Aimaan Ahmad: Farmasi antara perniagaan keperluan.

Mar 16, 2013

Farmasi antara perniagaan keperluan.


Salam uols! 
Bila iols dah masuk fasa hidup mencari duit sendiri, iols baru pandai merangkak, mengengsot hahahaa tidak lagi berlari pantas macam masa iols di tanggung family masa belajar dulu-dulu. Haa adik-adik kalian! Percayalah kata iols ini. Belajar rajin-rajin sangat. Do the best in everything! Hokay :)


Bila iols mula bekerja, busuk-busuk salary untuk fresh graduate range RM2K - RM 3K. kann betolkan . Then masa ini, ramai yang baru nak stabilkan hidup, membeli segala keperluan dan kehendak semasa bujang. Dah dapat semua tu, baru lah nak menyimpan untuk perancangan perkahwinan. Haa masa ini uols mula terjah sana sini untuk membuat investment , mencari part time, membuka perniagaan kecil-kecilan. Sebab untuk menambah pendapatan dengan lebih laju lagi. :) Macam iols juga.


Puas iols merasa mcm2 percubaan. sehinggalah iols terjumpa satu company ni. Company yang boleh bagi peluang untuk expand your income, put effort in performance sahaja. Dan insya Allah uols mendapat miliki perniagaan farmasi sendiri.


Dalam perniagaan ini, ada tiga cabangan yang pasti punyai sale yang meletop jika punyai marketing yang mantop. Pertama, jika korang buka perniagaan berasaskan makanan. Kedua, jika korang fokus pada pendidikan. Yang ini zaman sekarang semua ibubapa nak anak mereka di beri pendidikan yang mencukupi , pada logiknya boleh mendapat jaminan masa depan. Ketiga, perniagaan melalui perubatan. Ubat-ubatan. Ramai kita mudah jatuh sakit, atas dasar faktor cuaca dan permakanan. Jadi membuka farmasi antara cabangan yang pasti membuat jualan yang consistent dan boleh melonjak pantas.


Paling busuk satu kedai boleh buat sale RM 80k. Tolak kos overhead, tinggal dalam RM 10k. Bersih. 



Siapa suka miliki kedai farmasi sebagaimana gambar di bawah ini? * Put your hands up!




All these question crossed in your mind:

" Berapa modal untuk buka farmasi sebesar ini?".

"Bagaimana nak buka farmasi secantik ini?".

"Apa syarat-syarat/ kriteria yang iols perlu ada untuk mendapat peluang sebegini?".

"Adakah iols perlu training?".

"Dengan siapa perlu iols rujuki?".

" Bagaimana nak masukkan semua stok barang yang ada dalam farmasi, mesti modalnya sgt besarkan?".

" Saya sudah punyai kerjaya, mana saya cukup masa nak jaga farmasi lagi, jadi bagaimana?".





Lets iols explain satu per satu, supaya hangpa semua clearrrrr! haha :D
eh iols macam permudahkan kerja, dengan bagi info melalui gambar sahaja k. Boleh baca di bawah  (^_^)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Untuk yang berkerjaya,boleh hire people untuk jaga kedai. Requirement hanya berumur 18 tahun ke atas. Sihat fizikal dan mental.



Okay! iols sudah share salah satu cara uols boleh expand income uols.  Peluang kena grab cepat-cepat :) 



Thank for reading this article.

No comments:

Post a Comment

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign