Aimaan Ahmad: October 2015

Oct 7, 2015

Pendedahan kebaikan PEPTISOY



Scroll newsfeed instagram. pergi search hashtag collagen. kajian dibuat atas beberapa produk dan melihat testimonial produk. eh berkesan ke idak? I'M LOOKING FOR COLLAGEN SINCE I JUST PASSED MY BIRTHDAY DATE FOR THIS YEAR. yes! number is just digit, not your looks. ( if ambil collagen) Maka, sekarang saya rasa saya mesti ambil any collagen untuk melambatkan proses penuaan.

hashtag #peptisoy


I've made decision to try Peptisoy this time since this product is clinically proven. Sejak membeli peptisoy, sampai ke hari ini saya masih belom ponteng consume peptisoy. excited u'ol utk mendapat result yang cemerlang. Kita mulakan, makan sampai habis. :)


Hari ini merupakan hari yang sebelas consume peptisoy without fail. Ayah pandang sinis mengapalah anak dia ni bangun awal pagi menggodam dapur , bancuh sejenis cecair dan lalu minum. Teknik mudah pengambilan #peptisoy setiap pagi, dengan menuangkan ke dalam gelas. kacaukan dalam 200ml air sehingga ia menjadi liquid yang di larutkan.


Ada dua masa yang paling sesuai untuk pengambilan collagen:
+ Semasa perut kosong, di waktu pagi. 30minit kemudian, baru boleh ambil breakfast
+ 30 minit selepas makan malam



Di dalam peptisoy, mengandungi peptida. Peptida - adalah sejenis sebatian bioaktif sebenar dalam protein yang bermanfaat kesihatan berspektrum penuh.

  • Peptida  premium dari Jepun dan Perancis
  • Manfaat kesihatan yang terbukti secara klinikal
  • Sedia untuk di gunakan, sesuai untuk warga emas dan kanak kanak
  • Penyerapan bermula dalam masa 5 minit
  • Penyerapan 200% lebih cepat daripada protein biasa
  • Keberkesanan lebih baik


PEPTIDA UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR

KANAK-KANAK
+ Kanak kanak lebih pintar
+ Pertumbuhan yang sihat
+ Memperbaiki daya tumpuan
+ Meningkatkan ingatan
+ Sumber baik untuk protein

DEWASA
+ Penurunan berat badan & kecantikan kulit
+ Menggalakkan anti-penuaan & sintesis kolagen
+ Mengurangkan lemak viseral
+ Membakar lebih kalori
+ Meningkatkan metabolisme
+ Merangsangkan pemulihan otot

WARGA EMAS
+ Penyelesaian menyeluruh untuk kesihatan
+ Meningkatkan fungsi kognitif
+ Mengurangkan keletihan
+ Meningkatkan jisim otot tanpa lemak
+ Menghilangkan kekakuan dalam pergerakan




 Had lunch at terlaghi-laghi restoran Ipoh.


Alami perbezaan positif dengan peptida. Jika anda mengalami masalah kesihatan berikut, cubalah Nn Peptisoy!
• Penurunan jisim otot tanpa lemak 
• Pengumpulan lemak degil 
• Sukar bergerak 
• Lemah daya ingatan 
• Kulit kering, berkedut atau menggeleber
• Sakit-sakit badan selepas bersenam 
• Obesiti atau lemak badan yang tinggi 
• Metabolisme rendah
• Masalah tumpuan di sekolah atau tempat kerja 
• Mengantuk selepas makan
• Sakit & kejang otot
• Badan yang Lemah. Mudah dihadam dan diserap! Ideal untuk kanak-kanak dan orang-orang tua!

 Kind of peptisoy wheel i've made.



Let's friend know what i consumed daily.



APA PERUBAHAN SAYA RASA SELAMA 11 HARI PENGAMBILAN PEPTISOY?

+ Kuku yang tidak mudah rapuh dan shining + rambut yang kuat + tiada pengelupasan kulit + wajah yang shining dan mudah untuk oleskan make up + badan lebih bertenaga + minda yang cergas berfikir + berat menurun ( yang ni saya kurang gemar ) + tapak kaki semakin lembut




Setiap sachet mengandungi 21 gm, kandungan utamanya adalah soy protein dan marine collagen.
worth buying! 


For order & consultantion, contact hotline +6018-5713858.

Oct 6, 2015

Pemasangan DIY Hexagon 2 Tanpa Spanar


Kadang kadang Aimaan bertukar menjadi Ultraman, poket pulak ajaib macam Doremon. Zaman sekarang segalanya mudah. U tell me the address, I will ask Mr Waze. 



HELLO, I'M NOW INFRONT YOUR HOUSE!!!!


Datang di sambut ceria oleh mak pelanggan walaupun berlainan bangsa dan agama. Boleh bersalam dan peluk semacam sudah lama kenal. Erat. Datang dengan satu tujuan iaitu memasangkan DIY HEXAGON 2 TANPA SPANAR dan ia mampu disiapkan dalam masa 5 minit :)


Kehebatan Air Alkali Hexagon 2 yang memudahkan pengguna minum terus dari paip tanpa perlu memasaknya. Setelah Hexagon 2 di pasangkan, saya akan menasihati pelanggan membiarkan air filteration keluar selama 20 minit, dan kemudian barulah ia boleh di minum tanpa waswas.


MENGAPA PENGGUNA BIJAK MEMILIH HEXAGON 2 SEBAGAI WATER FILTRATION ?

+ Air alkali yang berkualiti tinggi

+ Rasa air yang enak

+ Kos yang berbaloi

+ Maintenance yang rendah.( serendah RM1.50 daily)

+ Saiz dan bentuk water filter yang cantik

+Molekul air yang kecil mudah untuk proses absorption dan penetration

+ Pemasangan DO IT YOURSELF (diy)


 Had installed Hexagon 2 & its function very well. selfie wajib.



Inilah popo. She's shy to selfie with me. After that I show our picture, she smiled happily because she looks beautiful.


I had so much fun doing installation at customer's house. Feeling like I am the real plumber now. I teased popo, after this '' popo mesti rajin masakkan, sebab tak perlu masak air dah."

Aimaan hanya tahu few mandarin words sahaja.
" Ne hao ma?" " wo hen hao". Aimaan ada plan untuk attend kelas mandarin. Ada personal teacher mahu datang mengajar di premis. Atleast I LEARN! LEARN!



you know what?! Mom also prepares her healthy juice now adays with alkaline water since she just knew KEHEBATAN ALKALINE WATER.


Boleh hubungi untuk khidmat nasihat atau tempahan secara online/offline. 
di +6018-5713858

Resepi Breakfast/Dinner Smoothie Wholefood Nutrition


Hari yang begitu menyenangkan hati walaupun perlu mengharungi beberapa kerja harian, alhamdulillah segalanya dapat di selesaikan dengan baik. Jadual hari Isnin agak padat kerana ia permulaan hari setelah melalui weekend, jadi merata tempatlah Aimaan perlu terjah. No giliran takpernah menggembirakan, 40 lagi giliran anda! Sila bersabar :)



Syukur alhamdulillah. Adik adik makan kenyang, ayah hati girang hari ini kerana kakak sulong dapat sediakan menu juadah breakfast dan dinner dengan siap plate-ing , hias menghias lauk pauk walaupun makanan itu Aimaan beli sahaja. Yang penting ia kelihatan semegah. ye dak?!


Seperti tajuk blog kita hari ini, Aimaan akan kongsikan Resepi Ringkas Breakfast/ Dinner Smoothie Wholefood Nutrition. Yummiehhhh! Hantar link resepi ini pada isteri tersayang anda. Hinting.


Apa itu Wholefood Nutrition (WF)?

- WF adalah gabungan lebih 50 jenis bahan mentah yang berkualiti tinggi seperti buah-buahan, sayur-sayuran, cendawan, biji-bijian dan tumbuhan laut yang mampu membekalkan nutrisi seimbang untuk keperluan tubuh badan.


Wholefood Nutrition kaya dengan nutrien sekaligus anda dapat memperolehi vitamin vitamin, mineral mineral, asid lemak yang baik, karbohidrat dan protein dalam kuantiti yang MENAKJUBKAN!



Oleh kerana nutrien yang akan Aimaan perolehi dengan mengambil Wholefood Nutrition, saya mempelbagaikan teknik pengambilan supaya ia lebih menarik dan membuatkan saya excited untuk memotong buah kegemaran saya.



RESEPI BREAKFAST/DINNER SMOOTHIE WHOLEFOOD NUTRITION

+ Sebiji buah ( kiwi/ pisang/ orange )
+ 1 sachet WHOLEFOOD NUTRITION
+ Segenggam ais
+ 1 sudu madu
+ 200 ml air minuman


Cara membuatnya:  Campurkan ke semua bahan dan blend it. uhhhh nyaman betol rasanya!


Only this size of packaging for my dinner. pfft.



uhhh. this is so yummy & delicious. I'm pretty sure u like it :) mata love **




SIAPAKAH YANG PERLU MENGAMBIL WHOLEFOOD NUTRITION??
Individu yang ingin menurunkan berat badan dan mendapatkan badan yang sihat secara konsisten.


I am the one who really like to monitor my body shape & size with healthy life. Give me HI-5 now! danggg! :) Aimaan dapat merasakan badan saya kekal bertenaga walaupun kerap kerja overtime terkadang lajak jam 12 malam. Am I alien?



My hotline number +6018-5713858. Khidmat nasihat & tempahan boleh di lakukan di sini :)

Oct 4, 2015

Chlorofil Drink Menurunkan Suhu & Stabilkan Badan

" Ibu, Faliq sakit tekak-lah. Rasa macam demam."
------------------------------

Jam menunjukkan 12 tengahari, cuaca redup berkabus malah angin sepoi sejuk menepis rambut Faliq. Puas Faliq membetulkan rambutnya.

Sewaktu perjalanan ke Bandaraya, kelihatan pekerja sedang melakukan pembersihan di tepi jalan raya dengan memotong rumput. Walaupun sudah tengahari, nampaknya mereka memotong dengan teratur dan selesa kerana tidak panas tetapi kabus jerebu pula sedang menguji mereka. Simpati.
.
.
Faliq dan ibu meneruskan perjalanan sambil berbual bual mcm biasa. Faliq lebih kurang personal assistant ibunya yang berkerja seorang Farmacist.
.
.
" Ibu, Faliq betul betul sakit tekak. Rasa macam demam lah".

" Mari ibu rasa dahi sayang ibu seorang ni," Lalu Puan Khadeeja meletakkan tapak tangannya di dahi Faliq.
Raut wajah Faliq muram," Betulkan ibu."
" MashaAllah sayang ibu, kenapa tak bagi tahu semasa di rumah tadi. Ini panas betul ni. Faliq demam sayang."


Akibat cuaca di Malaysia kurang baik kerana Jerebu yang masih belum surut. Ada beberapa langkah prevention yang boleh di ambil jika anda seorang,
✔Ibu kepada anak comel
✔Anak memiliki ibu bapa warga emas
✔ Bapa yang penyayang utk ahli keluarga
✔ Pelajar yang selalu keluar rumah
✔ Pekerja yang bekerja di tapak
.
.

Ibu Faliq memberi MINUMAN KLOROFIL setiap hari untuk anaknya sebagai prevention. Walaupun Faliq sedang demam, MINUMAN KLOROFIL mampu mengembalikan tenaga, meningkatkan sistem imunisasi, dan menstabilkan ph badan Faliq.
.
.
Kemudian, Faliq dan Ibu boleh berterusan ambil MINUMAN KLOROFIL sebagai cara mengekalkan tahap kesihatan yang baik dan stabilkan ph badan. InshaAllah masalah sakit tekak Faliq akan beransur pulih.

cleenaire revitalisor menukar udara jerebu dalam rumah

Dang!!!!! 🔊 Semacam bergegarnya premis aku hari ini. Aku toleh ke arah pintu masuk, kelihatan seseorang berada di luar premis. Tetapi cermin kaca premis di sangkakan pintu. No wonder-lah bergegar tadi.

Lalu aku tunjukkan arah ke sebelah. Masuk di pintu, bukan didinding. 

😁
" Amoi, yang tukar angin tu ada tak?", dengan nada lembut halus menusuk sanubari amoi kat sini. Baru pertama kali aku bertemu dengan si jejaka lembut berbangsa cina. comel.

" Adakah yang ini?", lalu aku menunjukkan CLEENAIRE REVITALISOR berhampiran. Oleh kerana musim jerebu yang tidak menyusut lagi, soalan angin/cuaca/asapkepoikepoi. Aku jangkakan ini penyelesaian terbaik buat masa ini.
Dengan menukarkan udara dan menyegarkan udara dalam rumah adalah TERBAIK bagi mengelakkan permasalahan pernafasan seisi keluarga. Aku beli 3. 


This is my third CLEENAIRE REVITALISOR

😁
" Encik, mau yang ini kan?", soalku.
" Ya! Solution aromatherapeutic ada 3 jenis kan", bunyi macam teka tapi betul.

" eh pandainya!", puji tanda tanda tanda aku bangga dia sudah mengkaji detail produk. haha.



😊
Lavender - menenangkan. tidur yang nyenyak. bangkitkan mood
💃
Eucaplyptus - melegakan. menyamankan. meningkatkan fokus
👀
Oasis - Membawa anda ke suatu tempat yang amat tenang dan nyaman


🛀
John memilih Lavender Solution sebagai aroma harian. Hanya perlu isikan 10ml. Sudah mencukupi.
Eh bagaimana aku tahu namanya?

Jika print out invoice boleh detect ID Member

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign