Aimaan Ahmad: November 2010

Nov 26, 2010

Saat bersama geng 14:: mereka ni psycho!!

Kenangan bersama kamu semua tak ku lupakan.. aku buat post nie.. sbb tiba2 teringat korang.. aku rindu..!! malu3 ayam serama amy.aku ingat lagi.. geng 14.tinggal di sec 14.seramai 14 org. pergh!
new year 2011.. kita bercuti lagi sekali nakkk???




kena ngap ngan buaya..eii tatot!

drama shima & amy ketakutan naek space shoot.. naek mende alah ni pon pluk sakan.


jeritttt!!! huh! benda ni menakutkan.. seluruh jntung tgal kt bwh.. tapi serenok!!!









i love them so much!!! :)




Nov 25, 2010

Tahniah KakShema!!! lalalalalalalalala...


Congratos to Kak Shema & Abg Addy..
Semoa dapat melalui perjalanan hidup anda berdua sehingga akhir hayat dgn bhagia..

thanks.









Nov 19, 2010

WALIMATUL URUS FARHANA ♥ FARIS


Congratos!!! to Farhana & Faris.
even we never meet yet.
but on behalf of Azzouque & me..
we wish both of u... life happily with ur new life...

thank you :)

Good Luck Dear!!


Dear Jannah & Dijah..

I'm here wishing both of u best of luck in future.
Even today is the ending of ur Industrial Training.
but our relationship still seeming like before.
we have a great time together.
be a good person.
nice to others okie!
dun talk too much especially dijah.
jannah Jangan pemalu sgt..

i love both of u..
muah3.


A lot of love,
Nurul-Aiman-Ahmad

Nov 13, 2010

Adekah KL destinasi seterusnya??


Semenjak2 ramai member faculty sudah tamat blaja mereka.lagilah bertambah daku gusar.gusar akan dimanakah seterusnya perjalanan hidup aku slpas tamat blaja... hati aku ni berat sgt nk tggal kan kampung..serenuk kamu bkerja tgal ng famili.. semuanya jimat.makan sedap2.sebut je terus dapat.sekarang ni aku dah terbayang2 kehidupan aku masa tyme study dulu..tggal di umah sewa ku seramai 14org serumah.bilik hny 2 bilik.enjoy jgk mcm tu.tapi bila pulang keja..sudah kena pk msk ape ye arini.tgk kocek.eh duet.mkn mcd la hari ni.kalu naseb mcd..kalu naseb terlalu baek. kami semua b=kongsi wet.msk sesama2 gureng telor.kalu ade telor..ohhh!! takkan ini perlu dilalui lagi sekali..Masa Untuk Aku Apply Kereja!! huhu.. peluang kerja byk di kl.nmpk gayanya sbelum stabil..perlu lah ke bandar dahulu ye...sayu je ht ni..

aku ibarat adik comel ni.motip.?tidak sanggup meninggalkan kamu~

Nov 9, 2010

Kenapa mereka gelakkan aku!

fenomena stress aku yg tahap gaban ni menyebabkan mereka kata, " kak aiman,.. kak aiman tak ok ke?".. oh!!! no!! sebab apa,dari td mereka ketawa bgai terjangkit dgn kgilaan aku yang memainkan lagu zaman2 dulu.... aku .aku . aku rs nak menziarah Terangganu kot.. membuang sgala mak nenek stress kt laut di ganu... idea yang bgus jgk tu.. credit to ayong...


stakat ni je aku share..mood lintang pukang.. cri posisi normal dr td xdapat2..
tapi keje ofis tetap dilakukan sperti biasa ok!!

Nov 5, 2010

Perkahwinan itu HEBAT!!


continue success after married!

perkahwinan adalah sesuatu yang hebat bukan..! kehidupan bsama insan yang tersyg memberi smgt baru.setiap apa yang dilakukan bukan untuk diri sendiri shj sebaliknya melibatkan org penting iaitu pasangan kita.
Namun begitu , kejadian hebat tak hebat ini juga berlaku pada setiap psgn yang sudah berkahwin ..scra menikahnya..kadangkala,prestasi kerja semakin merudum & mutu kerja juga kurang memberangsangkan.. ini berlaku di office saya.kelihatan si jejaka ini amat kurang bagus emosinya setelah berkahwin. smp takut2 kami semua budak praktikal nk minta ilmu kt si jejaka tersebut..

mengapakah semua ini terjadi??? sepatutnya perkhwinan memotivasikan seseorang.bukan memotibasikan individu tersebut..mereka akan bkerja lebih cemerlang krn mereka sudah mempunyai pendorong dan pemangkin smgt untuk terus bkerja dan mempunyai rs tanggungjwb bkeluarga..

Apabila kamu2 semua termasuk saya mempunyai matlamat untuk menjadi pekerja cemerlang, segala apa yang datang dan mslh yang mendatang tidak menjadi penghalang untuk kamu kecapi impian kamu... akhir info.. sy berbesar ht ingin bkongsi serba belambak tip yang perlu diamalkan: ( ohh!! ayat agk skema sikit hari ini..tip motivasi kan)

pertamakali aku mengenalimu..ehh itu lagula. 1.muhasabah apa niat bekerja! ini kerana setiap yang kita lakukan bergantung pd niat kita. Namun ada juga yang menjadikan tangga gaji sbg "booster" motivasi. Jika itu nawaitu anda, yang lain akan turut serta sprti displin, komitmen, fokus, prestasi, produktiviti , kerjasama akhir sekali mindset positif untuk mnjdi cemerlang dlm kjya.

2. Lakukan lebih dari apa yang patut.

Timbulkan rs serenok ketika bkerja.adakan inisiatif sendiri tanpa memikirkan elaun lebih masa.sekiranya sikap ini berterusan, I-Allah anda akan dpt ganjaran yang setimpal nanti.

Ketiga! Komited... JGN AMBIL KISAH KALAU ORANG LAIN SUKA MENGATA ANDA.

Komitedkan diri anda spenuhnya dan blaja kemahiran2 baru yang lebih dr tugas anda. Ilmu kan apabila ditambah2 ,br kita sedar byk perkara yang kita ni
"bodoh".



setakat ni shj perkongsian sy utk kalian...perkongsian ini di campur aduk kan dgn bacaan sy.. sy suke berkongsi ilmu.. :P



Nov 2, 2010

"Hari-Hari Webcam Photoshoot"

saya sebenar nya dah terlupe..
dulu saya plan..masuk je tempat praktikal baru.. hari2 sy nk amik gambar.. sebab sy nk atur dress up saya..hahaha!!! tapi ade byk yang dah ter"miss"..
mari kita tgk gambar2 yang budak ni ambik setiap hari..

haha..pict untuk hr ni..2 nov 2010.testing3..nk tenyum mcm ne yerk!


kita teropong sebelah mata dulu..sebelum usha2 pic seterusnya..



saya yang design labuci di baju ni.. yang plg best tu..saya yang bersusah pyh mencelik kan mata menjahitnya..jgn order2.cukup la mak sy je tempah!! hehe..acahh je.. nk tempah pun buleyh.


percubaan bergambar dr sisi..:P


alamak!! post apa ni..jgn mule bersuara menghutuk daku!


ini kelihatan kuyu sikit..mukin malam hari.saya terlanjur tidor lama2..shhhh....



saya suke baju ni..cotton yang susah sgt nk iron ..dan asyik melekat2..ah!!! terkial2 jugak bla memakai bj ni.. tapi sy suke color nya..



hari ini ada acara mengemas3 ofis.. sy pon memakai bj indon ..dgn berseluar slack..cuak & segan bila first time pkai sebegini di ofis.. rase sume org tgk..kahkahkah... perasan!!



pertama kali ambik pic nk webcam kt Majlis..
haha..time ni saya masih di bhgn pentadbiran. tapi sekarang sudahh terjun ke bawah...
department kewangan.. (peace:P)



p/s: sy faham anda semua sedang menghutuk2 daku.. aiyak!! awat cerah bebenor.. haha..
untuk pengetahuan anda.. meja office sy memang betol2 di bawah pencahayaan yg bagus.. xperlu cahaya matahari dah.. ape ko ingat aku ni tumbuh2an.nk matahari2 ni..
paling best yang nk ceritakan ni.. muke sy nmpk licin & bersewri-sewri kan.. walaupon dbwh chy. tapi mmg benar..kulit muke makin sekata skrg.. semenjak Datuk Sosilawati punya kes..dia dia buat sy buka mata dgn produknya.. jadi..selamat mencuba!!! credit to her..AL-FATIHAH. :)

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign