Aimaan Ahmad: April 2016

Apr 15, 2016

burpp kenyang dengan WholeFood Nutrition !


Pernah tak alami pening kepala, ketar kaki, rasa macam nak pitam oleh kerana anda baru terfikir ohhh saya tak breakfast tadi. Malah saya lewat makan !
Saya sedar satu perkara yang selalu terlepas pandang iaitu, terlupa untuk breakfast. Kesian ! Kadangkala rushing betul nak tarik shutter kedai, tak sabar sabar mahu sampai kedai, teringat ingat ada pelanggan nak jumpa waktu pagi. Hidanglah crossant pon, sikit tak jamah.... lihat tabiat tak bagus ! 


Beruntungnya saya di perkenalkan dengan wholefood nutrition... Masa tu saya pandang enteng dengan produk ni sebab takkan lah hanya minum 250ml lebih kurang segelas besar, mampu membuatkan saya kenyang sehingga tengahari..Fikiran kita mesti bersangka begitu jika belum cuba !


Saya ambil inisiatif untuk cuba sekotak, belian promosi terus saya beli 2 kotak. Oleh kerana bahan di dalam wholefood mengandungi bahan mentah lebih dari 50 jenis tumbuhan, sayuran, cendawan, prebiotik, probiotik. Tak mampulah saya nak kutip 50 jenis bahan mentah ini dan blend it. 


Minggu pertama mencuba wholefood, saya skeptikal dengan rasanya. Jadi permulaan saya blend jus mixed with wholefood nutrition. Saya letak 5 ketul ais. Subhanallah rasanya sedap betul ! SERIOUSLY macam ice blended. But this one is a healthy ice blended. Following dengan second day, third day dan seterusnya menjadi gian dan tak boleh untuk stop consume wholefood nutrition. Because ia amat memudahkan kerja harian, saya tak skip breakfast, saya dapat better health, malah langsung tidak menambah kos perbelanjaan. I do saving more with this ! Miracleeeeeeee :)




Begitu excited with wholefood, sampai saya buat flatflay. :) Saya suka berkongsi apa lagi kelebihan kita dapat setelah consume wholefood : 150cal sahaja, so that ramai orang boleh slim. Sistem imunisasi meningkat, saya dapati sudah lama tidak demam, selsema, mahupun batuk.. Ya.. bukan untuk riak atau berbangga. Saya ambil peluang ini untuk sharing apa saya lalui selepas consume wholefoood...



Akibat gembira sangat dengan jus breakfast saya setiap hari, saya whatsapp group staff. " Semua staff boleh ambil 3 wholefood nutrition untuk bulan April ". Melompat katak terkejut....Haha ! "Kak Aiman boleh saya beri pada abah saya", staff minta izin.. Actually up to you untuk makan sendiri atau berikan pada sesiapa yang you sayang pun... As long dapat berkongsi manfaat !



Aktiviti pagi apabila senang hati :) Ready to sharing to others people. Saya berharap ramai lagi boleh brekfast tanpa rasa stress, sambil drive boleh minum... BEWARE! Jangan CUAI haaa... :)



Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign