Aimaan Ahmad: Profesion sudah kencang, tapi masih mahu buka farmasi ecosway

May 20, 2014

Profesion sudah kencang, tapi masih mahu buka farmasi ecosway


Kalau nak ikutkan anasir negatif , kata lain biawak halus duk melekat dalam badan kita. Sampai sudahlah tak merasa jiwa kental. Setelah saya lalui proses kehidupan, mencari perniagaan yang bersesuaian. Banyak pros dan cons kita boleh list down. Tetapi segala cons tu, mesti diatasi dengan bijak. Melalui proses pembelajaran dikampus amatlah berbeza dengan praktikal perniagaan. Teori hanya boleh ditulis pada kertas, jika tiada kuasa tindakan. Nescaya ke laut lah jugak.

Ramai berprofesion bagus seperti doktor, pensyarah, businessman , director movie dan sebagainya masih terkejar kejar untuk mengambil peluang sebagai stokist ecosway farmasi. Tindakan usaha yang dilakukan mestilah diiringi doa. 

Jadi kenapa aku mahu sangat uruskan kedai ecosway sendiri, dengan kata lain. Business partner with ecosway dalam perniagaan farmasi : Jom rujuk di bawah.


Sistem : aku tak suka uruskan sistem perniagaan sendiri yang mana aku kena p training apa mesin terbaik, apa teknik pembayaran kepada supplier, dan sbgainya. Lebih baik aku belajar dari orang sudah ada sistem, nanti sok sok aku duplicate je. Tak kira kau sudah ada pengalaman  doktor 20 tahun, atau pensyarah ke hape ke. Amat susahlah kalau kena mula dari awal terkedek kedek nak  buat business.

Produk kualiti : semenjak aku guna, sampai sekarang aku tak beralih jenama lain. Kualiti bagus, setanding antarabangsa, dihasilkan dr pengeluar dan penyelidik terkemuka. Kebaikan pada supplemen, tanpa was was. Dari sini aku boleh belajar banyak sangat ilmu free, sapa nak ajar weyh. Pepatah aku sendiri, sesiapa yang suka menuntut ilmu, maka dia tidak menjadi orang tua yang membosankan suatu hari nanti. 

Kedai : Nilai kedai yang aku tak mampu keluarkan modal. RM800K - RM1.2K. Kawan aku buka kedai runcit, bungkus! Sebab tiada mentor nak ajar lagu mana nak handle stock, overhead dan sbgnya.

Majikan : Dari sini aku boleh belajar network marketing , kerana dalam perniagaan mestilah ada networking. Selain itu juga, boleh tolong sedara mara aku yang masih tiada pekerjaan dan punyai tanggungan yang ramai. Maka, inilah caranya nak tolong mereka dengan menjadi majikan. Malah, perniagaan ini boleh di wariskan.

ONGKOS : Pendapatan yang lumayan. ada sumber aktif, pasif dan sampingan. Percayalah korang, semua perniagaan perlu di jual pada manusia, bukan binatang. Jadi, pada siapa lagi nak kita kongsikan peluang perniagaan ini, semestilah manusia di bumikan. Kata lain, sumber duit dari pelbagai aspek buat saya remain constant in this business.

LOKASI : Wohhh! ini  peluang ajaib. Boleh minta kawasan feveret untuk kita uruskan stokist. Lagipun, pengguna mudah untuk mendapatkan produk kita sebab agihan produk berada di seluruh Malaysia dan dunia. Ramai orang fikir, cosway adalah jenama luar negara. Oh tidak sayang sayang! Cosway ini sudah international. Dari Malaysia, keluar ke luar negara. 


I seorang manusia yang particular pada makanan dan kesihatan. Mesti kena ikut peraturan. Duit ada penting, tetapi kesihatan lagilah penting. Dengan kesihatan yang baik, saya boleh  berkhidmat lebih lama pada emak, ayah dan ahli keluarga tersayang.

Demi keluarga, saya gagahkan diri, tingkatkan usaha, dan amalkan makanan tambahan yang sesuai untuk kita. Untuk berkongsi atau mendapat pandangan, boleh roger saya +6011 2904 0645.

Thanks for reading this entry! 



No comments:

Post a Comment

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign