Aimaan Ahmad: Car Breakdown!! Ayoyoooo....

Apr 29, 2011

Car Breakdown!! Ayoyoooo....

ini kisah semalam.Korang mesti nak kata dah basi siap kuar ulat lompat kt sampah tu ye! miss aimaan tak kisah ponnn!! ngeh ngeh ngeh

nak cerita jugakkk. kereta rosak. kereta kawan miss aimaan yang rosak.Dah tersadai kat her office for 2 days. so sangat kesian. I pon hurry to give a hand.Then rupenya minyak hitam kereta si budak Ain ni a.k.a nama sebenar dah kiook abiss. Sangat genius reti bawa kereta lajulaju tai tak penah nak check car health. kesian kereta kancil dia, dah sakit jantung lama dah. Tu pon nasib baik buat pengsan kejap je kete ain.


Balik kerjakan.Haruslah jalan jemmed sebegini. Kalau smooth saja bukan Kuala Lumpur la jawabnya. Waktu ni I hanya nak g stesen minyak depan kfc tu sebab nak beli minyak hitam. U guys nampak tak ada gambar kfc tu. depan tu je. Tapi sangkut kt sini sangat lama. Kalau g mandi, makan kt umah.Semua dah gerenti siap!


Jangan Pandang Ketot pada wanita. zaman sekarang wanita sudah pandai nak handle kereta. Buka bonet enjin suma. check check. Even check minyak hitam je pon. Tapi acah hebat dah la gayanya tu.

Gaya pro abiss si budak Ain ni. Mintak tolong saya ni tengokkan level minyak hitam tu. Memang handal la kannnn~ Selalunya untuk kereta miss aimaan. My ayah kt kampung yang dok check bagai. I tahu drive away je...setakat nak tengok level minyak hitam tu tahu la.


Berposing! Actually tempat ni Jaya One Pj. Dulu miss aimaan penah jugak keje kat sini. sebelum abis belajar. tah macamnakan leh dpt keje kt sni .. ok la kan tak abis belajar gj agak dah staff degree. Tapi bagi la gaji banyak mana pon. Susah untuk rasa cukup. Gaji besar kehendak lagi besar. Tapi miss aimaan ada jugak kereta idaman. Mula dulu zaman kecik 1st time nampak Toyota harrier. Terus niat kat hati. Oneday, saya nak kereta itu!!
Suatu i naik kereta lagi satu ni. harga dia lebih murah sikit la dr harrier tu. Macam rasa eh eh eh.. sedap. besh.. selesa sangat sangat kot. Nak yang ni la dalam masa 2 tahun ni boleyyyy??? Insya ALLAH. Kalau beli pon, nak tinggal kat kampung la. Kasi mak ayah guna. I pakai kelisa kt kl sudah. Jalan jem, jimat minyak. Kalau pakai kereta mahal, jalan jem.rugi weyhhh ..RUGI!!!


aney,.. HONDA ACCORD PUTIH SATU!! kalaulah boleh order macam kt kedai mamak kan best.


Tempat kerja lama i. zaman belajar last sem dulu. Jumpa kawan lama, eksaited bangattt!! Hahaha ..siap si nana ni budget jadi artis dah ha.. I memang cengini, mudah teruja!

moral: Bila anda memiliki kereta, hargai kereta anda sebagai mana anda menghargai harta & orang kesayangan anda.

p/s: saya tengah pikir mana nak cari duit bayar roadtax bulan depan ni.Takkan papa kedana bulan depan.ayoyoooo..

Thanks for reading this entry!






No comments:

Post a Comment

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign