Aimaan Ahmad: March 2011

Mar 31, 2011

Refresh stOry.Takde Mende Pon.

Assalamualaikum!! (T_T)

Terserlah wajah ceria gembira di hari pertunangannya. Ternyata perangai muka yang kerut-kerut bila isu pertunangan dibangkitkan itu, hilang. Gembira ye! I pon gembira tengok kamu!!

Nama si cantik tu Atikah.


Budak housemate miss aiman!


Mereka lagi! Tak peduli kot! Habis di lenyeknya tempat bertunang.
Aksi berbeza! Comel tak? comel tak?



SEDIH! macam kenduri kahwin dah rasanya. Bergaya!

shhhhhh...saya lapar sekarang ni.waktu taip mende atas ni.nampak MCD.erk!







suatu malam, otak miss aiman hang!

Assalamualaikum & seeeelamat malam.

memalam lah yang mampu menghupdate blog pon kan. kalau tak berapa nak rajin, terus nmpk tilam n bantal lorh.Layan mimpi g new zealand.HUH! Ada hati?? Jatuh gaung semedang.

otak hang kot!
otak krem kot!
otak meletop kot!
congest2.congest dengan ilmu-ilmu.Konon!







Untuk pengetahuan anda, miss aiman sebenarnya masih menuntut ilmu walaupon sudah di alam pekerjaan. Boring-boring. Tapi ok jugak! Seronok training. Yang menjadi tak she-ho-nok-nye bila tiba time nak test la, nak exam la, nak evaluate la.segala bagai. Otak start bagi signal hang. blinking eyes non stop. Bagi mensetelkan masalah tu. Miss Aiman telah menonton sebuah wayang kulit di gsc Pavilion. Ada logikkah disitu??


Oh! Pasti mengkarut je belaka. I puaskan hati otak yang gundah gulana ni dgn melayan movie "DILARANG MASUK".

Mesti kamu mula ragu-ragu, penuh pertanyaan nak tanya. ok ke tak? best ke tak? berbaloi ke?Jawapan---->satisfied!!! pandailah kamu menilai sendiri.:)

Rasa lega! Puas hati! Tenguk nescafe tarik secawan. Balik rumah tiba tepat 12.23am.


eh! Napa mata kabur ni..
Baru teringat esok evaluate untuk career enhancement miss aiman.
Doakan saya PASS ye !!



SEE! miss aiman terserempak dgn idol. Terkinja-kinja. memalukan.


p/s: stress ni untuk esok.Tolong amik hammer ketuk sedass.

p/s: Movie JANGAN MASUK akan ditayangkan mulai 7hb April 2011. Selamat Berwayang!

Mar 25, 2011

Tak hebat

Nak jugak letak menda alah yang tak seberapa tepat ni. Miss Aiman bukan apa. Rasa nak suka-suka.Tiba2 macam nk printscreen ah! bosan ah tido2 ni.sedangkan jam 3.00 pagi..Sunngguh tak mereng, esok keje ada gak curi2 masuk bawah meja. Maaf. Masuk bawah meja untuk tido.Bukan yang bukan seperti yang bukanbukan kamu pikirkan.






Thanks for reading this entry!


Tapau jangan tak tapau

Tengok gambar di bawah ni puas-puas. Tersengehsenggggeh ibarat menanti sesuatu.Tak tawu tak tawu. Ni la gaya nye, Si budak Birthday Girl.Dia, mula merancang yang di luar jangkaan kotak bolat2 pemikiran Miss Aiman. Saya bukan apa, terlalu kaya skang, Macam rasa tolonglah minta benda yang lebih berteknologi dan mahalkah?



Dia mungkin pintar. Alang-alang besday girl, perlu coba ni menapau kakak yang tak berapa nak lama bekerja ni. Tanpa perlu Miss Aiman bertanya, Message pon sampai. Nak hadiah Harddisk. Ingat budak ni nak bg tawu balik ni nak massage kakikakibukulaliku.

huh! Hadiah tu sgt murah. Nak berapa adik kesayangan ku.. ( sambil berfikir celah mana nk byr ni, boleh ganti dgn pendrive tak).

Happy Birthday Nor! May God Bless u & us! Result kena hebat, baru along bg hard disk.Mungkinkah berduit aku time itu?







Thanks for reading this entry!

Mar 24, 2011

Mak kate " Bila lagi nie?"


Assalamualaikum

Hi guys!! today?? ofcos GreaT. Just like everyday, went to work.but this week fully working on morning. Fresh2 menghadap ilmu training.perghh! agak tak berapa nak layan selagi tak dapat breakfast.Agak-agak la perut kecik mcm miss Aiman mana boleh bertahan nak simpan stok lama2. woke up je, invest.Memang kaya indahwater.haha.senget

ah bosan la cite tu!! so, time training mmg enjoy balik awal dr orang.kul3.30 siap kemas2 brg dah, bersedia nak berlari ke train. yang berkata macam byk persaing. Naik train kosong je kot. Tabiat huduh sukar di bendung.Pantas ni langkah gedebak gedebuk smp gelecek dgn heel tapi muka maintain cool.

Miss Aiman: Abg, Kerinchi satu.
Penjaga tiket: Tiket takde. memang takde.
Miss Aiman:Awk tengah cube nak buat lawak eh.( muke terkerek bukan sengaja,ala cool konon)

Kawan sebelah aku:woi, ko Asiajaya ar beb.
(aku kerut-kerut)

Dem.celah mana nak sorok muka ni.Memang layak bg pelempang.Baru sedar berada di kerinchi.

AH! bosan lagi. Baru nie Miss Aiman terkezut tak smpai jadi beruk lagi. belum sempat. Dapat pemberitahuan official Kes Pertunangan Mengejut. Artis mana tu? Korang dah bosan eh dgn permainan media, pusing2. Kebanyakkannye rumors yang betol2 belaka.

Miss Aiman berhajat nak pergi menjamu selera jugak ke hari pertunangan itu. Dah di jemput. Harus Makan, Free kot.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.

Artis Chemor nie menjangkakan tarikh pertunangannya pd 26hb Mac. Really cool beb. Hanya seminggu kot buat kejutan keputusan kamu. Terus menjadi tunangan orang. Moga semua nya smooth , dan baik baik saja pak. Ikut cakap bonda yang terbaik.







Thanks for reading this entry!

Mar 23, 2011

spm vs lesen kereta

guys! again for today.

memandangkan tomorrow eh today dahla..aku taip pukul 1.12pagi. kekanak spm ni menanti result mereka.aku pon start nk terkenang2 mende yang tak munasabah. Bagi korang. Bagi aku time tu, mmg kawkaw frust.Seumur hidup aku , aku masih boleh terima n mudah terima hakikat JIKA benda yang aku terima tu mmg aku taw, aku INVEST 10% Je. Korang belum memahami ye?

ala time pekse2 sekolah, campus, matrix, dip mcm tu la. aku tak hirau sgt result aku sebab mmg aku mls blaja pon. Aku sedar time dpt result tu je, next semnya. aku berazam.untuk semester dua la.wktu ni mude mentah lagi.Azam BLAJA sungguuh2.haha.the end of final exam. last minute study jugak. senang cite aku
berazam untuk TIDAK PUNYAI azam lagi dah. puas hati.

yang munasabah.frust bagai tadi tu mende? paling kecewa bila gagal test JPJ sebab kita kena berhenti ,tukar gear 1, dan toleh kiri kanan.sedangkan kereta tiada. Macam jalan itu, Jalan AIMAN.jalan nama aku.mmg frust gagal. byr balik kt agent. Test 1 more time. again.Traffic pulak kacau. Kuning kot. aku kan otai. tambah speed. Peung.. berjaya la pass.Pass traffic light td. muka gembira. Elok-elok ni park kt sekolah memandu katanya. Nah amik kau!
lagi 2 markah nk lulus. ceit punya JPJ. Duit lagi di kotak pemikiran aku. dan paling memalukan aku test JpJ dgn adik kandung ku sendiri. Yang pass hanya sekali harung je. Oh.Kecewa u!!

Berkat kesungguhan aku mempraktikkan tekan pedal minyak.fokus2 bagai di tengah panas terik.aku kini cekap kot. mana taknya pass lulus je JPJ. amik kete terus g kl. Tanpa try jalan ikut kampung2 dulu.
Kampar kampung aku. Ade kot setiap lima minit mak aku call tnya kabar. Mungkin dia tak sedar kot yang call itu adalah distraction waktu aku kanak-kanak lagi nak drive. aishh. syukur aku masih selamat dilindungi ALLAH.

p/s: Gudluck adik-adik SPM 2010.

usha punya usha. Jumpa kt google. eh macam budak sekolah aku lah. Setelah dikajikaji, sahih baju batik tu memang macam baju sekolah aku.











superlembs ke haku ni..

assalamualaikum...

ahh! tibe2.. haha..entri berkisarkan harini. aku superlembs ke atau mereka superduper jargon advance..seyes walaupon muka aku takmerah,tapi telinga panas berdesing.Ini macam perasaan tahan malu kawkaw.sebbaik aku tak puteh gebu mcm mereka diluar sana. Memang merah ar! kipas muka lajulaju mcm sesak nafas seketika.

well! Hari training aku selepas lunch kami sempoi. ilmu penuh di dada.Blaja kena smart. Dapat satu exercise. rest 1 hour.kdg2 begitu. Kekecohan kekancahan kami berborak berkait rapat dengan kisah2 futuristik la agak2la. Macam ala2 lelaki idaman suami idaman impian idaman.Tengok umur la jejak2 25tahun mula isu kawen je kan. Motip aku cite kt korang?

beerbalik kisah td. syok2 borak.Riuh ni riuh ni dpt byg tak. semua trainee fokus kt miss trainer kami. yerla. Bercerita dgn penuh emosi penhayatan bagai. Isunya. Kitorang perempuan tak suka kami leading dlm any relationship. Tanya bf, abg nak mkn mn? ikut ayang la.. tak suka cm gitu...tibe kelas senyap, malaikat joging..aku lak menjawab isu td. Aah la.. saya suka membontoti. Kuat kot lontaran suara aku.

hah! amik kau aiman! satu kelas hadap. aku tak berniat weyh nk guna perkataan jargon korang ni..haha.. seyes aku mmg ingat mcm mengikuti, memfollow... Bukan membontoti yang bukan2..bukan! Abiss! aku dah tinggalkan trademark yang mengarut2 pd mereka, dan paling busuk sekali, menjadi bahan gurauan.. ah dem! Aku menyesal tersasul............cry cry cry! i dun feel like to menghingus.yark!


mereka




si superlembs



muka innerson.suci++











Mar 17, 2011

macam2 perangai kalau jumpaq


Inilah kerojenya hari.. MiSS, take 5? Release sebelum terlalu genius.
Kami suka memenuhkan camera handphone orang. Takde sape kot rajin nk bw dslr. Kalau ada, memang tapau 200 keping ar sehari...Semua muka sape?? Muka Kami!
Sambil2 me"lagha"kan diri. Kami cam pikir agenda smpingan.




Agenda: Percubaan memuatkan isi yang mendaging pada tebing tingkap. logik!
Motiff? show dari tingkat 40 menara REBUNG TM.. Rosak2. Aksi 18 pl.



Hasil: Kami senyum gembira! Berjaya sey. sori readers. Hari ni cm bengong2 suam sket. Hidup ni kena campur2 gelak tawa.. tiada crying2.Tang mana yang campuq cek!



Terasa nak tayangkan sotong rojak! Memang sedap wa ckp lu. Cari la kedai tepi esso tak silap kt menara TM. Memang tak puas bayar & tak puas makan . Mai Tambah sepinggan. Sampai macam tu katanya.







ber"potluck" pulak mereka

Asalkan ada yang memegang camera, tak kesahlah camera hs yang takde megapixel pon. Secra pantas secepat culas pakat berhimpun mau posing2. Haa dapat la kau! itu macam.. berHimpit abisss.. Konon nak amik gmbr makanan potluck tu. sudah makanan nampak la sgt. memory jugak.



Aku memang tka boleh adjust ar bila bab makan. Benda yang aku akan leading keluar kelas training. Makan time! Ntah, tak bajet pon. Tapi mesti jalan di barisan awal. aku tak pinta, jadi begini. ewahhh! berlagu pulak. Even orang kata aku kurus, aku mmg lapar cepat je. Last melabur tak untung2. Bazirrrrr:P
Keadaan satisfaction pada mkanan sudah berkurangan. Baru boleh kot nak berposing. Orang dah setel down, aku masih berpinggan. Kunyah sampai hancur.bAru dpt processs flow isu aku pikir td.. Hancurrrr! Senang NAK hadam!
p/s: waktu nie aku bawa daging dengdeng. kegilaan budak2 umah sewa aku terus menjadi kegilaan ofismate aku..haha aku berjaya merebakkan.








J.e.L.e.s

Jelas jelesss tahap gaban!
Menda2 cmni.i tak suka mis. Time dorang g ni la i ada hal..
Ada sape2 nak pegi tempat begini, berjimba2 lagii.....



Gambar ni i nampak makanan je. Orang2 ibarat tumbuh2an. penghias gmbar.
Sedapnya ayam tuuuu..kepak ayam.

Best dorang ni.geng training 205c.Memang layan je.







Mar 16, 2011

Gambar Ini EDITED


sekarang jam 2.26pg bosan balik kerja semua pakat dah lelap mata
wuwuwuwuwu:((

Mar 12, 2011

Tolong saya "LIKE".tENGAh mENGEMIs Ni

Assalamualaikum

selamat pulang kerja kpd sy.Motif?


Hari Motif Saya Hanya Nak Mintak Tolong Jasajasa Korang LIKE Link Diberi


Bila Korang Totally Berjaya " LIKE "

Korang Boleh Join CONTEST Kami Ni


Ini Ropenye Page Yang KOrang PERLU LIKE

terima kasih noh! arigato!


P/S: Letey pulang kereja, esok mau balik itu kampung hometown ma..yahooo yabeda beduuuuu






Mar 11, 2011

Scary u Nak Pandang Belakang!

Sape suruh Jangan Pandang Belakang.aisey men. Terjumpa blog Jangan pndang2, Jangan pegang2 kt blog gadis ini.Terus nak join kau! Suka aksi2 tidak pndang memandang ni.ala ala malu gitu.ceh!


Perlu kak! Yang ni je murah nk bg souvenir.Hah amik kau! Kedeq(tertelan air liur menyebutnya)



Mari Join SEkali seronok2 dengan contest ni




Dalam berjuta2 blogger seantero dunia, ANDA sahaja yang berjaya di TAG! pATUT mErasa BANGGA!

sTicKergEtaH

Lihat siapa lagi..jengjengjeng..


Cik Yana

MissEpa



Mereka Berjaya, Anda Bila Lagi..

Assalamualaikum & selamat malam

Kan saya dah habaq dah! Setiap hari mesti ade pemenang untuk contest ini. Hanya letak slogan je kot. Simple!! Apalagi korang, grab it and simpan dlm kocek.

Tengok! Kawan bernama di bawah ni berjaya sudah. Tahniah2!!

Klik disini untuk JOIN CONTEST!


genre: Kelakar

Tak usah ketinggalan menangi tiket movie Men Suddenly In Love!! Rasa2 cerita komersial tak? anda sendiri boleh agak, tapi alang2 dpt benda free dan mudah untuk dpt.Perlu cuba beb..



p/s: alamak! 2.34pagi.Ajaib aiman masih berjaga. Esok keje 4.30petang. cool~motif bagitawu?






Mar 10, 2011

Mencari WINNER setiap hari

Assalamualaikum & Selamat tengahari ya!

Guys, look!! I bring news! I just found that this website release a free movie ticket
EVERYDAY by entering their contest. Its simple beb!! This contest just start today 10.10.2011 Until 20.10.2011. Lama tu.. memang banyak peluang kot nak menang.


A hilarious comedy about depressed married men faces temptations from young beauties.Genre:Comedy

Cara untuk join this contest hanya klik di sini.

Bila dah tengok step.. Ini langkah pertama perlu di lakukan..klik disini.
Untuk like fanpage Grab and Win Your Free Movie Ticket With Us








Mar 9, 2011

Now Everyone Can "Jual Online" to The World

Hi guys. How your day? is it great like usual..Keep smile.smile. A smile can be two smiles.

I just found something that can helps people yang baru nak berjinak-jinak mencari side income melalui online. There is a perfect online store builder which call www.Lot.my. This one of way to create your online business as easy as simple.Then can reach to world customer. Cayalah!!:)

To view website, Click Picture above!:)


Let see what the owner of Lot.my store say,

"As the order and payment mechanism used in Lot.my is very systematic, clients are confident to purchase the clothes I sell. They can track the status of their purchase right up to delivery. For me, I get to see who my returning customers are and what are my best selling products." Nurhasilah Haris - asyllacollections.lot.my


The best thing is we can take a look many many online store samples created on Lot.my.
Patut tengok ni guys.. Dorang memang superb teror la buat online store.
Click for visit ##







Mar 8, 2011

MEDIA INVITATION SING-A-MA-JIGS MAKES A MUSICAL ENTRY TO MALAYSIA

Lagi sekali, got invitation. untuk memeriahkan event dorang la tu.kalau takde i..mesti ala-ala muram lali je.hahahaha,motif? I nak cerita ni je. I akan pergi meninjau2 event mereka..Tapi kemusykilan disitu sebab mana ye dorang dapat jejak kami.Layann sajalah!

Date: 9th of March, 2011 (Wednesday)

Time: 2.00pm – 4.00pm


Location: Fullhouse Lifestyle Store & Cafe, Boulevard of Sunway Giza, No.2 Jalan PJU5/14, PJU5, Kota Damansara
47810 Petaling Jaya.

Parking: Available in complex

Programme:

  • 2.00pm Arrival of Media
  • 2.30pm Emcee Welcome Note
  • 2.35pm Mattel Spokesperson Speech
  • 2.40pm Official Launch of Sing-A-Ma-Jigs
  • 2.50pm Photo Opportunity
  • 3.05pm Q&A Session/Product Testing
  • 3.30pm Light Refreshments
  • 3.45pm Lucky Draw
  • 4.00pm End

p/s: Nasib minggu ni i masuk keje petang, sempat lagi berdesup ke mana-mana event.. Dapat makan free..besss woo..:)

Boss I sangat passion

Aktiviti hari sabtu ..memang tercapai. Melihat baby yang merah2,whoahhh! Geram u!
so, petang itu lidah ni macam nak je memakan Crab Pie..I gerenti all of u never taste it yet. Di sebabkan perasaan lidah tu lah, i terus peung berdesup ke Kajang semata-mata crabpie. Dapat beb! Puas!

Malam lepakingkong bersama auntie I kt stadium tepi SATE kajang Haji Samuri.. Memang layann ..come to topik makan again! Habis semua tiada yang di bazirkan.. Alhamdulillah..Hidup makin berkat.


Bila dah tingtong dengan berat badan. Takkan nak balik PJ kot. Better i stay in there. So bertidur di sana.Balik terus tidur beb, thats why makin gendut. I rasa dah skang..



My aiming on sunday. Mau balik PJ pagi. ala-ala ada keje jugak pown. Bukan takmau stay bersama anak-anak menakan..Memang perlu.. eh..explain yo yo oo.

in the sunday morning, i got a msg from my bf.choiii. NO la.. its from my
boss.



waaa..apalah si dia lakukan. Beratur panjang cm gitu. Panas sey.




Its all about passion toward his career , mission, future. I admire!



Kita bagi gambar dekat sikit ye!
That what he should do. Just holding mic and standing on the box. That it! Nampaknya ada yang tak puas hati dgn penjelasan i. Jadi i buat sedikit interview session with my boss. What he trying to deliver infront of them.


Can click to enlarge this picture.




This sejuta impian anjuran tv3 & Tm. Check it out!

Last Balik jugak rumah......Steak!

Here i'm gonna share regarding what happen on last weekend. sO, friday evening after back home from my enjoyable training class. I was thinking back to my hometown, but i always easily changing my decision due to some issue. Its always occur when come to consideration time. Cancel la jawabnya dong!

So , aktiviti apakah yang dilakukan oleh cekmek aiman pd mlm itu?? whoahhhh!!

Time for reducing stress, burden, lontarkan volume menyokong2 pasukan dikir barat junior UniMalaya..Kata tukang karut. I kan dah supersenior. Jumpa separa senior semua ala2 nak halau i je.. na sorok muka, i memang muka excited bila terjumpa orang yang i kenal.. Tangan ni laju je macam nak lambai-lambai.. whoahhhhhhhhh! Perangaiiiii.:P Macam tu katanya.!

Berbalik isu dikir barat, eh sepatut nya dikir timur. Ade kesilapan technical ye di situ. They really make me enjoy their performance, the way they hentam2 ade group... sori! ore tawu kecek kelate jah hok pahe nyo.. translator---->> siapa2 yang pandai cakap kelantan shj yang faham.. Totally., dorang mmg superb besssssss! layan je... :) Thanx junior, bagi senior yang terkulai2 penat bkerja, we enjoyed!





Cerita tidak tamat disitu shj ye!! STRAIGHT AWAY to Kampung Baru ma.. Layan HR Steak House plak.. lepakingkong kt sana order sama itu Cowboy Chicken Chop.. Pun Bessss! Kau aiman amende makan yang tak besttt.aii cecite.


Oklah.Gelas sebesar jug ni $2.50.I order Red Dragon! woohaHa..
















Kami Balik pada pukul 3.00 pagi.....abis la kalau cucu aku bc blog ni nanti. Gila Ganas nenek outing tonight.


Goodnyte setik house...picture ni waktu siang akibat rembat dr blog http://sharinginfoz.blogspot.com


























....TAMAT...






P/S: Hari sabtu i tgk baby just born.Serius im feeling to be mother too..:)

Mar 1, 2011

Tak di buat orang! eksaited!

Gambar di saat mengecek akaun public, ternyata gaji pertama kami semua sudah masuk. Tak serancak staf2 TM yang lain, baru dpt bonus sey..! jeles faham!! Gaji seminggu je.Pastu nak potong bagai sampai la cukup2 byr sewa umah. MAKAN PASIR la! Tengoklah kami, sinar kegembiraan tetap terpancar ,siap bergambar depan ATM bagai. Memang tak dibuat orang. Melompat-lompatt tgk a/c.



I saja letak pic ciput gini. Bosan pic besar macam selalu,. motip?

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign