Aimaan Ahmad: August 2015

Aug 30, 2015

Turunkan Kolesterol dengan B E R GAMON T E


Kalau tengok tajuk itu, rasa macam biar betul dengan dak Aimaan ni. Semakin kedoktorankah dia? Oh saya tidaklah begitu. Hanya berazam untuk membantu seramai yang boleh dalam perubatan inisiatif dengan organik produk.


Aimaan rasa perlu update semua pembaca tentang produk terbaru yang memberi kesan yang hebat kepada ramai pengguna terutama sistem kerdiovaskular. Produk baru itu diberi nama BERGAMONTE yang berfungsi menurunkan kolesterol dalam badan.


Bergamonte di perbuat dari buah Bergamot dari ITALI  yang super ideal untuk kesihatan. Kuning seperti lemon, besar seperti oren dan lebih pahit daripada limau gedang. Itulah Bergamot, buah eksotik yang jarang jarang di temui dan hanya tumbuh subur di pantai selatan Calabria, Itali.


Buah Bergamot eksotik shape.


Jus Bergamot telah di gunakan secara turun temurun oleh masyarakat tempatan sebagai penawar kesihatan kardiovaskular. Keberkesanannya telah menarik minat para saintis dari beberapa universiti ternama untuk mengkaji manfaat buah eksotik ini dalam aspek berikut:


  •  Kesihatan Kardiovaskular
  •  Kawalan Paras Kolesterol
  •  Kawalan Paras Gula Darah
  •  Kawalan Tekanan Darah
  •  Pengurangan Berat Badan

Apa itu kolesterol? Sejenis lemak yang memenuhi dinding sel atau saluran darah yang menyebabkan masalah sukar bernafas, jantung tersumbat, cepat mengantuk, tekanan darah rendah dan sebagainya.


Bagaimana bergamonte membantu menurun kolesterol?

Bergamonte mampu melancarkan saluran darah dengan mengurangkan kolesterol dalam badan. Kebolehan bergamonte teruji secara klinikal membantu memberi kesihatan kardiovaskular yang berkesan.




Packaging Bergamonte - 100 biji chewies.


Sehingga hari ini, tiada satu pun bahan semula jadi dapat menandingi manfaat Bergamot yang begitu menyeluruh, selamat dan berkesan.


Bergamot kaya dengan bahan bahan semula jadi yang unik, dan berkhasiat yang tidak terdapat dalam buah buahan sitrus lain. Hanya beberapa titisan jus bergamot sudah mencukupi untuk membekalkan manfaat yang mengagumkan terhadap kesihatan.


Bayangkan, khasiat 1 biji buah bergamot lebih baik daripada gabungan beberapa jenis supplemen dan berupaya mengurangkan pelbagai masalah kesihatan dalam masa tempoh 30 hari sahaja.


Paling saya suka apabila mengetahui produk Bergamonte, ia adalah asli dan berpaten, dengan manfaat klinikal yang sukar di tandingi.


  1. TANPA PENAMBAHAN GULA
  2. SESUAI UNTUK VEGETARIAN
  3. TANPA PENGAWET, PERISA DAN WARNA TIRUAN


Pertanyaan, konsultansi dan pesanan produk boleh terus hubungi saya:

Aimaan Ahmad
Sms/whatsapp: +60185713858
Email : nurul.aiman@live.com
Facebook : Aimaan Ahmad

Aug 29, 2015

Tips Elak Stretch Mark Untuk Ibu Hamil


''Sayang, I malu nak tunjukkan stretch mark kat perut ni''.

"I rasa di bahagian pinggul pun ada juga. Tapi tak apa. Selepas ini sembuh kembali. I boleh share kan artikel bagaimana mahu hilangkan stretch mark selepas bersalin''.



urgh. hodohnya perut sekarang. Macam pencakar ayam. Sewaktu hamil memang menyeronokkan, tetapi kegusaran tentang stretch mark pasti berlaku. Ia adalah perkara biasa apabila proses pembesaran bayi semakin membesar, Kulit perut juga semakin meregang. Maka stretch mark pun terjadi. Jom baca artikel sehingga habis.


APA ITU STRETCH MARK? Stretch mark atau kesan rekahan yang terjadi akibat kulit meregang semasa proses pembesaran bayi. Ia normal terjadi kepada ibu hamil.


Tahukah anda stretch mark terdapat 2 jenis?
  • Stretch mark berwarna putih dan stretch mark berwarna gelap
  • Stretch mark berwarna putih adalah kekal. Manakal stretch mark berwarna kegelapan boleh dihilangkan, tetapi tidak 100% hilang.

Ada juga ibu hamil yang bernasib baik, tiada langsung stretch mark semasa hamil. Stretch mark memberi kesan garisan menimbul atau tidak di bahagian perut, pinggang, punggung, payu dara, dan juga di bahagian lengan. Kesan stretch mark adakala boleh sembuh dengan kembali pada asal setelah beberapa inisiatif di ambil. 



Tips tok nenek moyang di kampung :

  • Sapukan aloe vera, minyak zaitun dan minyak zaitun pada awal kehamilan bagi mengelak kesan rekahan menjadi jadi. Efek dari aloe vera adalah melembabkan permukaan kulit yang kian meregang apabila bayi semakin membesar.
  • Pastikan bahagian kulit sentiasa lembap dan tidak kering dengan menyapu losyen dengan kerap
  • Banyakkan minum air mineral. Elakkan pengambilan kafein dan alkohol bagi mengelak kulit kekeringan
  • Makan banyak buahan, air yogurt, susu segar bagi memastikan badan cukup bekalan air 
  • Jika terasa gatal, janganlah asyik menggaru. Terus sapukan losyen dan gosokkan dibahagian perut atau bahagian stretch mark yang gatal itu.




Aimaan kongsikan beberapa cadangan boleh di ambil untuk masalah stretch mark; ia adalah set untuk menghilangkan stretch mark pada tubuh badan.


HIGH PROTEIN

Ia adalah sejenis whey protein yang tinggi Bioligical Value (BV) beerti semakin tinggi BV, semakin tinggi tahap keberkesannya. High Protein mengandungi asid amino (BCAA) yang sangat di perlukan untuk mengekalkan dan meningkatkan jisim otot.

Serbuk protein dapat membantu membina sel tubuh badan. Protein di perlukan untuk membaiki tisu dan pembinaan tisu baru. Protein juga boleh menggantikan sel kulit mati. Jadi sel sel mati di perut akibat stretch mark dapat di buang dengan lebih berkesan.




C500 TIME RELEASE FORMULA

Tahukah anda vitamin c terkenal dengan sejenis vitamin yang mampu menyembuhkan  luka luka kulit dan tisu parut yang rosak. Tambahan pula, C500 telah di formulakan dengan rose hips yang mana ia kadar penyerapan vitamin c adalah tinggi. Proses pelepasan C500 secara berkala ke dalam tubuh badan dapat mengekalkan vitamin c dalam tempoh yang lama.


Untuk pengetahuan uols, vitamin c yang berlebihan akan menyebabkan pembaziran dan akan di buang melalui urine. Bagi mengelak terjadinya sebegini, Aimaan menasihatkan pengambilan vitamin sebanyak 1000mg setiap hari secara konsisten bagi mencapai keberkesanan yang tinggi.


SPA LITE BODY SHAPING SHOWER SALT


Kulit mati mudah mengelupas dan disingkirkan dengan menggunakan SPA LITE. Bukan itu sahaja, skrub SPA LITE pembentuk badan untuk melangsingkan badan lebih menawan. Semestinya SPA LITE membantu mengurangkan stretch mark setelah bersalin. 

Teknik menggunakan SPA LITE; Lakukan pembersihan badan menggunakan skrub ketika waktu mandi.  



Pertanyaan, konsultansi dan pesanan produk boleh terus hubungi saya:

Aimaan Ahmad
Sms/whatsapp: +60185713858
Email : nurul.aiman@live.com
Facebook : Aimaan Ahmad




Aug 28, 2015

5 TIPS KEMBALIKAN ROMANTIS PENGANTIN BARU

Hmmmm. Jangan bilang apa apa tentang penulisan saya hari ini. Ia adalah sumber dari pelbagai perkongsian rakan rakan yang telah mendirikan masjid mereka .:)

Pasangan suami isteri yang sudah bertahun tahun berkahwin umumnya sering meluahkan rasa bila bersama pasangan, sementelah lagi bila anak anak sudah dewasa. Oleh itu, anda tentu tercari cari petua bagaimana mengembalikan semula romantis seperti pengantin baru. Jika ingin tahu , inilah rasanya.

CIPTAKAN RASA RINDU

Bila ada perasaan saling rindu merindu antara satu sama lain, itu tandanya anda dan pasangan hidup bahagia, cuma sedikit membosankan. Kalau secara fizikalnya sepanjang hari saling bertemu dan bersama, tentu sahaja perasaan rindu itu tidak hadir. Oleh itu berusahalah berada jauh antara satu sama lain. Bila berjauhan, perasaan rindu itu bertandang dan pasangan bahagia ini akan saling bertelefon bertanya khabar dan melepaskan rindu.

Jika suami mempunyai hobi memancing sementara isteri lebih suka sendirian di rumah, biarkan dia pergi memancing bersama teman temannya. Biarlah anda melakukan aktiviti sendiri di rumah. Kalau sudah beberapa jam atau hari terpisah, tentu perasaan rindu bertandang. Bila rindu sudah bertakhta di hati, suami pulang tanpa ikan pun tak mengapa, tetapi dia pulang dengan kerinduan.


BERIKAN KEJUTAN ROMANTIS


Tiada siapapun di dunia ini yang tidak sukakan kejutan romantik. Walaupun pasangan anda tidak menunjukkan ekspresi, tetapi jangan risau. Percayalah jauh dari sudut hatinya. Dia pasti tersenyum gembira. Jangan prank sudahlah. Buatkan sesuatu yang belum pernah di lakukan, itulah kebahagian yang boleh di perbaiki secara pantas.

Seperti bawalah isteri/ suami " candle light dinner" yang ada suasana romantis. Diselingan pula dengan lagu yang begitu menghayalkan anda berdua mengimbau kenangan silam. 


PURA PURA NAIF

Kehangatan hubungan suami isteri tidak semestinya datang daripada aktiviti yang dilakukan bersama. Sesekali apa salahnya isteri pura pura menjadi manja dan naif seakan tidak tahu apa apa dengan bertanyakan itu dan ini kepada suami. Tidak salah selitkan humor segar yang boleh membuatkan anda berdua tertawa bersama. Biasanya humor nakal berbaur seks akan menambah suasana romantis.

WANGIAN PENGANTIN

ehem masih ingat lagi saat anda menjadi raja sehari? Wanginya semerbak! Fikirkan sejenak, kembalikan semula haruman ruang kamar dengan wangian yang disukai pasangan. Ini bagi membangkitkan semula nostalgia dengan wangian yang sama. Hias bilik dengan bunga segar. Jangan lupa bahagian bahagian tertentu di dalam bilik dan diri anda yang sering  di hidu oleh pasangan untuk menarik perhatian dan ghairahnya.

Memang ada pasangan yang mewujudkan suasana ini atas kesepakatan bersama. Namun jika salah seorang melakukannya untuk kejutan kepada pasangan, pasti kejutan ini mendatangkan rasa ghairah yang bergelora. Tidak percaya, cubalah lakukannya!

Ada wangian yang amat berbaloi dan ia wajib ada untuk menikmati romantis bersama. Wangian set R Series menjadi kegilaan ramai pengguna tak kira yang bujang, malah yang telah berkahwin. Suami kata, isteri wangi semacam dari kayangan. So sweet !

Item di dalam set R Series:

  • R Series Deodorant 50g
  • R Series Body Powder 100g
  • R Series Eau De Parfum 30ml
  • R Series Hand & Body Lotion 200ml
  • R Series Body Spray 75ml
HANYA RM 45 INCLUDED POSTAGE
Mereka dapat set ini dari AimaanMalaysia atau sms < R Series Offer> ke +60185713858 dan stok adalah terhad. Jangan tangguh lagi perasaan anda!



BERKOMUNIKASI DI TEMPAT TIDUR

Pasangan suami isteri yang bahagia mempunyai kemahiran berkomunikasi antara satu sama lain di setiap kesempatan. Namun bila hubungan dapat di jalin dan di luahkan ketika santai, masing masing boleh meluahkan perasaan. Maka komunikasi akan lebih efektif apalagi ia berkaitan dengan perasaan cinta. Tempat paling santai dan sesuai untuk berkomunikasi adalah bilik tidur kerana disini tempat privasi anda berdua.


Aimaan berkongsi cerita dan idea rakan rakan, malah kredit to Majalah Wanita banyak memberi info dan tips yang hebat.



Aug 23, 2015

Tips Persediaan Fizikal Menunaikan Ibadah Haji


KENALI DIRI 

Sesuatu perkara itu menjadi lebih beerti apabila kita dapat memberi manfaat kepada orang lain. Kini baru saya mengerti kelebihan menjadi seorang guru. Dulu hanya tahu nak kerja sebagai marketing manager, kononnya! Lepas itu nak jadi ceo mana mana company. Sewaktu Aimaan zaman sekolah menengah , tak berapa jelas lagi bagaimana proses kehidupan. Ya, usia mematangkan pemikiran saya!

Memberi manfaat kepada ramai orang juga memerlukan kreativiti. Senang cerita banyak cara untuk kita berkongsi dan memberi ilmu kepada orang sekeliling kita. Jadi hari ini Aimaan ingin berkongsi tentang Tips Persediaan Menunaikan Ibadah Haji.

Dimusim haji, kita akan lihat ramai sangat manusia dari pelbagai kaum, warna kulit berbeza, yang kaya dan miskin , tua dan muda, sihat dan kurang sempurna datang dengan niat untuk menunaikan ibadah haji. 

Kebanyakan manusia yang datang dari negara sekitar, hanya datang melalui darat denagn cara driving sendiri atau menaiki bas. Ingat lagi ketika Aimaan menunaikan ibadah umrah. Aimaan berbual dengan seorang makcik dari India, semacam itik dan ayam bersembang kerana sebutir perkataan pun tak faham. Jadi saya berbual dengan pergerakan fizikal. Kalau nak cakap datang naik flight, Aimaan buat gaya tangan terbang. :) :) Kenangan.


GAMBAR AIMAAN DI AIRPORT DUBAI.



TIPS PERSEDIAAN FIZIKAL MENUNAIKAN IBADAH HAJI
1.  Pemeriksaan Kesihatan

Kepada bakal haji/hajah, eloklah lakukan dahulu pemeriksaan menyeluruh tubuh (General Check Up) di makmal untuk mengesan sebarang penyakit yang mungkin ada tanpa disedari dan bagi mengetahui keadaan kesihatan secara jelas dan lengkap supaya doktor boleh mengambil tindakan ‘preventif’ (pencegahan) lebih awal.

GAMBAR HIASAN - TOK AIMAAN BERSIARAN SECARA LANGSUNG DARI MEKAH
.
.
2.  Nasihat Doktor Perunding

Bagi yang mempunyai masalah kesihatan seperti sakit jantung, darah tinggi, kencing manis, asama dan sebagainya, mintalah nasihat doktor tentang apa yang boleh dan tidak boleh dilakukan. Sediakan segala ubat yang diperlukan kerana walaupun banyak farmasi dan klinik-klinik di Makkah dan Madinah, tetapi harga ubat-ubatan di sana agak mahal. 
.
SEMASA PERGI MEKAH BERSAMA KELUARGA

.
3.  Latihan Kecergasan

Bagi mencapai keadaan yang sihat dan segar, lakukan senaman secara teratur. Latihan bersenam, berlari atau beraerobik yang sesuai dengan keadaan kesihatan dan usia bakal jemaah, amat perlu untuk menjaga kesihatan jantung kerana kesediaan fizikal yang baik dan jantung yang sihat diperlukan bagi menjalankan ibadah haji seperti TawafSaie dan Melontar Jamrah. Begitu juga kegiatan biasa seperti ulang alik ke Masjid, ke pasar dan lainnya dilakukan dengan berjalan kaki.

Maka ketahanan jasmani dan kesihatan harus dipersiapkan agar sentiasa cergas, bersedia, berstamina dan lebih tahan terhadap penyakit mahupun cengkaman hawa berbeza. Contohilah bagaimana Uwais al-Qarni mempersiapkan dirinya untuk ke Makkah di sini.
.
 4.  Latihan Berjalan Kaki

Lakukanlah latihan fizikal untuk membiasakan diri kita yang bakal menggunakan tenaga semasa pergi dan balik ke Masjid di tanah suci nanti, seperti berjalan kaki sejauh purata 3 hingga 4 kilometer, sekurang-kurangnya 2 kali seminggu. Ini adalah persediaan yang terbaik kerana rata-rata kedudukan hotel penginapan terletak agak jauh jaraknya iaitu :

GAMBAR HIASAN KELUARGA MENUNAIKAN HAJI 2014

1.      Jarak ke Masjidil Haram antara 800 – 1,500 meter
2.      Jarak untuk Tawaf mengelilingi Kaabah sejauh 500 meter – 1 kilometer
3.  Jarak Bukit Safa ke Marwah lebih kurang 420 meter dan apabila mengerjakan ibadah Saie, akan berulang alik 7 kali sejauh 2, 940 meter (hampir 3 kilometer)
4.  Melontar Jamrah, terpaksa melalui terowong sepanjang 3.5 kilometer. Jika duduk di Mina Mu’assir, dalam 5 – 7 kilometer ke jamrah. Ada 3 jamrah yang perlu dilalui 4 hari berturut-turut:
a.      Jarak antara Jamrah Ula dengan Jamrah Wusta adalah 247 meter.
b.      Jarak antara Jamrah Wusta dan Kubra kira-kira 200 meter.

5. Bekalan supplemen dan mulakan mengambil supplemen sebelum tarikh penerbangan



Atas permantauan, kemungkinan besar umat Islam menunaikan Haji mengalami penurunan sistem imunisasi badan. Supplemen wajib di ambil sebelum dan sedang menunaikan ibadah Haji adalah vitamin C. Vitamin C membantu meningkatkan sistem imunisasi badan, memberi tenaga dan mencergaskan tubuh badan yang lesu.

Cadangan ---> C-500 membantu melepaskan vitamin c secara berkala tanpa pembaziran melalui urine. Jadi ia menjimatkan dan terbukti secara klinikal berkesan membantu umat Islam yang akan / sedang menunaikanb ibadah.



GAMBAR AYAH DALAM PERJALANAN KE MINA


Semasa dalam penerbangan, manalah tubuh badan ini biasa untuk duduk dalam flight dalam tempoh yang lama. 12jam perjalanan , waktu itu naik malam, turun pun malam. Tak perasan langsung bila siang. Kemungkinan kaki akan mula rasa kejang/ kebas, badan tidak selesa, lenguh lenguh badan dan mulalah rasa tidak sihat. Hari pertama memang teruja mahu lakukan pelbagai ibadah, dan tenaga akan menurun mendadak jika kita tidak kawal.


Cadangan ---> Pengambilan B-50 Complex membantu menukarkan makanan kepada tenaga , sekaligus membantu mengelakkan kelesuan dan keletihan. Bukan itu sahaja, B-50 akan membantu melawan tekanan denga memastikan kesihatan fungsi saraf baik, sekaligus memastikan tiada masalah sakit kepala, insomnia, tekanan dan kemurungan.


Aimaan faham ramai yang menunaikan ibadah haji adalah insan yang terpilih dan berusia. Kebiasaannya kekuatan tulang dan fizikal semakin menurun pada umur itu. Jadi penambahan astaxanthin dalam badan boleh meningkatkan tahap kualiti tenaga dan tulang lebih baik dan cergas sepanjang masa. Sebenarnya astaxanthin berfungsi sebagai pengeluar kolagen terbaik untuk meningkatkan sel berkualiti dalam tubuh badan.

Cadangan ---> Neptune Krill Oil (NKO) kaya dengan omega -3 dan Dha yang secara klinikal dan dipatentkan terbukti mempunyai astaxanthin yang bagus dan berkualiti. Tahap penyerapan yang tinggi , astaxanthin memasuki ke dalam membran sel dan melindungi daripada serangan radikal bebas secara berterusan.






Jika tak silap , gambar ini diambil waktu tengahari. Kerana ketika ini tidak ramai yang membuat ibadah tawaf. Masa ini Aimaan minta emak yang ambilkan. Kami kebiasaannya datang ke Masjidil Haram sekali selepas breakfast, dengan adik dan ayah. Lepas pada tu terus berpecah, masing masing pergi uruskan ibadah masing masing. Ada yang mengaji, tunaikan umrah dan sebagainya.

Pertanyaan, konsultansi dan pesanan produk boleh terus hubungi saya:

Aimaan Ahmad
Sms/whatsapp: +60185713858
Email : nurul.aiman@live.com
Facebook : Aimaan Ahmad


Testimonial Pengguna HEXAGON Water Filtration System 2


Tambahkan nilai kualiti hidup kita setiap hari. Mengapa perlu tangguhkan ke esok hari? Sedangkan kita boleh bermula hari ini dan sekarang!

TESTIMONIAL PEMBELI HEXAGON WATER FILTRATION SYSTEM 2.

Kebetulan Aimaan mahu ke Kuala Lumpur tempoh, teruslah Aimaan ke Sungai Buloh untuk  'install' HEXAGON WATER FILTER SYSTEM 2. Alhamdulillah semua berjalan dgn lancar.

Hanya satu perkara yang Aimaan pegang dalam business ialah memberi kepuasan menerima servis kepada Pelanggan.

Selagi mereka nampak tidak selesa, saya akan tingkatkan kualiti servis lagi. 
Insha Allah. Walaubagaimanapun segala penambaikan adalah daripada bantuan respons pelanggan saya juga. Ia macam rodakan. Saling melengkapi sesama kita.

Hexagon 2 sudah menjadi milik pembeli sg buloh.
Beliau berkata," Air hexagon rasanya sedap!"

Fuh! 😍😍 Rasa enak. Macam minum jus. hehe. Actually hexagon 2 mengandungi hidrogen dan alkali.

TAHUKAH AIR ADALAH PUNCA KANSER??? 
+Kesiannya kita bagi BABY minum air klorin yang di'BOIL'kan.😭😭
+Kita biarkan orang tua yang uzur mendekati KANSER DGN SENGAJA😭😭
+Biarkan isteri yang sedang pregnant minum air klorin😭😭

MENGAPA MEREKA MEMILIH HEXAGON 2:
Tidak ambil ruang yang besar utk diletakkan di dapur
 Mudah untuk dipasangkan
 Presentation yang cantik
 Maintenance yang rendah
 Kualiti air berhidrogen dan beralkali
 Rasa air yang enak sedap!
 Mudah dibawa ketika berpindah
 Sangat praktikal

Aiman menyediakan servis installation dan delivery by courier. Ia adalah HEXAGON WATER FILTER yang boleh " DO IT YOURSELF". Walaubagaimanapun pembeli saya semuanya hebat, terus boleh menjadi plumber. Kelebihan HEXAGON 2 memudahkan pembeli memasang sendiri di rumah dengan bantuan 'instruction book'. Hanya 5 minit sudah boleh siap pasang :)

TESTIMONIAL PENGGUNA HEXAGON 2 DARI PUCHONG

Nama : Lizz
Produk : Hexagon Water Filtration System 2

Apa kata mereka: Memang berbaloi baloi. Rasa air lebih sedap dan sangat konfiden air yang masuk ke badan adalah air yang bersih. 

Apakah mereka akan mencadangkan kepada orang lain : Ya! Sangat berpuas hati , mudah dibersihkan dan akan rekomen kepada orang lain :)



TESTIMONI PENGGUNA HEXAGON 2 DARI BANGI

Nama : Linda
Produk : Hexagon Water Filtration System 2

Apa kata mereka : Air yang sedap !



Perasaan sebagai penjual itu adalah sangat gembira dan syukur ke hadrat Illahi apabila pengguna saya berpuas hati. Alhamdulillah. Mengapa saya perlu beritahu mereka tentang Hexagon System 2 ini kerana Harga berpatutan, mampu milik, economical product, sangat membantu kesihatan baik seisi keluarga.

Pertanyaan, konsultansi dan pesanan produk boleh terus hubungi saya:

Aimaan Ahmad
Sms/whatsapp: +60185713858
Email : nurul.aiman@live.com
Facebook : Aimaan Ahmad

Teruji secara klinikal C-500 Tablet Parut Nombor 1


Lama sudah Aimaan tidak muncul di blog kan. Apa kata anda luangkan sedikit masa membantu coretan saya hari ini . Alhamdulillah.

MAKSIMUM VIT C BOLEH DIAMBIL SETIAP HARI 2000MG
Untuk pengetahuan anda, keperluan vitamin c yang boleh diterima oleh tubuh badan kita hanya 2000mg maksimum setiap hari. Jika kita mengambil pada kadar melebihi 2000mg, ia akan membazir sahaja. Vitamin C akan dibuang melalui air kencing.

Jadi untuk memenuhi kehendak kulit yang dahagakan vitamin bagi mengekalkan keremajaan, mencerahkan, memulihkan parut, menyerlahkan wajah dengan pantas. Bukanlah dengan mengambil secara dos yang tinggi, tetapi ambil secara konsisten.

Nasihat saya adalah wajibkan diri kita ambil vitamin C 1000mg setiap hari.

Ia mampu meningkatkan sistem imunisasi sekaligus mengekalkan tenaga lebih baik!
C500 memberi kesan yang maksimum dengan kadar penyerapan yang optimum.

Aimaan ingin berkongsi mengenai C-500 yang telah teruji secara klinikal ia adalah Tablet Parut Nombor 1 hanya dalam tempoh SEMINGGU. Formulasi C-500 khasnya diciptakan dengan kombinasi ROSE HIPS yang menjamin ketersediaan vitamin c di dalam badan sepanjang hari.

C-500 memastikan pelepasan secara berperingkat selama 8 jam. Tubuh badan kita tidak mampu menyimpan vitamin lebih 3 jam, oleh lebihan vitamin c akan di keluarkan melalui urine. Dengan formula C-500 yang melepaskan vitamin c secara berperingkat, ia membantu tubuh badan mengekalkan vitamin c apabila ia di perlukan.

Kombinasi C-500 dengan Rose Hips meningkatkan kadar penyerapan sebanyak 35% daripada vitamin c biasa di pasaran. Vitamin c merupakan zat antioksidan yang sangat penting untuk melawan radikal bebas dan sangat diperlukan untuk pembentukan kolagen kulit, gigi,dan gusi yang sihat serta meningkatkan daya tubuh.
😊
Tablet Parut Nombor 1 yang terbukti dalam tempoh seminggu.


TERBUKTI SECARA KLINIKAL C-500 TABLET PARUT NOMBOR 1




TESTIMONIAL PENGGUNA C-500

Nama : Rahsia

Umur : 28 Tahun

Masalah : Jerawat di sekitar pipi kawasan tertutup dan di bahagian dagu, serta mempunyai parut jerawat sebelum ini.

Penyelesaian : Menasihati pengguna mengambil C-500 secara konsisten dan baru sahaja 3 hari, sudah menampakkan hasil. 

+Jerawat telah kecut, 
+Parut jerawat semakin pudar. 
+Kulit kelihatan lebih cerah 
+Wajah semakin berseri
+Lebih bertenaga




GAMBAR SETELAH BER'MAKE UP' UNTUK MENJELASKAN BAHAWA KULIT LEBIH CANTIK DAN MUDAH DI MAKE  UP KAN. TONA WARNA KULIT LEBIH SEKATA.

.
.
.
.
.


INILAH HASILNYA SEBELUM DAN SELEPAS 3 HARI PENGGUNAAN C-500



Di sini saya telah berkongsi bagaimana C-500 mampu menyahkan parut dan jerawat dari wajah anda dengan consume 2 biji tablet C-500 setiap hari sahaja.

Kuantiti sebotol C-500 mempunyai sebanyak 60 biji. Ia mampu bertahan selama sebulan. Harganya adalah mampu milik dan tiada bau yang tidak menyenangkan ketika untuk makan C-500. Setiap hari anda pasti sangat excited untuk mengambil C-500 kerana tak sabar melihat hasilnya di wajah anda.


Syukur alhamdulillah produk Aimaan mendapat permintaan ramai dan ia terbukti berhasil.


Pertanyaan, konsultansi dan pesanan produk boleh terus hubungi saya:

Aimaan Ahmad
Sms/whatsapp: +60185713858
Email : nurul.aiman@live.com
Facebook : Aimaan Ahmad

Aug 14, 2015

Belanja ibu ayah untuk kebahagiaan yang berbaki

Salam Jumaat !


Kita hampir menuju pertengahan ogos. Apa perancangan anda hari ini?

Aimaan perhatikan tahap kepekaan masyarakat semakin meningkat atas dua perkara ini: Mengambil supplemen untuk keluarga dan membeli insuran .

Masyarakat semakin faham tentang keperluaannya.
Jumaat yang barakah ini Aimaan nak kongsi bahawa setiap kejayaan kita hari ini adalah atas pengorbanan orang lain atau atas doa orang lain.

Mungkin doa ibu anda.
😊Kalau fikir mcm tu, sedihnya tak taw nak kata. Syukur jika masih punyai ibu.


Apa kata hadiahkan ibu atau ayah anda set supplemen yang mampu mengekalkan kesihatan mereka dan memberi mereka tenaga dan lebih gembira.


Cadangan---> HIGH PROTEIN.

Ia adalah dr isolat soya whey protein untuk menambahkan kualiti protein dalam badan. Meningkatkan kesihatan tulang, memberi tenaga, menggalakkan pengeluaran susu utk ibu, sekaligus mencantik kulit .


 Cadangan ---> C500

Kehebatan C500 tiada kata boleh diungkap jika anda sudah merasainya. Pelepasan vitamin c secara berkala ke dalam badan kira dalam tempoh yang lama. Anda tidak menbazir vitamin c. Badan kita ni jika overdose vit c, ia akan keluar melalui air kencing.

C500 mampu meningkatkan sistem imunisasi. Elok bagi mak ayah. Imune system mereka semakin dropped.

Perempuan ramai nak skin yang cantik molek. U must consume vit c. If u take collagen only, u membazir. Vitamin c bantu utk absorb kolagen yang u ambil dgn lebih baik.

Utk ayah dan anak anak. Ia adalah vitamin wajib keluarga. Hanya kos yang rendah, anda dapat 120 tablets.

Kos tak sampai RM 100 pun, bukan RM 90, Bukan -RM 80, Bukan RM 70, aterrrrrrr murah lagi. Penjimaatan berganda
😊😊😊😊


Ambil 2 supplemen ini sahaja paling penting!!!
Nak coaching.
Pakar Nutrisi dan Kecantikan +60185713858

Penyakit Strok & Sendi sembuh dengan SUPAFUCO

Assalamualaikum wbt.

Terima kasih menjengah ke blog missaimaan.blogspot.com!!
Saya belum berkesempatan menukar new domain :) Saya sebagai penasihat nutrisi dan kecantikan amat gembira berkongsi beberapa kaedah kesihatan yang membantu anda mendapat kesihatan yang lebih baik. Boleh hubungi saya di +60185713858.

Bertapa terujanya Aimaan ingin berkongsikan tentang bagaimana proses penyembuhan penyakit strok dan sendi melalui pengambilan SUPAFUCOBadan manusia mengandungi lebih 220 sel stem yang diperlukan untuk mendapatkan kesihatan yang sihat dan stabil. 

Untuk mendapatkan kadar penyembuhan yang optimum, badan manusia memerlukan sel stem yang banyak. Bagaimana untuk menghasilkan sel stem yang banyak? SUPAFUCO membantu menghasilkan sel stem yang banyak kerana kandungannya terdapat fucoidan iaitu sejenis tumbuhan yang kaya dengan anti oksidan sekaligus mengeluarkan sel stem yang banyak.




Kini anda boleh menikmati anti penuaan dan proses peremajaan dengan menghasilakn banyak sel stem tanpa suntikan yang menyakitkan atau kos yang mahal. Dengan SUPAFUCO ekstrak rumpai laut yang semulajadi yang terbukti secara klinikal:


•Meningkatkan sel-sel stem cepat
•Mencegah dan membalikkan penuaan pra-matang
•Mengurangkan kulit gelap
•Menguatkan pertahanan imun badan
•Mengurangkan sakit sendi dalam masa seminggu
•Menggalakkan penyembuhan yang lebih baik & lebih cepat daripada
•Menggalakkan luka & penyakit kulit yang lebih tegang

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign