Aimaan Ahmad: August 2010

Aug 31, 2010

aih..cuti dah!!


hati gundah gulana.tido nk lena.tapi xmau lena2..awat ni cek?
terpusing kanan.eh dah golek kiri dah...

tibe2 xtaw mcm ne..

mak: alongg bangun sahur...
aku: aikkk..cepat nye mimpi ni..br nk beli Harrier.xdan nk byr...:(

dan..
seterusnya.........

.T.O.D.A.Y.


1st day aku berkhidmat utk kerajaan..

tarraaaaaaaa.. di Majlis Daerah Kampar..
atau singkatannya lebih sinonim dgn..

MDKpr!

korang confirm blom tawu lagi ape yg dah ter"set" dlm pale hotak aku ni..
hah!!haaaa!hhhaaaa!





aku dah terbygkan Kampar yang kampung ni merubah menjadi I-city Shah Alam tu...
byk tempat pelancongan ...
shingga menjadi kegilaaan ramai tourist2 serata benua mahupon sekitar lembah malaysia~
heeee...



ape lagi aku pikir..

aku nk turap abis semua jalan yg berkurap tu...
harus kot buka peluang pkerjaan dgn tubuhkn perniagaan..
mungkin bagi galakan bernas...* gaya angannya si Jenin*


tersenyum seorang..gembira..
alangkah sungguh2 terjadi.....

~seronoknya~
aDehhhhhhh.....

%$# terkelepek di bucu meja$%$@



mengapa tu jadi begitu??
ingat2 hari ptama gue masuk keja semua nya ada!
rupa2nya semua amik cuti direct utk merdeka.....
waaaaaaaaaaaaa...

gua budak praktikal...
mana ada cuti mcm staff2 kerajaan..

sgt jelsssssssssssssss *walaupon tertinggal s,fhm kan*


lepaih tu..
aku digembur gembarkan..
cuti raya hanya lah..


jatuh betoi2..hari jumaaat shj...
:0 sgt runsing menjadi toyeng2 :-8


3hari je coti raya...
direpeat mcm kaset~lapuknya!

3HARI OK!!!

mereka2...
huh!

2minggu layannn...before & after...

*gud korang manage bab cuti ni*




P/s: misssion aku kali ni..nk apply cuti jgk..wajib u!!!

huruf ape yang tertinggal sebenarnya tadi..hehee..alert jgk korang eh




Aug 26, 2010

descending colon spasm

korang taw ke ape tu colon spasm....
hmmm.. ni nak crite 1 lg pnyakit yg korang kebiasaan melaluinya..
tapi korang x tawu mcm ne nk handle keadaan tu...

colon spasm ni adalah pnyakit yg mana dlm bhasa kasar nya..
usus tersumbat..atau pon kekurangan air untuk proses mknan..


pnyakit ni salu terjadi kalu kita makan byk sgt..
atau pon..
kite tersalah makan...

lepas kita tahu yang kite ade pnyakit ni..
antara simptom2 yang akn dilalui...

1^ kekurangan selera makan.
2^ perut rase memulas.
3^ perut rasa ada angin, loya, seterusnya kamu akan muntah.
4^ perut terasa sakit du bhgian kiri.


hah... bila terjadinya semua ni...

nasihatnya ,.terus minum air suam sebanyak yg boleh..

& kamu semua akan melalui proses cleaning..



colon cleaning.....


mungkin muntah....
mungkin kentut....
mungkin membuang air besar.....


selepas tu I'ALLAH ..akan rase lega..
tetapi jika kesakitan berlarutan..

segera ke hospital.. lakukan pemeriksaan dgn doc.

kerana pnyakit ni kalau dibiar kan..
boleh mnyebabakan kanser usus!

sgt bahaya kawan2!


:: ini yang sy sedang lalui..kerap kali terjadi.. tambahan pula di bulan puasa ni..
bila berbuka je..mesti saket perut..



gambar percutian kami di Sabak Bernam.. really enjoyed it!



Aug 22, 2010

untuk kedua kalinya ....traumakah?


yeay..semangat ni... tak sabar nak tgk baby BOY ...
anak kpd makteh yang ketiga..

siap2... terus ke Hospital T.I<>

memang excited sesgt..nk tgk baby..
comel kah? gebukah?
kecikkah?


walawiiiiiiii.. mcm dapat anak baru gitu...
hehe..


bila melangkah je masuk ke wad GC..iaitu wad bersalin...

pergh..semua nya ada baby..antara nmpk mahupon xnampak je..
mana tak nye..ade yg masih dlm perut..
ade yang dah pndai mengeliat comel kt dlm troli...

soo sweeett mereka2 ni...
suci je aku tgk...

aku terus menuju ke katil 12..melihat makteh terlentang..
terlena antara sedar & tak je..

tgk baby..comelllnya...puteh gebu...tgn dia..keciknya..

nak satu????? @_@
hehe...


lepas tu kekecohan berlaku.. ada baby hilang waktu ibu mereka sdg nyenyak tidur..
aku hny mampu simpati..
bahaya jgk hospital ni..
penat tu mengndung 9 bln 10 hari..
tuptupp... hilang sbb hilang...


dan aku..
mula cool kan diri..
tgk keadaan sekeliling..

dah..mule dah..

loya!

angin naik kepala!

akhirnya...pitamlah aku buat kedua kalinya...



benda plg hodoh aku ada..
ni la masalahnya..

tak bleh masuk hospital...

sebab nya kenapa ...nak tahu??




aku xbleh tgk org saket berjalan dlm keadaan saket..tambah2 pmpuan bersalin..
dgn muke dorang yg berkerut2 menahan saket..pabila nk bejalan..
paling x tahan..bila nurse wat check up ng dorang...

training ibu2 mnyusukan anak..
time tu paling loya...
arghhh..
wanitakah aku ni???!


nak kate trauma..belum bersalin kot...
Aiman ni... still single..hehe:P


ni lah kali kedua..aku jadi cmni..
dan aku br tawu..aku alergik tgk wanita lepas bersalin...



mula2 dulu...tyme pertama skali aku cmni..
tgk wanita lepas bersalin sedang mengurut..

hahaha..kelakar gile..


aku bleh pengsan kt citu..
last2 tukang urut tu urut aku smp aku sedar..
& katil wanita itu...milik aku,..

sekejap je aku jajah,,
haha
...........kecian akak bersalin tu..


itulah kot sebab nya aku kena kahwen dgn doktor...tetttt!
:P

mana2 agen pencari jodoh..
jika ade kekosongan jawatan..
sila roger saya~>>>:)

Aug 21, 2010

Akhirnya...di Kampung juga!




ni zaman2 kami first year dulu... agak berjinak2 ng times square lagi tyme ni




Salam semua member2 blogger yg di kenali mahu pon belum dikenali,atupon sedang mengenali...
hehe..
apekah repekan ini...

betol lah..memang betol betol betol...

dalam byk2 perancangan kite, puas ni dok merancang itu ini..
kesana kesini..
duk pikiaq smp xleh tido..
akhir nye ape jua rintangan & laluan yang kita lalui..
hanya ingin menemukan ape yg terbaek untuk kita...

dan
yang pasti...
apa yg kita sedang temui itu belum tentu kita tahu adakah ia adalah yg terbaek sebenarnya...
kita x tawu kan...

jadi penemuan demi penemuan ...
dugaan demi dugaan...
keputusan demi keputusan kita lakukan...

& itu yg terbaik...
never ending....

semangat ni pada mulenye...
"aku mesti duk kg..senang sket..semua dah ade..xpayah nk pk"...

lalu masa pon berlalu & berlalu..
mcm2 kputusan aku buat..sehingga tercari apekah ,dimanakah,..inikah..
dalam erti kate mahukan yang TERBAIK..

dari PJ ke SHAH ALAM..
bertukar2..
kerana percaya ape yang di lakukan pasti membuahkan hasil..

dan akhirnya..
aku pulang ke kampung demi mendengar kate bonda..

bkerja lah aku di kampung yg begitu tersergam indah ni..
daerah yang bersedia membuat kemajuan demi kemajuan..
aish.. ni lah KAMPAR..
tempat lahir nya aku..

fuuyoo canteknya! ni la TEMPATNYA



hampir setiap masa aku fikir..
betol ke aku ni...
nk duk cni ke..
aku muda lagi..
nak enjoy ng kwn2 kt pj..


akhirnya..aku bertemu dgn sinar chaya..
aku di sini sememang ALLAH tentukan berasbab...

iaitu

aku akan mencorakkan kehidupan adikku pd masa akan dtg..
jadi berkorban lah untuk 6 bulan ni...

wang ringgit boleh dicari...stakat nk byr PTPTIPU tu..
xperlu terkejar2..

ni baru aku nampak ni.....
:)

dah gembira dah duk kg...




Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign