!! Now I can tell to all my kampung, I meet SuperJunior eye to eye. itu nasib baik eye. Jangan mouth to mouth la kau! Pelik dah tu bunyi nyek.

Yea betol! Himpunan Sejuta Belia yang di gembar gempakkan tu. Miss Aimaan tahu ada yang berkata-kata ni, " malam ni yang sejuta belia tu eh", tak pon ayat cam gini " alamak terlepas nak pergi , malam ni ke".Takpe takpe semua jangan kecewa. Esok ada lagi event tu, tapi Super Senior je lah yang tinggal. Tu pon belom tentu kenal mereko nya haaa.( nak berdialek nogori, tp tak pandai)

Usaha mengumpulkan sejuta belia dengan pelbagai aktiviti. Ada baik ada celanya.Isu miss aimaan ni pasal budaya /sikap manusia yang suka buang sampah merata-rata. Bila ada himpunan macam gini. Semestinya lah ada aktiviti penjualan dekat booth2, makanan la, game la.etc.Booth lagu ni yang kita nk kena handle baik2 dan lagi satu pengunjung2 yang mai tu la. Abis persekitaran Putrajaya tadi bersepah-sepah.Kesianlah tengok pengutip sesampah dari sebesar gajah samapailah sekecik2 kuman. Pakcik tu jugak yang kutip. Hampa?? Duk terkinja terlompat2. Malu tau dgn Super Junior.

Lagi satu,miss aimaan pelik kenapa seorang ibu ssanggup bawa anak kecik yang baby ni duk berhimpun bersesak-sesak tengok konsert sedangkan anak kecik dia ni dah lenjun dgn peluh.Proses pembesaran budak tu nampak kurang baik ye. Maybe ibu tu fans si super junior tu.Tapi miss aimaan tak faham. Kenapa perlu sampai macam tu sekali? Dasyat!! Yang lagi satu ada seorang Pakcik dan Makcik ni, sudah lanjut usia pon. Simpati miss aimaan tengok mereka berdua sanggup berhimpin2 dlm himpunan manusia yang menyaksikan konsert hanya untuk mengawal anak remaja mereka yang duk tengok konsert. Kalau boleh nak naik pentas terus, Tempat nak depan sekali, betoi2 depan pagar polis duk kawal tu.Kesian mak ayah dia tu.Demi anakkan. Masya ALLAH. Teringat pulak pada ibu miss aimaan.

Tapi takpa. Untuk coolkan balik entry kali ni.Kita layan dulu lagu supergirl yang didendangkan oleh SuperrrrrJuniorrrrrrrrr! Huruf "r" nak banyak nak bagi tau dengan nada yang tinggi. Macam ala-ala speaker konsert nak melepaskan artis hebat buat persembahan. Taraaaaaaaa!!!
Saksikan!



Kadangkala hidup manusia perlu di isi dengan entertainment jugak. Kepala penuh dengan kerja kerja kerja. Haiyo. Apa mau bikin kalau gila kan. Muka pon tua berkeru-kerut belom sampai masa. Jadi ambil peluang untutk bergembira tapi berpada-pada. A precious time should be spend with the love ones.My Housemate!






Thanks for reading this entry!

May 28, 2011

(Video) Press Conference Magical Musical

Hi everyone.Assalamualaikum. Ampun maaf di pinta donk lama bangat miss aimaan tidak menghupdate penceritaan untuk cucu nanti ni. ahaks. Bukan apa, komitmen pada kerja huh, miss aiman letak 100 % percent. katanye komitmen kerja.Tapi serius woo ini kisah benar!

Kebelakangan ini( reverse tape, cd da tak buleh da) miss aimaan almaklum la kerja 8 jam.SHIFT kau! Bila pulang.gerentong wa penat tahap gaban.Then miss aimaan mampu ketiduran shj. Bangun esok , terus ke kerja. Bosan sungguh hidup makan gaji ni.
"84% antara kita tidak suka kerja yang kita lakukan! 84% of the
people hate their jobs!"

Menakutkan juga angka ni... tapi bila dilihat sekeliling, memang ada
betulnya sebab ramai yang terperangkap dalam kerja yang mereka
...tidak suka. Masuk hari Isnin, dah mengeluh... menunggu hari Jumaat
untuk cuti :)

Saya tahu ada antara kamu mengetap bibir, berfikir sejenak, "aku golongan tak suka kerja aku ke hah? "

yea! That's happen nowadays.But people scare to take risk in doing what they like more. For example: Let's say ekin( bukan nama sebenar) like to make cakes, bakers etc. When see friends more prefer working in office hours and in air cond condition. Then, she stick to choose office hour persuading by friend's interest and behavior.

cukuplah miss aimaan motibasi kau hari ni! melalut banyak dah ni. Seperti tajuk di atas ler, I went to press conference Magical Musical. WOW!!!AMAZING! No word can describe how I feel when I'm watching the theater.All information anything senang je. Maybe nak menang ticket free pon boleh menjelajah lah di www.newskaki.com.

The cast delivered the message in a short video below. Watch it!




The hottest cast perform perfectly in theater. Definitely a big clap from yours.

Untuk menonton teater ni, guys bolehlah mula mencari ticket www.airasiaredtix.com
Hotline: +503 8775 4666. Kindly visit Sunway Lagoon portal at http://www.sunwaylagoon.com.

Said Aaron Soo, Chief Executive Officer of Sunway Lagoon and Executive Producer of Magical Musicals "I think audience should prepare themselves early to be amazed by the biggest musical extravaganza this country has seen in a long time".

Guys!! whatelse. Let's buy ticket now! The price worth it for our excitement.
Magical Musicals on stage at Sunway Lagoon 10 June 2011 till 17 June 2011.Except on Tuesday.

Korang dapat??!!haha.saja buat ayat sarcastic. Serius marcius, best theater dorang!! Layannnn.







Thanks for reading this entry!

May 17, 2011

May 15, 2011

Because of you, who I am now!

Assalamualaikum and selamat tengahari.

aik!! sudah tghr pun boleh online. tidak kerja??? ka? hah!! Hari ni masuk ofis tengahari. Balik malam .woo.. scary mary la ni sebenarnya pertama kali keje balik pukul 12mlm. Lo ni an bahaya gitu no jalan area Petaling Jaya ni, Kes pecah kete, belom lagi kes merosakkan wajah gadis.perghhh bersenang lenang je pembawa motor kapcai tu menyimbah asid. Kalau dgn gaji miss aimaan yang kecik ni.nak plastic surgery mana la mampu. Agak2la si jahanam!!! Nape la kamu bertindak begitu.

Guys! nasihat ambo. Demo jago diri molek deh. Berdoa sokmo.:)

Miss aimaan berbesar hati mengucapkan SELAMAT HARI GURU kepada bonda Wan Rusnaniah, Guru sksl,Guru-smka slim river, Lecturer of university of malaya.

May GOD bless uols. Because of you, that how I am today. U're the best!!! untuk bakal guru, anda perlu jadi guru yang cemerlang even student anda nakal sgt. But please remember, u student will appreciate u even not now, but later on they will think of you....=P

Nak cerita miss aimaan dulu kat smka nakal gak weyh.stop disini! Tak boleh bongkarkan. Nanti cikgu sycari samapi lubang cacing.haha


Dedicated song to all teachers and becoming teachers!
Terima Kasih Guruku



Thanks for reading this entry!

Ban-D Cafe.

Nowadays, Restaurant and artist just like Aur & Tebing.Can not be separated. Many of artists have become an entrepreneur and interested to be business minded people. Some of them do a trial but never done the research market yet.Then it become bankruptcy. Am I right?

In order to be successful person in business, Band-D restaurant' owner has created the great environment , design, and food by pushing up the price a little bit than other restaurant. Some people doesn't care the price, the best thing should be all of us must be satisfied with their service. Kalau aku sengkek, aku makan je telor goreng nasi puteh. Pon dah memadai.Pon ALHAMDULILLAH.


It was Ban-D Restaurant.Located in Shah Alam






#1 Pija's food. Looks delicious. But it wrongly ordered.haha





#2 Its mine. Nasi Goreng Cendawan Kulat.wah, its sound r u sure eating kulat.




#3 Huh! what i'm so frustrated with ban-d. The motif i'm coming to his restaurant nak tengok band. Then when arrived there, semua orang fokus makan je. Mana band. Baru nak tengok live kau punya topeng. Tak dak rejeki la yek!! Next time. msg la miss aiman bila korang nak nyanyi nyanyai. :P



#4 its not like what u r thinking.




#5 aku and ekin. Kembar lain mak bapak aku. Thanks ekin suka layan kerenah aku yang bukan.
Macam-macam kan nowadays, botol minuman dah nk menyerupai botol arak, the color itself, the design, tulisan itu. ayat. Tajuk botol pon hampir sama. Kalau orang yang tak alert pada intipati dalam tu , mesti tersilap minum. Sebabnya air minuman srg dah ada " coding" jenis2 yg dibenarkan minum.



#6 yeah! yeah! yeah! Takde kena mngena langsung dgn gaya di atas. Muka kusam. Jerawat besar.cari-cari. Perut gendut tersorok.selamat. sikit-sikit aku bongkarkan kelebihan aku ye. so, Ban-D restaurant ok! Korang try la..

Thanks for reading this entry!

Johnnys' Deep in The Summit PJ.


There was a long journey to reach The Summit when u had been trapped in traffic jammed. The mobile oil pointer keep warning " sila tambah minyak, dahaga sey".. it might be sound like that when the oil tank was running out. Finally, we reached to The Summit with fully of excitement.

Love to see who great person in the mirror. Let's press on the camera first dear!! Girl love doing something freaking hot for personal collection even though they're never thought to be an artist. Anyone argue my thought? Please leave a comment.


Here, Johnnys' restaurant in The Summit. No one looks like johnny deep.Even the cleaner or the waiter. sO, it was first time trial to taste the restaurant's service and food. Actually the food more like Steambot , Japanese style, lauk takde perisa. Dengan kata lain, healthy food better for future.



Lauk tawar but really nice. Missaimaan makan sampai licin u. dan di sini jugak la i mula suka tauhu telor. Yang kaler kuning lembik2 tu. Masuk mulut tak sempat kunyah terus telan.(trademark tauhu telor)



Nasi lembik ala-ala jepun.Boleh tahan sedap. Mungkin Miss aimaan laparrrrrrrrr. hehe. Takpasti. Siap potong nipisnipis, halus halus. ingatkan ape. pergh! Bila dapat gigit je berangin. Cer teka apa dia???????????








Aish.. HALIA bai aku gigit tadi.. sky juice please!!!!!!





Sori der. I kalau dapat makanan. Fokus totally beralih arah pada makanan. Lantak p hampa la nak bergambaq ka, berposing maut ka............ ADA AKU KESAHHH??
For that time, I really really hungry. Langsung tak berkomen dan merungut. Blurppppp! Telannnnnnnnn! makan gorilla tak makan setahun. Pas pada tu baru sedar camana la org duk kat Afrika sana nun lapau kan. Tmbh2 kanak-kanak, perut suma jadi buncit.Jalan pun dah tak boleh.Sampai mengengsot..waaaaaaa kesat hingus!


Moral: Kita mesti bersyukur & jangan membazir makanan.

Thanks for reading this entry!

May 2, 2011

Build rapport with LisaSurihani.


who's here is the biggest fan of LisaSurihani?

Do you think Lisa looks sweet everytime everywhere?

Anyone have met her before for real?

STOP!!!!!!!!!
huh!! stop asking the question here!


And why i'm kepoh kepoh disini pasal Lisa Surihani. she's not my fan. ofcoursela kau bukan artist. Is it Lisa is your neighbour? oh. still the answer is not. But she is my sistar.

But da way, to be part of Lisa's sistar, guys must click "LIKE" on LipIce Malaysia Facebook. Then ask to Lisa question. Who is the luckiest person in giving question, Lisa will be answer the question everyday. Don't wait!! Let's ask her.... Even you do not think your question will be answer.

Don't shy to like snap above.Klik "LIKE".


ASK LISA starts today!


I just put my comment below the video. Even my question doesn't sound professional like other pengomen. Saja suka-suka. Holiday just bored day only today. I do not have any plan. Then ask Lisa feel better rather than click one by one picture friend of mine. Dalam hati jeles melihat gambar mereka bercuti.

_______________________so my ques sound like this_____________________

hi Lisa, how are u today???? should be great always ya!! To be honest, i like the way u 're. And my question is " how u feel when u consistently use LipIce???
______________________________________________________


Kindly click "LIKE" below my comment. To do so, U must be my friend first at MY FACEBOOK. Then the shout out appears on my wall. Thanks for those click it as per request. Love uols my sistar!


Nurul Aiman

Create Your Badge

atau anda boleh juga klik pada link sebelah ni FB missaimaan






Thanks for reading this entry!

May 1, 2011

Fast Five yang wowwwww!!!!!


hi guys. assalamualaikum.
Pagi semua teman-teman yuk. Bangun je tido , alahai pukul 12.30 tghari dah nak g keje. Cam malas sungguh mahu ke kerja. Miss aimaan mahu cerita donk. Malam tadi aya g menonton wayang fastfive.Fuhhhh!! Hampa semua memang kena serbu panggung. sangat besh!!!!!
Dalam hall tu siap tepuk tepuk tngan lagi bila ada action yang besh gila.

Miss aimaan pon tak plan nak menonton semalam. Housemate ada ticket lebih, haruslah la kann miss aimaan ikut midnight sekali.. Tak sangka, tak sangka 100% satisfaction with this movie.

Weh korang!! Hari ahad. esok isnin. Pakat p weh reramai tengok fast five. Mengisi masa lapang korang dr duk rumah memanjang menggali timah, melabur tak tentu hala.

Bermidnight di sunway! Time ni saya rasa saya yang foreigner. Sunway ni memang congest dgn foreigner. Jarang-jarang naj tengok malaysian. Kalau malaysian pon, gaya cam foreigner. Memang tak cam!


Fast Five Trailer



okeh! Kita kasi tonton Fast Five trailer dulu.warming up!!


kenapa ada perlu berdesup kemana mana TGV mahupon GSC sekarang??

** Pelakon semua superb, wowww!!
** Kelakar gilaaa
** sayang Torento, memang style abis
** Harga tiket memang berbaloi dgn tahap kepuasan keluar panggung samapai rasa nak tengok lagi sekali kot
** Penuh dgn moral , hehehe.. boleh jugak bawa anak2 tengok cite ni. Cuma part tepi pantai je potong sket. Tak elok untuk tumbesaran.. =P


Thanks for reading this entry!

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign