Aimaan Ahmad: April 2011

Apr 29, 2011

Car Breakdown!! Ayoyoooo....

ini kisah semalam.Korang mesti nak kata dah basi siap kuar ulat lompat kt sampah tu ye! miss aimaan tak kisah ponnn!! ngeh ngeh ngeh

nak cerita jugakkk. kereta rosak. kereta kawan miss aimaan yang rosak.Dah tersadai kat her office for 2 days. so sangat kesian. I pon hurry to give a hand.Then rupenya minyak hitam kereta si budak Ain ni a.k.a nama sebenar dah kiook abiss. Sangat genius reti bawa kereta lajulaju tai tak penah nak check car health. kesian kereta kancil dia, dah sakit jantung lama dah. Tu pon nasib baik buat pengsan kejap je kete ain.


Balik kerjakan.Haruslah jalan jemmed sebegini. Kalau smooth saja bukan Kuala Lumpur la jawabnya. Waktu ni I hanya nak g stesen minyak depan kfc tu sebab nak beli minyak hitam. U guys nampak tak ada gambar kfc tu. depan tu je. Tapi sangkut kt sini sangat lama. Kalau g mandi, makan kt umah.Semua dah gerenti siap!


Jangan Pandang Ketot pada wanita. zaman sekarang wanita sudah pandai nak handle kereta. Buka bonet enjin suma. check check. Even check minyak hitam je pon. Tapi acah hebat dah la gayanya tu.

Gaya pro abiss si budak Ain ni. Mintak tolong saya ni tengokkan level minyak hitam tu. Memang handal la kannnn~ Selalunya untuk kereta miss aimaan. My ayah kt kampung yang dok check bagai. I tahu drive away je...setakat nak tengok level minyak hitam tu tahu la.


Berposing! Actually tempat ni Jaya One Pj. Dulu miss aimaan penah jugak keje kat sini. sebelum abis belajar. tah macamnakan leh dpt keje kt sni .. ok la kan tak abis belajar gj agak dah staff degree. Tapi bagi la gaji banyak mana pon. Susah untuk rasa cukup. Gaji besar kehendak lagi besar. Tapi miss aimaan ada jugak kereta idaman. Mula dulu zaman kecik 1st time nampak Toyota harrier. Terus niat kat hati. Oneday, saya nak kereta itu!!
Suatu i naik kereta lagi satu ni. harga dia lebih murah sikit la dr harrier tu. Macam rasa eh eh eh.. sedap. besh.. selesa sangat sangat kot. Nak yang ni la dalam masa 2 tahun ni boleyyyy??? Insya ALLAH. Kalau beli pon, nak tinggal kat kampung la. Kasi mak ayah guna. I pakai kelisa kt kl sudah. Jalan jem, jimat minyak. Kalau pakai kereta mahal, jalan jem.rugi weyhhh ..RUGI!!!


aney,.. HONDA ACCORD PUTIH SATU!! kalaulah boleh order macam kt kedai mamak kan best.


Tempat kerja lama i. zaman belajar last sem dulu. Jumpa kawan lama, eksaited bangattt!! Hahaha ..siap si nana ni budget jadi artis dah ha.. I memang cengini, mudah teruja!

moral: Bila anda memiliki kereta, hargai kereta anda sebagai mana anda menghargai harta & orang kesayangan anda.

p/s: saya tengah pikir mana nak cari duit bayar roadtax bulan depan ni.Takkan papa kedana bulan depan.ayoyoooo..

Thanks for reading this entry!






MissAimaan Gonjeng!

Pagi semua!!
ishk hampa suma pakat tidoq lagi , saya kata yang tengah belajaq. yang sudah masuk ke alam pekerjaan tu. Saya faham. Anda tengah berlawan dengan syaiton hat bergayut kat mata tu. taw taw! faham! Lawannnnn je mereka. Jangan jeles~ kami bolehhh tidoq pagi. bukan saya yang tengah bercuti ni. Rugi kalau tidoq pagi.

Time cuti kerja saya tak sama dengan rakyat lain. Jadi bila nak ajak hang out pon mcm sume agak sibuk. Masa inilah peluang miss aimaan nak buat FRIDAY CLEANING. Membasuh baju, Membersih pinggan mangkuk cawan. Mengemas bilik. Pastu bila dah bosan sangat sangat. Main make up sorang-sorang. Test lilitlilit shawl sampai tercekik.Yela! Bila dah cuba mcm2 style, baru kita dapat kenal pasti style mcmne comfortable dgn diri kita kan.:) tak gitu?

MissAimaan ada satu tabiat hodoh. aku buat contoh ya disini. SAYA mesti nak jugak cari design pakaian shawl yang bila saya tengok gadis-gadis kat luar tu, pakai cantikk sgt. mesti sy nak yg tu.selalunya sy akan jumpa yg ala-ala nak dekat sama la. Kadang tengok dorang pakai , cantikk sangat. Bila I pakai, OMG, Its not suit me at all. How?? Mula la lelong lelong , i kasi murah 50%.

salah satu gaya gonjeng MissAimaan bila pergi kerja. Even dok opis jumpa orang yang sama. Haruslah jaga penampilan kannnn..

Untuk menampilkan gaya yang kemas & nampak ala ala sweet gitu. Kita tak perlu invest berjuta lemon pon. Kita hanya perlu invest masa nak kebek kat kedai-kedai, carik baju yang cantik tapi murah. Cara senang saja. Bila berkenan amik, bayor. Tapi setiap bulan mesti ada limit shopping. Kalau syok suka suki je beli. Pastu kat rumah dah boleh buka butik sendiri.Hidup papa kedana asalkan bergaya.Takboleh cenggitu.

Pastu mula la nak g titiwanga, damansara, Buka carboot, buat sale separuh harga. Tapi cakap uols, Ada je manusia suka pakai bundle.Macam-macam manusia ni.

Moral: Buatlah pilihan yang TERBAIK untuk diri anda! kerana anda sendiri yang uruskan kewangan, kecantikan, kesihatan anda! saya untuk diri saya sahaja. bye-bye!

Thanks for reading this entry!


Apr 28, 2011

sequence of pictures!!

saya malas nak taip. hahahahahahahaha.
miss aimaan ni!! minta sepak kat kening kot buat entry cam gini.


Pada suatu petang yang hening, miss aimaan pulang dr work. Otak rasa nak meletopletop. Tak cukup oksigen gamaknya. Lalu miss aimaan pun keluar halaman rumah. Amik udara kononnya! sambil jenjalan area taman, abis semua jiran tetangga nak ditegurnya. Lupekan si pelik ni!
.
.
.
.
.
.
.
.
Jalan melangkah semakin besar.Boleh pulak dapat idea bernas makan piza. Nak makan piza memang perkara senang, even nak berjalan ke restaurant tu pon amik masa dalam 10min. Yang menjadi sukarnya, kena lah miss aimaan terjah ke mesin atm terdekat. Haruslah bajet belanja yuk! malu nak mintak family (dalam hati ni berfikir)
.
.
.
.
.
.
.
.

yeayyy! sudah sampai.Tengok menu lu...... cissss! ini semua weekday punya promotion.so frustrated. uols tahu piza semakin pandai buat promotion dah sekarang, tahniah untuk piza hut!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
itu air saya!
.
.
.
.
.
.
.
.
.

sup terliurrrrrrrr. slurrrrrrrp.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kepak ayam. abg piza dok pahe kamui nak order wing yang lain. Dapat yang seyes tak ngam anak tekak miss aimaan. Korang mungkin boleh kot. Try la weiiii.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hikhikhik. Piza Hut. Hot. alamak, 3 slice mana cukup ni. Jiwa tamak berkata kata dalam hati.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
meksu! seghenok dapat piza.
.
.
.
.
.
.
.
.
Miss aimaan bersama coursemate, Lama woo tak jumpa. ada 10bulan. semua dah mula bawa haluan masingmasing, Kerja jer memanjang...acah acah hebat gila.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
last! entry di akhiri gambar miss aimaan jugak. Hadapppppppp!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


selamat lah korang menghadap gambar bosan miss aimaan


thanks for menjengah this entry!

i'm strongly alive after being betrayed!

Assalamualaikum & selamaaaat petang
Good afternoon guys!! Its raining outside, stopping me to going out, meeting with kawan-kawan yang besssh bangatt, menonton wayang jikalau free,harus pergi!!

Guruh kuat ni sabung menyabung. Internet miss aimaan masih on. Lampu adsl wah blinking lajulaju. Nasib baik esok hari jumaat.Miss aimaan cuti!! belom cuti longkang kerja saya. Mengapa sy duk kepoh kepoh esok jumaat la, khamis la.. ape kaitan pula dengan hari isnin.

Hari ini miss aimaan mengisyhtiharkan hari isnin adalah hari mengdisasterkan tulang belakang( akibat lenguh) & juga rahang mulut ( letih bersembang suka suka dgn customer). Inilah kerja saya. anti-Isnin !!!!! Banyak customer nak mintak insist their problem. I cakap saja mcm ni, TAPI i layann mereka baguih2 apa. siap dapat compliment lagi...
Mau kasi belanja sama miss aimaan lorh

stop!! cukup cukuplah bercakap pasal kerja cik kak weh...



Tapi gambar di atas ini bukan bertujuan mahu menstopkan pasal topik kerja td, miss aimaan nak kasi tahu " wahai lelaki, wanita hari ini sangat tabah!!! she's wont stop here after being betrayed", miss aimaan berkata-kata.

Kita sesama manusia bukan dilahirkan untuk menikam mahupon menindas sesama manusia. Mereka yang hok hok suka wat orang teraniaya ni mesti lupa suatu hari, keadaan teraniaya ini mesti dibalas dgn lebih hebat. even kau dah penah teraniaya, Please don't do that to other people. mereka tak bersalah,... TIDAKKK sama sekali.

moral : BE GOOD sesama manusia k!! Insya ALLAH kamu dibalas yang baik-baik. one more thing,Kalau nak call sebab bengang dengan service, please speak politely & ur issue will be resolved soon.

Kalau mu call nak marah, sape la yang nak bukakan reportkannnnn
( suara ala-ala sarcastic)

Thanks for reading this entry!

Apr 22, 2011

Sedap foreigner masak!! blueekk

peunggg langkas tangkas cargas miss aimaan ke shah alam bila vivaz SE berbunyi macam ada panggilan masuk. Ye itu memang ada seseorang yang telepon. aiya! Mau kacau apa pagi-pagi cerah tak buta ni.

Ropenye! Cousin Miss Aimaan tertinggal nota dalam kereta. Nak, i hantar pulak nota tu. Kau cakap je la terus teraggg yang kau rindu ngan aku. Kan senang.=p

Dengan alasan final exam will be held on monday, But tomorrow & next tomolo. Miss Aimaan masuk floor a.k.a kerja la sayang weh. oK Fine! I pergi s.alam, hantar nota. Then we lunch together demi merapatkan ukhwah. Ingat nak tapau dia sekali, naseb baik loan Mara belom masuk. Tengok2! Betapa kejinya kakak lain mak bapak ni.

Then Miss Aimaan cam nak la pilih-pilih makanan yang ropenye luar biasa, i means food presentation menarik. even food's name sound familiar. Just translate tu english. Who care!

Ye! Rupenya memang menarik, dengan harga murah berpresentation camgini kan!

I tengok makanan cantik memang suka berkobar-kobar.perghh rasa camgini memang payah nak jumpa. Tisko je ade jual food tak sedap ni. Rugi duet! rugiiiii! even $5.90. Tapi kepuasaan pelanggan tu penting, baru ada repeat customer. Baru i terpikir , masa i nak order td i terpikir, kedai ni tak ramai orang, mesti kureng sodapp. Sangkaanku betol!

Balik rumah terus buat chicken fried letak bawang + kunyit.Itu lagi sedappp! Siapa bakal laki I, itu lah makanan ruji anda nanti. Take care!:)
hahahahahahaaahaaaaaa...

Moral: Tips nak tahu kedai tu tiptop, haruslah ramai orang yang teruja membeli even kena queue panjang, janji sedap. Puas hati.






Thanks for reading this entry!

Yuna mengkecohkan kan London!

I'm the biggest fan of YunaZarai. Waktu tu Yuna tak femes lagi kt malaysia, tapi byk dah kengkawan obersi citer-citer pasal Yuna. For the first time my friend that studying in AEU, ask about Yuna that she coming to UniMalaya, Lembah Pantai. I study UM, tapi kalau Barack Obama datang buat show talk++ pon , mesti tak tahu. Yuna came to Um. Buat show.Fullstop!

Then i seacrh melalui technology youtube, Suka-suka! The way she deliver the song and message from the song. Since i knew her on the youtube, i'm being her fan till now.

Now, Yuna got show at astro.setiap episod kot i tengok.. suke yuk!
Kengkawan sekalian , ok je korang join sekaki jadi follower YunaZarai ni. I tak kecik hati.

Yuna Inspired ep 24



p/s: nak jumpa Yuna. Kena join contest Yuna la ni.






contest gambar paling COOL!

Bila missaimaan bosan, mula la nak mengkebek budak bloggernya contest. nak gambar paling cool. i tak rs ni gambar cool. Paling -paling kasi wow!! sudahlaaaaaaaaa..

aktiviti menstabilkan diri atas air masin. Menguji konfiden level. I berjaya u!


I gadai nyawa nak masuk contest ni, perghhh! kamu boleh buat??????


haha! sambung ketawa yang atas tadi. The owner' contest ni saja suka suki buat contest nak memperingati Maikcik Menang Motor. Tu yang came out with this contest.

Mrs Amad
bukan nama yang i nak tag. Ni nama tuan owner. Nak join contest ni, bolehlaa cargas sikit klik link itu yuk!

...Eza Ridzwan...Dedetz...Shiela Firdaus...
names above have been tagged by me

Thanks for jengukan anda!







OMG ! Weekend ku KejerrRRRR!!!

Assalamualaikum.
selamat padi anda! eh pagi. Gud morning guys! magandang hapon( tetibe tagalog, harem tak betolkan). sekarang ,saat ini, aku memang dah BERJAYA memperolehi job, tetapi masih lagi entitle as Learning curve. Bytheway, Alhamdulillah. God blessed me & uols.

Kira ni minggu pertama miss aimaan lerrr mau mauk keje. Hah! schedule sudah keluarrrrr! kelepek sebentar! wekend kejerrr! 6.30 pagi i dah terpacak depan pc handle system sambil jawab call homeline & businessline customer. tapi i gerenti call tak byk during wekend alsebab musababnya orang malaysia ni mesti masih bedengkur sampaila pukul 10kan, takpon 12 tengahari kan.Jadi hari itu i rasa cool, cume masih rs secalit gementar kalau2 ade customer call sambil memarah... i nak pitam kalau kena marah!:) risau ni.

schedule above shown every thurs & fri is holiday for only 2 weeks

Nasib baik yuk!! event-event miss aimaan kali ni will be held on that day. so takde effect la yg buat i nak bengang dgn sengaja kan. event rabu malam, i dengar talk yg memboleh kan i berpeluang memenangi set meja makan, mahupon satu set sofa. fuh! bujang-bujang pon kepingin gak nak personal set dream house kan.Bapak keparat!!

khamis!! cam ada invitation preview movie kot.Jumaat pon cam berjimba-jimba dgn kengkawan. huhu. sabtu ahad masuk kerjaaaaaa!! aish kecian sungguh newbie belaka-belaka, kena buli ke( ayat nak mensarcastic suasana)

Tapi i masih berazam akan kerja sungguh-sungguh yuk! aja2x fighting! Gambateh!:)






Thanks for reading this entry!

Lagi sekali Durian Runtuh!!

Get Your FREE MOVIE ticket NOW!!!!!!!!
click here

The Last Dragon in cinema 14th April 2011


[ MOVIE CONTEST ]
start from 4th April 2011 till 30th April 2011

Hurry!! Hurry!! Hurry!! Join the Contest & Be a winner Now!






Durian Runtuh !!! Buka mata luas-luaS.


FREE MOVIE TICKETS available!!!!!!!!!!!!

'The Lost Bladesman' In Cinemas 28 April 2011




JANGAN KHUATIR YUK!!
Contest ini masih berpeluang DIMENANGI oleh ANDA, Anda, ANDA!

Bermula 20th April 2011 sehingga 5th May 2011

Cara: senang sungguh.

klik sahaja link ini



Thanks for reading this entry!





Apr 21, 2011

puteri bersantap di putera ayu

Puteri bersantap di PUTERA AYU!!
wahh! puteri katanya. semestinya la miss aimaan kan yang bersantap tu. Balik je dr ofis, fetch my friend kt shah alam, then kami terus menuju ke Putera Ayu di seksyen 7. Lokasi restoran yang best gila, bersih, nyaman, facilities boleh tahan, harga makanan pon standard kedai makan tepi jalan.Jadi boleh lah anda semua mau cuba2 menyantap di sana.

i sampai je sana. cam teruja! ( bukan iklan berbayar k)

food ordered!
= air barli suam=
=teman menyantap=



=sup cendawan=



=dessert two scoop=



=budak busuk terus makan= tak peduli=


Thanks for lepaking here!






i want to be someone ONEDAY!

Gambar hiasan yang di petik sendiri melalui camera HD.

Assalamualaikum!!
kelmarin! Rabu. usu I call. "Hey along, where r u? tonight got talk with Dato' lorh, u wanna join me". i said," ofcourse la". Tanpa memikiokan kesukaran i pd mlm itu hari, i actually kt shah alam kot tyme tu. The talk held at wangsa maju. The place that i never come yet.

What i had to do is, i follow my instinct plus my gps. Haha. That time GPS is my new tool, alaa handphone baru i. Dulu kan i penah letak entry yang i kepingin satu handphone ni. But now, i just bought it.. boleh la features dia..

Yang kelakarnye, talk kul 8.30. i sampai sana dlm 9.50 malam. Macam biasa muke tak malu i, harus lah i jenguk2 jugak what going on kan. Then masuk je training room tu, hah! i jumpa helmi GIMIK tengah buat talk. memang kelakarla tergolek2 dia kt stage. Dia je tergolek, i masih di belakang steady! cool! sengeh2 tanda suka!!

review: i loike it!! Dnavechee satu jalan perniagaan! :)






Thanks for reading this entry!

murtabak meggiii.....mmmmm lazaaattttt!


Hi guys..assalamualaikum..

Sekarang wktu khamis petang. Ujan rengai2, guruh masih berdentum. Miss Aimaan cam bosan, sebab hr ni cuti. Guys ingat tk hr tu i penah kecoh2 yang i duk mintak2 hampa doakan i sbb ade OJA.

Then thanks GOD berkati doa anda n miss aimaan, bsungguh jugak i pulun untuk test ni. I takott jarum.tertibe! I TAKNAK menanam anggur je eben i faham malaysia tk byk usahawan anggur,tp belungguk yg menganggur..renungkan¤



Apa yg buat miss aimaan buang tebiat hr ni. I memasak u! Buang tebiat apa. I mmg salu dah memasak tp bila tebiat tu mai, perghh.. 2 ,3, 4 dessert penuh meja..buka buka peti ais, ikan bilis pon rs nak goreng.. i dah nak berhenti menaip blog laaaa.. untuk entry bosan ni.. Di atas td dah letak rope murtabak meggiii yg i
buat tu..

Haha..kasi terliur sikittt.byk pon takpe. Misscall i, t i delivery recipe..¥$%¤








Thanks for reading this entry!

Apr 10, 2011

~Nazira's Corner Contest~

Assalamualaikum

Hi peeps!! I just joined a contest organized by nazira's corner-'all 'about Eve'
contest mencipta monolog dalaman berdasarkan gambar


dan ini gambar hodoh i yang dipertaruhkan. OMG. i pon musykil nape perlu gmbr ni.
[ the luckiest person has been tagged by me]

**NAJWA**

**AVE**

**DHIQA NAIM**

**YANNIE**

**KAY**

Just The Way You Are

Assalamulaikum

Hi guys!! This video clip tribute to all bloggers,silent reader,brother & sister. Pray for me, i ada on job assessment SELASA ni. Means tomorrow, hari i study sampai lebam. Thanks peeps! Having a plenty of time for reading my keresahan.



Thanks for reading this entry!

I give u 4 thousands of love!

Assalamualaikum

Sabtu pagi yang membosankan.Joging?? oh tidakk.Hujan renyai-renyai.Kalau MissAimaan keluar jugak berjoging, alamatnya hari isnin tidak bekerjalah. Tido lebih baikkan.Hari ni semua housemate cam penat gila seminggu ni, jadi tido jugak lah yang lebih baik untuk melelahkan penat. melelahkan bukan bertmbh sakit ke..aish..choii.cm buang shial camtu..

Celik mata matahari terpacak atas pale.Hah. Baru terkebil-kebil MissAimaan.Lapar.wuwuwuwu.Lantas bergegaslah kedapur, Ada bau.ada bau. Ropenye, ada yang tgh memasak.uish..Rezeki besar la cek. HUH! Lega makan ns panas dgn sardine sambal marine.Menelan makanan tu kena gaya bersyukur ye kalau dah lapar cm menggeletar kepala lutut.

Sikap pemalas semakin kuat menular sejak menjak masuk kerja ni. Sangat malas.Kalau bagi lawan antara siput babi dgn Miss Aimaan berjalan. Siput babi gerenti sampai dulu.Apa macam ni ane, mahu kawen ke tidak.Tabiat busuk kau ni melampau sgt!! kadang-kadang.

Petang g ambik ubat ezcema.Saya sakit,sangat mengada.Semua benda tak boleh buat.Even makan pon kena pakai sudu. Tak boleh pegang lauk.I can detect yang mn lauk lama taw. terorkan..Jadi I mcm prefer disuap la.Mintak pelempang awai2.

Benda paling BEST petang tadi !! abg Remy and adorable sister, Maya Karin. Miss Aimaan jumpa mereka. BEST SGT. Memang patut pon Si Remy tu menang itu hari.

I jumpa mereka di gsc Mid. Tengok cun!! lah.Untuk filem ni i bagi 4 out of 5 thousands of love. Sangat dekat dgn hati masyarakat.whoahhh...!Gaya ckp nak mcm pengkritik.

Maya Karin & Remy Ishak - Cun Selalu (OST Cun!)



Guys! sila tonton na cerita melayu berloghat kedah ni.Pakat serbu pawagam kegilaan hampa. Gerenti terkeluaq anak tekak masing-masing,siap lupa nak bawa balik kot satgi..:)

Love story with a happy ending! i love it!

Thanks for reading this entry!

Apr 7, 2011

kutu ini tidak menjengkelkan

Assalamualaikum

Kutu dibawah ini memang rupa yang menjengkelkan.Memang tiada bau, tapi sgt menyusahkan & kelihatan kotorrrrrrrr.. (gaya geli sungguh-sungguh, smp duduk mencangkung di satu sudut meja)

picture credit to Erni Aziz

Siap boleh main beratur panjang syok syok mencari segala kturunan di raja kutu.Yang mak budak duk kilit anak tu siap berkata-kata dlm hati," Mintak-mintak aku paling byk kutu, boleh riak sket". Motif?? Gadis bergetah rambut kuning sakit hati. "Asyik turn aku je cari kutu bebudak ni, eii eii ai siap bergelak lagi."

picture credit to Erni Aziz

Tapi uol's, Miss Aiman ingin berkeras ye disini. Bukan ini kutu yang tidak menjengkelkan. Kalau kutu ini kesukaan ramai, rosak dunia.

Sekarang ni Miss Aiman nak cr geng main kumpul duit kutu. Tengok coleague siap ada reunion gathering bagai bila time nk bagi turn duet kutu. Sgt best! Boleh byr roadtax& insurans kete, bershopping tak hinggat( mata berbintang2), beli barang kemas.Buat pelabura di zaman bujang. Kata nak jadi jutawan. Kalau mahu jadi millionaire, before umur 30 mesti ada 30k in hand. Kata Azizi Ali. Tak caya? try ar..... semua boleh balik skang ye.Pikir cemana mahu dpt ongkos sebanyak itu. Nak buat bisnes? bisnes ape ye.






Thanks for reading this entry!

Yuyu Zulaikha-Ferrero Random Giveaway

Kita tempek dulu Header blog yuyu!! satu selesai

macamana tah tadi berblogwalking membaca ceritera blogger lain, jumpa ini contest. Klik sama itu banner.Wow!! Ini rupanya yuyu blogger..
Hai yuyu!! Nice to meet u!!:))

Then , contest masih ada.Belom bertarikh tutup.Lantas cargass terus MissAiman membuat sejibik entry khas yuyu contest. But its more about my 1st perception , impression regarding ur blog dear!so, there are 5 things out 0f hundred was found.Ni sahaja yang mampu taip,konon!

  • 1.Nice blog with a cutiest girl's owner
  • 2.Rupa-rupanya i dah jadi follower, tapi tak memolo sgtlah. While i'm just reading ur entry, that enjoy, make me laughing selepas miss Aiman balik kerja.
  • 3. Yes.Takperlu tag.Bukan apa kekadang kawan yang sy tag pon memalas nak buat entry. Sedih bukan! Tapi yuyu simple, bestlah.
  • 4.Yuyu's mother sgt kelakar, sama macam her daughter. Kirim salam sama mother kamu ye!
  • 5.Your shawl style! i loike it!:)






Thanks for reading this entry!

‘MiSsZ GaRdEN’s BIRTHDAY LUCKY DRAW’

Assalamualaikum

Lucky draw? haha.I never lucky if wrote my name on a small paper then got people draw it in a bowl since being baby till now when joining lucky draw. I...Even jealous toward my friends who always be luckier than me. But why NOT I try again. We do not know right when we are lucky and just put an effort for it.
So, what i'm doing now? I'm joining "MiSsZ GaRdEN's BIRTHDAY LUCKY DRAW".


To join, click Banner above!

what is BEST knowing MiSsz GaRdeN'S blog?

** she's providing nice & value entry.Ada banyak tab around 6. Sempoi abis boleh create laughing while reading her entry.
** Many info yang mampu memberangsangkan pemikiran manusia.Memberangsangkan katanya!! haha..Just joking!
**wow!! siap ada petua munasabah lagi.Missz Garden rekacipta ke turun temurun dr nenekmoyang ni???? acah je!! Mesti miss garden ni bertatatertib ni orangnya.
**Sometimes, she's putting an attractive picture. Tak nak her follower feels bored.. Good good!
**Layout blog kamu cantik!! Buat sendiri ke org tolong nie??
( ayat busuk hati)


lastly, i'm wishing u HAPPY BIRTHDAY! may ALLAH bless u always!:)
eNjoY the short video



the luckiest blogger has been tagged
Nona sakinah
Budingyun
Stickergetah






Thanks for reading this entry!

Apr 6, 2011

yeah3x. yaw!! ahha ahha.. Please Filler words kot

Chris Brown - Yeah 3x



just nice! Tengoklah cara chris brown dance.Pon sudah cukup teruja. Kamu boleh buat cm gitu? Kamu dapat? Takkan...( cakap macam nak mark down orang)

Itu bukan isu utama disini. Motif--> Manusia sekarang suka bersembang guna fillers word kan. Tak caya ke?? euwwww.. contoh!! Ku bilang contoh! Kadang-kadang fillers word ni lah penyedap ayat. Kalau ayat nak skema, memang bosan kot nak sembang. Itu pasal salah satu contoh perubahan anak2 zaman technology. Kannnn.

But its nothing for me. Janji dun cross the line. Still believe on God,Follow Islam rules, Respect our parents & human. It'S enough kan..

Siapa setuju kedip mata??






Thanks for reading this entry!

Makan pasir ke Beli vivaz pro!

Sony Ericsson Vivaz Pro - Video Demo



Bila Miss Aiman tengok video di atas, macam agak teruja.Nak blackberry torch memang takdapat la wat masa sekarang.Bukan tak dapat terus. Cuma lambat lagi.Acah-acah duit berkepuk la masa akan datang.

isu sekarang ni, handphone miss Aiman dah bengong2. Letak pelan-pelan atas meja pon terus insert sim katanya.Belom hempas kt lantai lagi. memang terbarai abis body handphone saya.

Hajat di hati nk upgrade tech handphone yang di pakai saya. Sebab sy punya kolot sgt kot. Nak cerita pon segan. Tapi apa yang memusykilkan saya, ongkos tak berapa nak tebal. Kalau beli, bermakna makanan ruji saya kekal, makanan MSG terpaksa dikurangkan pengidamannya. Sebagai contoh, burger abg burger depan 7 eleven sec 14.Sangat sedap wa cakap lu. Tapi $2.50 amat berharga untuk ditabungkan buat masa sekrang.

Mother, tolonglah baca entry blog saya kali ni. Haha.Motif nak menagih simpati. BUKAN materialistik k! Minta kasih sayang lebih saja..:)







Thanks for reading this entry!

Dibayar Untuk Dimarah

Assalamualaikum

Budak dibawah ini.Ternyata hari ini baru hangat2 tahi ayam menjawab call dari customer dgn senior dlm island kerja beliau sebagai Customer Service yang dibayar untuk di marah. Kami taw cust marah kt service, bukan saya, mahupon kawan saya, mahupon bos saya.Tapi rilex ar,chill dulu. Wahai customer TM, kami tak makan dalam dgn kata2 busuk, langsung tak berdarah kt hati. Makan nasi lalu lagiiiiiii....
Rilex lu... hari ini baru sesi buddy kt floor. usha2 abang2 akak senior menjawab callling cust yang cool, emo sebab janda, bisnes down.Skill yang penting. Takkan mencalarkan maruah kot. Haha. Miss Aiman ni cakap besar ye!! belom hit floor lagi, belum LIVE lagi. kang kena marah ngan customer yang emo tak dpt berak, baru kau tahu.. hadap! ( menggeleng kepala saja la)

Totally, best training for today. Tengok senior, macam wow!!!! u guys, too multitasking.can answered the call while doing report, checking information in 100 million system. salute ar!! :)

Hopefully, one day I'll be like them..:)






Thanks for reading this entry!


l Dilarang Masuk l


-Sinopsis Filem Dilarang Masuk -
Empat sekawan, Fatia, Badrul, Juli dan Ronnie sudah kehilangan akal, buntu menemui jalan pulang. Perjalanan yang tidak sudah itu menemukan mereka dengan sebuah
banglo usang di mana mereka memutuskan untuk bermalam di situ.
Di rumah misteri yang seakan tidak berpenghuni itu, mereka menjumpai sejumlah wang jutaan ringgit di dalam sebuah beg yang sudah lama tersimpan. Dengan perasaan penuh tanda tanya, mereka dikejutkan dengan penemuan dua mayat yang telah reput dan sepucuk pistol – yang masih penuh dengan peluru hidup.

Fatia yang masih bergantung dengan ubat, mengalami pengalaman aneh – kelibat seorang gadis perempuan yang menyebabkan Fatia trauma seolah-olah dapat menyelami perasaan gadis itu. Fatia dapat merasakan ketakutan yang menyelubungi diri gadis tersebut,setiap detik yang dialami merungkai peristiwa yang telah berlaku di rumah itu. Keadaaan menjadi semakin genting apabila pistol berpeluru hidup hilang entah ke mana, masing-masing k
etakutan dan berlaku pertelingkahan di atas wang yang dijumpai. Kekacauan yang menghantui Fatia merunsingkannya sehingga ia dapat mengetahui suatu rahsia – rahsia yang merungkai sebuah kebenaran. Apakah rahsia tersebut? Siapakah yang mendiami rumah itu? Apakah yang telah berlaku di situ?

Tajuk Filem:Dilarang Masuk

Pengarah:Jeffrey Chiang

Penerbit:
Metrowealth Movies Production Sdn. Bhd dan Cineworks Sdn. Bhd
Dipawagam:
07 April 2011

Pelakon Dilarang Masuk:
Asyikin Kamal
Muhamad Ismaizal bin Yusoof
Isma Hanum
Esma Danial


Bukti: Miss Aiman pergi ke press conference/launch untuk Dilarang Masuk Movie.

Miss Aiman bagi 4 point out of 5. Kalau nak saya jadi director olah cerita ni. Memang banyak isu jugak nk taburkan idea. Review untuk cerita ni, Sila ke panggung wayang terdekat.SUGGESTED!! cerita mmg memberi pengajaran, ada moral value,gambar ok jugak. Cuma pengolahan perjalanan cerita perlu di touch up sket.


More info
http://www.facebook.com/dilarangmasukmovie
http://www.dilarangmasukmovie.com/

Guys!! Boleh start beratur depan gsc mid usha2 skrin pukul brape movie ada
MULAI 7th APRIL 2011


Thanks for reading this entry!



GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA!!!!


Mahu join !! Sempoi je..KLIK header Ben Ashaari di atas atau KLIK SAYA






Thanks for visiting this blog!:)


saya suka gaya busuk!


Assalamualaikum

Baru-baru ni miss aiman ada trip to cameron with colleague. Dalam perjanjian pukul 6.30 pagi sharp on time bagai depan menaraTM.hah! ambik kau! pukul 8 baru all of them reach there. miss aiman tergelojoh datang agak lambat ar. konon nak jadi akhir sekali smp.Bajet dtg akhir pon, rush jugak la simpati dengan mereka..Naik teksi terus menuju.

Hah! Amik $10 dollar kena. salu naik train $1.30 je. Gila keji minyak kereta skang.Mangsa teraniaya mcm aku la. 10 kali ganda bila pikiaq nk naik public transport.

Tu bukti gambar miss aiman dtg seawal pagi. Menunggu smp bakcground pon sudah cerah.camera hs kami tak flash.sgt sedey bukan..Terpaksa la amik wktu cerah..:))))
ade motif ye di situ.

p/s: nanti saya buat entry trip cameron kay!!

Thanks for reading this entry!







Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign