Aimaan Ahmad: March 2012

Mar 20, 2012

Pengutip Sampah teachs me


Salam! Petang Jumaat semestinya kita akan rasa eksaited mau pulang walaupun kerja melambak2.Memang terlalu penat dan barulah terfikir macam susah juga ye nak cari duit ni. Ini kita yang kerja di zon selesa. Maksud aku ada aircon, park free, kawan best,flexi lagi tu etc. Pon kita masih fikir susahnya nak cari nafkah untuk diri sendiri. Happy tetap happy , mau pulang kampung donk. ';)


Usually,I straight away to shop, buy some food for dinner near my house. On my way to home,terdapat lori sampah yang busuk,besar,hodoh. So aku kena ikut je lori2 ni pelahan2,house by house.Almaklumlah kerja mereka mcmana kan. Aku jadi marah seketika untuk rumah yg pertama. Then aku masih dibelakang lori lagi. Pelahan,slow,pelahan,slow. Lenguh la nak tukar gear,main clutch. Kete bukan auto,sebegitulah.


Then, aku pon dok usha pengutip sampah. Majority indian man. Lalu aku terfikir, kesiannya. They all work for us. Takperlu nak melaram pakai bj cantik,wangi2 dan mereka sabar je buat kerja. Pegang sampah tanpa tengok pon sampah betol2. Yang mereka nak pastikan , all rubbish was in the lorry. Ulat pon tak sempat nak lari, dah kena campak dalam lori.


Aku bersyukur dengan apa yang aku ada hari ini. Makan burger pon. Aku nak mengadu " HARI NI MAKAN BURGER JE". Sepatut, thanks God aku dapat makan lagi hari ni walaupon sengkek gila. ';) Bagus jugak apa yang terjadi hari tu.Mengingatkan aku kita bukan selalu di atas, kadang2 di bawah.Macam kitaran roda.(^_^)


Then cara aku nak tolong pengutip sampah ni.PASTIKAN AKU BUANG SAMPAH DENGAN BETOL SUPAYA MEREKA BOLEH KUTIP DENGAN SENANG.

Thanks for reading this entry!

Business Learning Process


Salam! Di suatu weekend, Yaya came to my house. She only want to spend time together after she had been working far away from Petaling Jaya, Klang je ponn tapi sudah tak dapat ketemu hari2. Then they al went out together with meksuhaini, mekshaza. excluded me. Alone in small house ,with valueable movie as spiritual secret in business for me to refer. Thanks Yaya providing me streaming video in youtube! ';)



Cerita ini banyak memberi inspirasi kepada sesiapa yang amat minat untuk berniaga, tak suka makan gaji! Tidak suka!! aha . Hero only 19 years old and try to change his life. A lot of barrier has facing & keep trying to get the best idea , finally hero found out.

Without expected, he affords to supply his product around the whole with this ages. Masha Allah. Kesungguhan yang tidak putus asa, Allah bagi jalan & rezeki di pengakhiran. "Failure is the best experience to be expect".


Dan aku ponn saja nak try, betol ke mamat ni dah berjaya supply his product around the world include Malaysia. The main store as distributor is Seven Eleven. I love to research & study about them. Then I go to section 14 SEVEN ELEVEN.

&

FOUND BELOW PRODUCT


Salute bro Tae Kae Noi! Memandangkan aku tak tahu nama & sifat malas nak google. With aiming 1 Million per year, target reached! Friends, try this! Sure u all akan jadi addicted. aha

MOTIF : Jangan putus asa.Keep it up!

Thanks for reading this entry!

Charles & Keith Sale!


Salam! Ini kali kedua aku meninjau C&K SALE dalam tempoh 4 hari promotion. haha. Hebat bukan! Aku rasa mesti ada orang lain yang pergi sana 4 hari berturut2.Aku kalah! aha. Aku plan nak g beli at least satu kasut. mengonjeng dengan meksuhaini.


waiting her while she withdraw money.Baru gaji.


huh! Jalan federal higway bersesak hari sabtu. Its normal. Kl always peak hour.

Kasut yang di"aim" untuk hr pertama meninjau.

Tu dia!! Yang ni bukan tempat terima cek dr kerajaan suruh beli buku dik nun. Awat ramai sgt yang nak melabur. Kita tengok marketing kt dalam..Let's go ';)

Memang bersesak mcm nak tgk konsert. Siap beratur & amiik beg untuk letak kasut yang rs2 nak letak kt kaunter bayaran.. awww.

hadapppp!! Langsung nak pilih pun payah! Kasut aim dah takde size, no stock! Display for selling. ;( upset.

Balik dengan sia-sia letih. Dan order Pizza hut delivery sebab dah tak mampu nak tunggu & berdiri.Sakit tumit wooo! Padan muka kat diri sendiri!

MOTIF: Aku blaja sesuatu. Kalau dah suka, hambik! Jangan tunggu esok, lusa tahun depan. Tapi tengok bajet jugak ye! (^_^) & Bangun awal baru murah rezeki.

Thanks for reading this entry!

Mar 15, 2012

Pulun Diadora Beg!


Salam! Sebelum ni aku tak punyai langsung minat nak join sebarang aktivit yang di anjurkan/diwarwarkan/dihebah2kan oleh mana2 company franchise/licensing/kedai tepi jalan/department store. Angkat 5 jari rapat ke telinga!! aku tak pandang untuk joinnnnn.



Lately aku pulun sangat pasal beg Diadora yang di offer oleh Guardian. haha! what makes me be like this?????? aha. One upon a time, my mum shopping bagai nak gila kt Guardian, hanya 1 plastic beg je pun bawa balik. Tapi harga ubat kt farmasi tu mak aih. Tercekik ayam yang tgh makan gandum, mahal woh! Hanya beli supplement.medicine, shampoo etc. Well harga brg nowadays! How about harga barang 2020?? Gerenti 2 kali ganda dr sekarang.


Rileks der! Jangan luruh lagi rambut tergaru2! :)

Aku aim beg number 2 belah kiri dari atas. Memandangkan minat menjadi traveller ni mula menguasai hidup aku la ni. Lalu aku nak la beg mcm beg packer.Tapi tak leh besar. baru brg yang di pack dah semacam nak travel setahunnnn. ye dak!


Fokus mendalam sedikit ';)


huh! setelah penat lelah aku mengutip sticker dari kawan, sanak saudara, family secara paksa rela push dorang shop kt Guardian. Huish, untung la kau Guardian. Aku berjaya buat sale kau orang naik mendadak.

Satu sticker = RM 20.
40 sticker = RM 800

Nak dapat kan beg tu, 40 sticker + RM29.90.
The latest aku dah dapat 20 sticker.Otak dah mula bermalas, amik je dgn 20 sticker + RM 69.90.

MOTIF : Alang2 membeli, join je la aktiviti mereka. & Take note their marketing skills.


Thanks for reading this entry!

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign