Aimaan Ahmad: February 2011

Feb 28, 2011

Laluan mendewasakan aku

Sebuah pemandangan yang jauh, di penuhi dengan keindahan alam yang di selubungi dengan bangunan pencakar langit. Dimana manusia berlumba-lumba menggapai impian masing-masing dengan pelbagai cara, mengikut kehendak yang mereka inginkan, pelbagai usaha & tenaga di laburkan. Bagi sebuah kejayaan.

Cuba kita perhatikan, dimanakah kita sekarang? Adakah ia laluan yang benar?
Ohhh! Mengapakah?? Mengapakah aku berpuitis plak ni.. tak semena-mena.Baik! Aku teruskan lagiii....


Inilah impian. Menjadi seorang usahawan, walaupun sekarang aku di Menara Rebung.Ini langkah asas dalam aku mencorakkan pengalaman dalam hidup aku.Kononnya!! Tapi betul beb..
Dan akhirnya, puas pusing tonggeng pikiaq yang karut2, untuk menjadi seorang yang boleh buat jual & beli, seorang yang sibuk2 dgn urusan perniagaan, seorang yang tidur lambar sematamata nok wat kertas kerja.

Maka tertubuhlah Newskaki.com di bawah naungan News Marching Entertainment. Korang mesti pening bagai nak guling, apa ni? Tak faham... begitukan.



Rasa macam pening nak tawu, Klik picture bawah ni.

Kehidupan itu bukan mudah. Yang memudahkan perjalanan kita hanyalah berkat kepercayaan kita tentang diri kita. Untuk menggapai sesuatu yang kita rasa musykil tu. Tapi itulah perkara fantastic, marvelous, great,etc. Perlukah kita berjiwa besar, impian besar, kebahagiaan yang hakiki? Bertanyakan pada diri kembali..

Tanggal 28022011 Sedikit demi sedikit perganjakan paradigma yang berlaku. Kehidupan menjadi seorang dewasa bermula.
Kini newskaki.com sudah mempunyai office sendiri, bukan calangan. Kedip-kedip mata banyak kali pon, macam aku sendiri pon masih tak percaya. Kami buka ofis sebelah midvalley..

GEMBIRA,SUKA,BERSYUKUR.


...The Garden wait for me...


p/s: untuk mereka yang belom mengenali newskaki.com, website ini memang best.. Penuh dgn info yang korang rasa Woww!!

Feb 27, 2011

Bertatih menjadi isteri.fuyoo!


Lagak i macam dah bakal menjadi seorang isteri la plak.. hmm not yet. Bila terpaksa tinggal rumah berbujang-bujangan , takkan nak mengharapkan kedai pak ali, mamak assyifaa, sri murni yang tolong masakkan hidangan istimewa hari2. Mula la agenda mengeluarkan bau-bauan di dapur sampaikan resdung di hidung pon boleh terkejut dr tidur. Gila ar pedih hidung aku time dorang masak! mmg kick!

I dah berjaya campakkan bahan2 yang simple sgt & memang sedap! boleh cuba di rumah.
......Chicken Hot Black Pepper......


Bahan A: Ayam perlu di goreng, jgn hangus!

Bahan B:
1.Bawang besar 2 ketul,halia sepotong, 15 biji lada hitam, bawang putih sket, cabai burung sket
Blender semua benda2 ni.
2. Panaskan minyak. Tuangkan yang di blender sampai naik bau harum je.
3. Masukkan garam,gula, sos tiram secukup rasa.
4. Masukkan ayam yg digoreng tadi.
5. Whoaahh! sudah siap!! Taburan daun sup tu saja poyo. Presentation kena cun.





Nak rasa??? i pos nanti. kahkahkahkahkah. Gelak tak mungkin terjadi pos mengepos ni.


Feb 26, 2011

Bercinta la nak pegi

Sampai tak ter-pegi saya menonton nonton movie yang di jemput NI. Bukan setakat menonton MOVIE FREE , dapat dinner sekali. Paling lekeh pon ni la makan pop-corn & pepsi! Mesti koraang musykilkan.. Memang i tak join contest. GSC tu macam mak angkat dh skang ni, bila bosan je. Mesti ada jemputan i menziarah mereka..
INI CERITA YANG DI JEMPUTKAN TU! i pon tak pasti serenok ke tidak ceritak ni.
To my Newskaki team , next monday got movie again:
Preview of The Fighter details as follow:
Director : David O.Russell
Cast : Mark Walhberg, Christian Bale, Amy Adams, Melissa Leo
Date / Day : 28 February 2011 (Monday)
...Time : 10:30 am
Venue : GSC Mid Valley
RSVP me at adminNewskaki.comTq
Tapi malang sungguh. I tak dapat g. Nampak nya i rugi movie n makan-makan. Bab makan ni i susah nk miss. Kalau korang penah tgk i, mesti rasa mustahil den ni makan banyak. Susah donk mahu berenti kunyah ni. :) (ada tips?)

Kebiasaannya, BILA di jemput menonton movie gsc secara free. Kena provide mereka review as penonton shj. simple kan. Kasi banyak sket pembeli tiket wayang time movie ni keluar.Taktik mereka kan. Tapi keseronokan pada den jugak. Free-free sapa mau bagi free. Kalau takde pulangan.



Kesian kt i. Keje time tu.Nak kena pancung ngan trainer ke cik aiman oi. sedey ni, Dah seminggu nangis. ..
( korang buat je muka menyampah, i tak kesah..)
Kalau trademark aku, aiman: eh ada aku kesah..











Feb 25, 2011

sayang, Kacaknye!



I just wanna share what i have read this morning.. Ini semua berkisarkan tentang kesihatan & masa depan anak2 kita akan datang.. Kadang-kadang tabiat ini tak dapat di tinggalkan sebab lack of knowledge regarding the impact will be faced in coming 2 years. Tambah-tambah that guys dah berusia macam ala-ala matured layak berkahwin dah.. Benda ni penting guys!!





Benda apa???????????











Adehhh!! i boleh terpikir lak macam perlu ke i tulistaip benda cam gini dalam blog. Ni bukan pasal diri i..Tapi penting untuk masyarakat.. whoaahh!! Begitu Katanya Penting!


Bayangkan lelaki yang kacak-kacak ini dulu
Thank google, i pinjam for info je.
















Ada SEPULUH tabiat Punca Sperma LOMAH

::1::
kepanasan yang melampau
Kebiasaannya testis manusia mnjadi lebih baik jika berada suhu lebih sejuk berbanding suhu bahagian lain.Ini risiko tinggi.

::2::
Mandi air panas
Tabiat mandimanda air panas memang buat si laki tidak aktif. Hanya 30 min tempoh berendam dalam jakuzi pon sudah dapat memberi kesan penurunan produktivit mereka. Scary tak? Pagi2 jangan berendam la.

::3::
Suhu Badan tinggi
Ini jika anda demam. memang impak. Tak dapat tidak 35% jugak penurunan kesuburan akibat tidak sihat.

::4::
Komputer riba
Selalunya kita suka buat kerja sambil baringkan, ats badan ada lappy. Itu bahaya sebenarnya.Tak kira lah anda lelaki mahupon perem.Ia lebih merbahaya bila kita letak atas paha. Cuba elak kan ye!

::5::
Pemilihan seluar dalam
Keketatan seluar dalam memberi kesan kepada kesuburan & kecerdasan sperm. Aliran darah macam tak lancar gitu. Kesian taw!

::6::
Telefon Bimbit
Radiasi telefon bimbit yang disimpan dalam poket juga memberi kosan kepada keproduktifan alat kelamin. u bahaya u!! Amik handfon gantung kt leher jerla.. Takkan laki nak bawa handbag kan. Macam tak sesuai la plak.

::7::
Obesiti
Kegemukan laki ni sebenar meningkatkan hormon yang ada dalam wanita iaitu hormon estrogen. So, dari situ, kesannya berlaku lah penurunan jumlah sperm, disfungsi seksual dan ketidaksuburan sistem reproduksi. Jadi, Mulakan hari ini dengan aktiviti yang sihat. Ia dah cukup berbaloi kalau anda g la exercise sket setiap ujung minggu.. Bersemangat!!

::8::
Amalan merokok
Elakkan diri daripada mengambil bahan atau menghidu bahan yang mengandungi nikotin. Kesian sgt taw kt penghidu asap rukuk. Balik je demam la, selsema la, siap jatuh sakit lagi. Tapi si perokok doesn't care it. Selfish terang2an..:)

::9::
Masalah kesihatan
Penyakit seperti kanser testis, ktidakseimbangan hormon ,kecacatan dari lahir, jangkitan kuman , trauma juga boleh menjejaskan kualiti & kekuatan sperma. AMALKAN HIDUP SIHAT!

::10::
aLkohol
Sebaiknya elakkan dari mengambil alkohol untuk yang bukan islam.. Mungkin best bagi anda, tapi di hari tua, anda kerepot. Sedih sangat tengok!!




UNtuk pengetahuan kalian, ramai sgt kanak-kanak spastik nowadays. Kalau melihat kepada peratusan keplastikan, eh kespastikan ni, Banyak di gondoli oleh negeri selangor & KOTA kuala Lumpur.

Sebabnya simple. Pemakanan rutin kanak-kanak itu, & ibubapa yang melahirkan anak-anak itu. Dari sumber air yang sgt tak bersih, Sibuk mencari nafkah keluarga sehingga banyak yang lebih penting juga terabai.
dan Si Papa nya pula, mengamalkan perokok seimbang. Lagi la memberi impak.. Kan susah di masa hadapan..



SEKARANG SAYA BERSERU, wahai Rakyat Jelata.
ewah dah macam kerabat di raja plak aiman hari ni.


AMALKAN HIDUP YANG SIHAT!! okie!


p/s: Kesian lelaki kacak-kacak di atas td kan kalau... i diamkan diri.

Feb 24, 2011

Sesi angan-angan Mat Jenin!

Mak Jenin pon rasa-rasanya tak penah ada angan-angan macam den ni. Tula pasal den cop dulu sebelum Mak Mandir cilok. eh! itu isteri PakPandir. Krooohhh! den silap...~:P




Bytheway, ASSALAMUALAIKUM guys!! How's today?? Do u feel greattt?? Must be great even u're not feel great.. saja nak bagi ada mood skeq ske'q. Hari ni den berpikiran macam mahu menghargai apa yang ada, & mahu membuat penambahbaikan apa yang ada. Tidak feninkan baca. Kalau begitu, kita teruskan lagi dengan angan-angan ini.




Melihat pada kereta kelisa gold persis keemas-emasan ini! Den ada impian mau modify ini kereta. Rasa macam kiut je instead of kita beli mini cooper.kahkahkah.sapo mau bayar kalu tak mampu, tok soh duk berangan la nak beli mini coop. Even pakai kelisa SE, ramai sey yang menanyakan den, tak mau jual ka ini kereta??




Bermakna dia mahu membeli.aiyakkk! Besst woo kelisa, mudah nk nyelit2,parking cenonet
pon still muat, sebut pasal minyak memang saving, kalau nak pecut pon bagi 130kmj pon sudah cukup.. macam lipas kudung. kalau 160kmj, memang ko takkan kenal orang lain dah dalam dunia pasni. Masuk alam lain la..~:) Kelisa mampu memperingatkan kita tentang keselamatan sebab dia ada gegaran mahupon vibrate tapi tak seteruk kancil nya gegar.haha











....I sebenar suka sangat ia bertukar menjadi begini....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Nak macam ni..Bolehkan??

sumber dari www.kereta.info






Banyak lagi modified kelisa yang kiut.. memang style gila. Sukak den tingok. Contoh dibawah ini.Kalau ia bertukar warna MERAH pon i suka.

sumber dari www.kereta.info




sumber dari www.kereta.info


Best kan tengok modified kereta. Tapi i suka Kelisa je la. Best bukan??mengantuk la..
Motif?!

Feb 23, 2011

Matahari jatuh!


Lihat itu! Kelihatan matahari macam terjatuh. Mana datang nya cahaya tu. Seb baik Megat & Farah tak hangus..hahaha. Duhai cintaku, hek.Duhai pembaca. Ini picture pertama kami budak training TM kecohkan Menara TM...nak cuba makanan terbaik tepi tepi Shell. boleh la.. Tak berjaya di maki hamun..ok anda! Boleh cuba makan-makan di situ.

korang GELI tak dengan LINTAH? scary??


percaya tak ? percaya tak? I'm the one of leech treatment therapist during my studies till now. i can do it upon requested. So, semalammm kelmarin kot. Got 5 patients request nak buat terapi lintah dan 4 out of 5 are repeat customer. This therapy is really work. Those who had been tried this therapy, they realize that the good impact to them due to what illness that they have.



ok! This therapy can helps customer to reduce their toxic in body. It can help people who have migrain, resdung, gout , etc. I need to use 4 leeches to do treatment on Resdung Patient. Huhuhu! semalam tu i kena pujuk 18 ekor lintah la maknanya. Nak suruh si lintah ni suck blood patient mcm vampire.haha. agak sukar jugak.. Lintah ni sgt manja sebab they had been pampered by us. Those leeches will going through a certain procedure to make sure they're hygiene.

So being therapist, it will gain my knowledge & experience regarding how to handle the product & service which leech n leach treatment, & how to treat customer behavior. Some peoples will be scare, feel yarkkk, geli or something like that. Then v need to make them comfortable & reduce their emotional feeling toward leech.

These peoples had been sucked their blood by Leeches

JUST TAKE 1 DAY. THEN U 'LL FEEL FRESH.LEGA.BEBAS DARI KEGATALAN ALERGIK & RESDUNG








Feb 22, 2011

Datang sini memang muntah!

Yes!! Dimanakah lokasi ini??























v like to try something new... not new food..new food restaurant.elok sampai semua bersedia dgn bowl, garfu, senduk sekali. belommm lagi sampai setemboat naik boat nya. Tak!! v , when comes to makanmakan memang takleh tahan nak bersabar.gilak la.eksaited masing-masing.:) Especially Yana. a.k.a berkaca mata ----> clue.






Baru sampai tong gas( di bawah meja) dan pengeluar api( i tak hengat namanya amende).. ahh!lupekan.Muka semua membuak buak rasa t.a.m.a.k. aish...! pikir2 nak amik ketam banyak2 nih.. satgi tak berbaloi bayar semurah $22 per kepala.. i patutnye boleh share je ngan ekin.. portion perut i dah la cenonet je. gila untung tokey kedai Thai Restaurant Wangsa Maju ni...



i cakap kat itu uncle.. mau tutup ini kedai pukul berapa ma?? around 1.00am. v reach the kedai one lepas mgrib kot. rasa mcm nk stay back stay up kt situ till night...uncle tu bising-bising.. ow! kalau macam tu banyak rugi lo... tawu cuak.kami dah la 11 org kali ni. pukul rata ar seafood kawkaw malam tu.















hah! bagi yang dah siap di steam kt terus.. abis semua seafood naik boat.. boleh pancing guna senduk dah... sangat sedap beb... i remind myself.. makan mende alah ni banyak.pastu jangan gelak.. apsal jadi mcm tu eh?? i ada satu penyakit ni berjangkit. hahaha.. pas makan kalau kawkaw banyak..penuh smp anak tekak balik.. kalau gelak gerenti muntah balik.. kan rugi plak $22 i.. Baik i muka serius.. haha.. Serius tak serius mana pon.











Masih menikmati kelazatan.. bahana pas ni tak terbayang lagi.. bakal sendat la semua seluar i.. haha.. yang mula2 duduk menguncup.. mula mengembangkan kan kaki pelahanlahan. Inferens ni i dah buat.. memang berlaku beb.. major pendatang makan steamboat..kembangkan kangkangan kaki.. haaaaaaa:) jagi keje plak usha bawah meja.. i & kwn i.bukan i sorang okie!! :P








Then tangan mula memegang tali pinggang .Perlu dilonggarkan.siot je:P









amik ko!! gedebok gedebok semua sudah kekenyangan mcam ulau sawa dah eh makcik tengok.. seyes beb. berat i naik skang.. tapi sangat suka.Lama dah i idamkan kenaikan berat badan... janji Jangan Gendut... Scary mary kot Gen. hahaha..
so ni la precious moment ktorang been together in a small house with a big heart..... thanks readers. Have a great day too ! okie!:)

where am I during Valentine's Day?



14Feb2011 is my first day on job. Tomorrow, public holiday for maulidurasul. sangat seronok that day.. then v totally fully our dream to picnic together in front of beach. Akhir nya I'm here!! cuci-cuci the mata je la kali ni.


with twin diff mum & dad. i ada bear ni tapi color puteh. sibuk je nk interframe bear i.
tapi ok je kalau ada yang nk tambah lagi satu bear.


In front of our hotel, ala2 apartment. Juz put rm 80 per accomadation, v r staying together 1o peoples. fuh!! sangat sangat berhimpit , bagus jugak, no need to use blanket while sleeping. haba original mereka semua! hahahahaha..
the picture below is before going to beach. bermandi manda. v just sleep for 3 hours, las nite v have BBQ in front of beach... jangan zelesss uols!! tapi bateri cam enggak ade dong.. no picture la. ktorang siap buat poco2 di tengah malam disinari cahaya bulan. fulamak!! susah di buat orang.



sesuatu yang i dapat rasa.kaki kiri ku. hahahaha..suka ada aksi pelik.
kaki kiri mmg kurang aktif dr kaki kanan. untuk membuktikan kehadirannya, mula la nk buat pelik2. SEE!! i dah kata kaki i....



menuju ke pantai ke laut ni?? gambar dari belakang pon perlu what.. teheeee~:P




OMG! i can floating.. just learning it there. self confident skill. emua orang boleh floating, tidak kira saiz badannya. sure! i gerenti tak tipu... just lay down n feeling to float. gerenti floating!!! semua pembaca i muka bekerut-kerut , tak puas hati ye!! memang boleh dear!!!





di tengah lautan. memang jauh gila dri pntai. dlm 200 meter.. i pasang dlm 11 pagi cmtu.. morning, memang leh merantau lautann la..boleh cube!! syok sangat...... ada yang teringin nak g gak kan..







aksi melompat yang kurang berjaya... baju berat ngan air.. reason kukuh kot~ hahahaha...







di pesisiran pantai... akhirnya mau pulang.....








ondaway pulang.. singgah2 la dlu.. kalu tak singgah mana sah....... jadi makruh kot.. :P
berposing lak harus... wow!!!!




3...4.... dear!! pict here! zuuupppp.. berderuuu semua lakukan aksi masing2.. that all my housmate...good job!to camerawoman...:~) M.E.





Makan tengahari baru.. semua excited. dorang ni takde time emo la.. sape emo memang rugi..muka pon kelihatan tua..... seee our sweet young face... :P







Last pose, at the beach.. i sj je g lepak atas kerusi tepi pantai tu. kononnya nk menikmati pemndangan tepi pantai.. huh!! so cool..... banyak betol partner disitu, semua enjoy holiday with their love. aku pon mula ar nk berangan2.. buah angan-angan.. datang lah anak kepada makcik duk usha aku dr jauh.. "akak, kerusi ni nak duduk kena bayar"..balas i" oyeke, sori tak jadi nak duduk la." hahahaha.. kedek betol.. tu la tempat pelancongan di malaysia.. do something yg buat i attacted nak melancong boleh..haha..apa kaitan kan..:)

thank you for reading..end of this memories here,create new memory..coming soon.! teettttttttt? ar teko??

saya ada twin! Terbongkar sudah

morning-morning!! Waktu ini ada yang ketiduran dan yang sedang bekerja tak leh nk kata apa la.memang anda sedang bersungguh mendapatkan money. Hari pertama i masuk kerja petang, bukan kerja apa sgt. pergi training syok2 je!! Minggu lepas langsung i tak mampu nk upload 0r hupdate any post due to my pack day focusing on my induction week.. woow!! how bz i am now.... poyo je. but I'm still remind my self to care my health.. elok abis je week lepas, i got morning fever. but its doesnt affect me. I'm still going to jog with my lovely housmate..



joging-joging-joging-joging-joging-joging-joging-joging
lebih kurang macam tu bisikan halus yang berkata2 dalam diri aku!



SEE!this is my twin.. so sweet. ijustknowher for 2month.now v r roomate.


ye sayang! macam biasa..i n fren going to TamanJaya. i'm sure other people yg suka jog kt situ pon aware about us. mana tak nya,kalau datang untuk berjoging je,takhape lah. ini kalau tak buat burung2 kt situ bangun tido ng kebisingan ktorang..memang taksah.kami bukan apa, juz want to do the best in everything we want to do.haha.poyo again!



This game!! seriously memang keluar peluh kawkaw. senang cita cara pantas nak membuangkan toksid.i suka!
tapi kami atleast 3 round pusing tasik tu baru bermain badminton. rasa tergugat kot tengok tok nek, tokwan, onyang sapa tah duk berjoging. yang cucu mereka berdengkur je kan..
Jom jumpa kami di sini every weekend
(sapa la yg berminat nk jumpa, ingat ko ni artis ke aiman) zzzzzZ



sweet dear!~ u'r doing the best bila bermain badminton. senget je shuttle-cock,i akan ingat angin je.



she like doing something healthy. no worries! i'll accompany u everytime..challlleenge!



whoaahh! sudah tiba aksi i. i mmg takleh nk control bila main cm ni.
swing sana.swing sini. macam melayanglayang, senang gila nak terbang.
SEE! i dah kata.bukti dah ada



again. focus the game. pakai croc, memang cari nahas nak melecek2.
akhirnya,memang i berlaku pendarahan di ubi jari..eh ibu jari~



shot3- well keep playing, focusing, aiming to be leading this game.kahkahkah.
tapi takde sape counting pon.





eh! eh! my twin. she quite god in playing badminton. call me if u want to fight with her....
bersabar la ye ekin.. aku lelong jap.


the last destination. equipment ni kami semua takleh tinggal. mesti nak main-main jugak. dengan niat nak jaga kesihatan. tapi kadang-kadang rasa macam comel duk goyang-goyang kaki.. hahahahaha..
sambil tu tengok dorang depan guna equipment. pastu bila bertentang mata mcam terus sengeh.tanda nk bagitawu la.
"i buat ni"



waktu ni i duk usha2, bila nak kosong ni. aim je.
nowadays, dah banyak dah auntie2,pokcik2, dorang aware dgn kesihatan mereka.
tapi malangnya yang aku jumpa salunye mesti dah pencen.
mereka yg belom pencen, kemana??
persoalan??





haha.akhirnya.aku dapat jugak pegang equipment.juz untuk berposing..alah.badan dah lenjun dgn peluh.kepala aku skang duk pk nk makan je.memang lapar after exercise pagi2...loss control already!!


exercise just to get ideal cutting edge, i dun care how weight i am. dah cukup lega kalau sihat bukan.




Kami pulang dengan senang hati.. salunya dalam pukul 10pg,pulanglah!
saja nak bagitawu lama i g exercise.



again!!
Lrt station.tabiat perempuan mmg susah nak berlari, nak lupa pasal snapshoot.
nak kata aku sorang je perangai mcm tu.memang tak la kan.. u can see by ur own self.
bila kami semua punyai jiwa yang sama. hidup lebih mudah.. gembira tak terkata kenali mereka.
Have a GREAT day!!

kawan-kawan di luar sana

Feb 13, 2011

sayang punya pasal

all about love




ok! cerita kali ni. hanya berkisar kan ape yang aku buat pd hari sabtu semalam.. weekend ni, aku pasti kan hidup aku terisi dgn macam2 aktiviti.keluar seawal pg. pulang sebelum pukul 10 malam ye! namo malam2 sesangat.

berbalik pada apa aku buat. dapat jemputan open booth newskaki di Tropicana Medical Centre. it was great invitation sebab its free.. salunya kan semua nya kalu buka booth dalam apa2 event.. mesti ade 2k la dlm tgn. kdg2 tak balik modal pon. just nk create awareness nama company & kembang2 kan link yg belom tangkap.haha

so. 7.30 pagi , kami satu team janji ketemu di kl sentral. mcm biasa, mesti aku terbangun lambat.pasti bersiap mcm lipas kudung. pakai make up tempek2. last2, abis usaha dah aku. aku pon smpai kl sentral 8.20 pagi. kesiann mereka~ menanti aku dgn penuh sabar sampai tertidur2.


ye! kami bergerak.. naik bas rapid kl menuju ke tmc. aku mmg ingat jauh. jauh yg aku sangka taklah sejauh mana bas tu bw kami. abis semua taman bawa kami ronda damansara. sampai loya aku mngadap muka2 org dlm bas. semua ketat. muke mngntuk lagi..

pakcik tu pon asyik brek semput2. smpai bangla dpn aku boleh tersasul nk terjatuh. puas bangla tahan guna kaki . last2 terjatuh kat aku.. ah..! dem! aku jerit la. habis satu bas bangun tidur. kami berketawa br nk mula mesra. tapi malu la aku bangla tu pegang aku. aku lupe nk tampar dia laju2.. kesian je muke dia. aku candid gmbr dia.buat koleksi lawak bodo. tapi tak letak kt cni. haha...


ok..itu ok lagi..

jam menunjuk kan jam 9.30 pg. kami terlambat untuk ptama kali nya invitation. imej2. aiyakk!
dalam aku lambat dah tu.. ada lagi manusia yang mmg buat aku lagi lambat. uncle driver bas tu. boleh dia berenti. pergi tapau ns lemak dulu.. bengang siot tgk muka dia eksaited jumpa makanan. tak leh nk consider faham time tu.sbb aku pon lapar. kalau tapau kt aku sekali tu.. boleh tahan jugak.. ~aku consider lagi..:)

ini la pakcik yang suka brek semput2 tu, pastu enjoy je tapau nasi lemak.


nah.. aku bagi bukti siap. driver lesap dari tempat duduk. aku drive kang cepat pulak sampai.


dah! dah sampai... terus jumpa kavitha. a person who in charge us. sgt friendly. rupanya adik kami saja. padahal aku yang tua. wuwuwuwuwu....

aku tgh ajar kavitha join us show love

biasalah dalam hospital. semua yang masuk mesti ketat.dalam kesakitan. aku plak datang , nk g invite2 mereka memberi sokongan event World Cancer Day. aish.. agak sukar jugak nk mengenal pasti siapa bukan dlm kesakitan..

satu team semangat ni awal pagi

nk invite, aku kesian.. jalan terencot2. nk dtg sign up for newskaki,then do wish to the world.
masalah utama aku waktu itu.then aku decide.. aku ajak jiran booth yg lain shj..asalkan target sampaikan..

just spend 2 minutes to share ur love to the world.like sis above.


dalam usha2 gelagat orang dlm hospital. aku boleh fikir karut2 lagi. haha.. mcm comel je pregnant tgk org pregnant.. hukhukhuk. ~ aku mula berkelakuan pelik ~ jgn hiraukan beb.
:P
muka tak sesuai je aku ni , dah gatai sebut2 pasal pregnant.


p/s: akibat tertinggal kamera canggih bukan dslr tu. aku amik guna video cam.tu yang cantek sgt tu.

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign