Aimaan Ahmad: May 2016

May 9, 2016

Review salah satu foundation kegemaran Aiman :)


Assalamualaikum semua !

Oh lamanyaaa saya tak buat review di blog . Jadi , hari ini terasa ingin berkongsi review foundation yang menjadi favourite Aimaan setelah melihat ramai orang membeli dari saya , lalu Aimaan pun mencuba sehingga sekarang ia menjadi pilihan hati :) Aimaan rasa ramai sudah pernah mendengar bedak Two Way Foundation Miyami kan ? Inilah salah satu rahsia dan ramai make up artis gunakan untuk tampil cantik dan flawless .


Bagi yang tidak pernah mendengar tentang Two Way Foundation Miyami , Aimaan akan kongsi betapa syoknya apply foundation ini . Muka Aimaan jenis mix , ada kawasan berminyak dan ada kawasan kulit kering . Jadi susah rasa nak memuaskan hati apabila make up sebelum ini . Tak sangka dengan Miyami , ia mampu menjadi foundation yang kekal tahan lama dan malah ia boleh menjadi pengganti powder .





Kenapa Aiman begitu eksaited dengan Miyami ialah TAHAN LAMA , MUDAH DI BAWA , & POWER . Kenapa Aimaan mengatakan ia power , sebab kita sudah tak perlukan risaukan perjalanan jauh tanpa make up tebal , hanya bawa miyami sebagai alat solek dan ia mampu menutup parut jerawat dan cela di wajah . Tambahan pula kita muslim akan bersolat , dan akan make up kembali akan mengambil masa yang lama , jadi dengan miyami masih dapat tampil cantik dalam masa yang singkat .


Kalau korang nak tahu Aiman pakai miyami adalah baru setahun . Baru ini jumpa seorang akak ni dah guna 15 tahun, mak aih muka dia flawless. Kalau saya nak kesan muka pengguna tegar miyami , memang boleh agak. Mukanya tegang walaupun usia semakin meningkat :) awesomeeeee kan. Miyami boleh dipakai setiap hari tak kira masa biasa biasa atau event besar . Anda akan tampak berkeyakinan. ** mata love





Miyami Two Foundation ada 3 jenis kod warna : Light , medium dan dark .  Biasanya feveret kita light dan medium . Tukar tukar sebab rasa okay . Aiman ada 2 box sekali guna , sebab kami guna teknik basahkan span , dan sapu bedak miyami sebagai foundation.. Bila miyami kering di muka, nampak sekata semua habis tertutup segalanya. hihi. Lagipun miyami ni boleh memperbaiki masalah kulit lah. konsisten sahaja pakai. 



TEKNIK PEMAKAIAN :


  •  Oleskan bedak miyami terus ke wajah . Mudah apabila anda travel .


atau 


  • Basahkan span , dan sapu bedak miyami terus ke wajah. Kemudian ambil span yang kering untuk olesan kali kedua. Tampak lebih padat .







Kod 03 - dark sesuai untuk Nurul. Walaupun kod warna dark , ia nampak berkeyakinan dan ''in'' dengan warna kulit.





Kod 02 - medium . Sesuai kulit macam Bunga Citra Lestari . 



Kod 01 - Light . Very cerah one.  Kalau kulit sawo matang pon boleh pakai light juga.





Soalan normal yang Aimaan terima adalah , adakah miyami ini original ? Yes . Miyami ini original . Jika cik terjumpa miyami terlampau murah dan bukan dari dealer cosway . Makanya berhati hati . Salah satu cara nak tahu miyami original atau fake . Span yang kecil dan cepat hancur. 


Apa kata korang baca kelebihan Two Way Foundation Miyami ;



  • Mempunyai UV Protection
  • Menutup liang pori pori 
  • Mampu mengekalkan make up anda untuk tempoh yang lama 12 jam
  • Pilihan juru make up dan artis
  • 100% ORIGINAL
  • Kulit terasa gebu dan licin
  • Mudah dibawa kemana mana tanpa perlu membawa alat make up lain
  • 100% menutup parut, cela, noda hitam , pigmentasi dan bekas jerawat
  • Boleh guna untuk masa yg lama

Jika anda berminat boleh terjah facebook mereka . Aktif menjual secara borong . Malah anda akan di layan dengan mesra . FACEBOOK MIYAMI ORIGINAL



Pada Aimaan amat berbaloi membeli miyami original berbanding anda dapatkan miyami murah tetapi dalam versi tiruan... uhhhh tak berpuas hati kan rasanya... Itu semua hak anda .





Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign