Aimaan Ahmad: July 2011

Jul 20, 2011

Accept Differences






This video has created for a person who always beside me when i got freaking sad/happy. Thanks to all housemate Geng 14, Universiti Malaya.
On 21 July , born a cutiest boy and become really awesome man!
Happy Birthday to Nur'Aiman Shawal. May ALLAH bless you. Hope your dream come true.Being Good Man!! Dun Capi.


P/S: First time testing make video even i do learn how to /what software should i used. Videopad Video Editor.
Credit aimanazlan90.

Lipice Duta Dia Lisa Surihani kan???

"Ceh(!!!!)Buat-buat tanya.Ni apa kes ni.Kepochi dekat sini. Lisa jumpa kau lagi ke?" Awwwww.


Itu Bukan Isu.
Boleh tengok entry lama kt smiley ni ( ",)


Dari korang duk landing-landing atas katil tu macam melukut di tepi gantang dah. Ada jugak pekdah korang mengutip benda free mcm perangai aku. Disebabkan ia lipice, aku rasa aku nak kutip lerrrrrr.

Ada guna di kala mahu travel?

Ada guna waktu sengkek?

Ada kepentingan waktu jerebu macam sekarang?

Korang semua pasti belum bergaji lagi yang mana makan gaji ujung bulan la.Yang bisnes tu aku faham, hari-hari masyukkan kan. Korang mesti menjuih mulut kan tanda " ek eleh, ni je ponnn".. Ok ok Fine!


Bagi aku chance terus kan entry boleh?
Boleh tak boleh aku teruskan jgakkk...(Hati kering mcm asam keping)

Untuk mendapatkan Lipice free.Log in DISINI atau klik gambar bawah ini.



Weyh! weyh! Tak sesenang itu korang boleh dapat free. Mesti la ada syarat prasyarat. Isi form seperti di bawah ini.Kalau tak macamana mereka ni nak hantar lipice infront of your doorstep. Best Bukan! Bangun pagi diganggu oleh posmen, lalu kamu dapat lipice terus menggunakannya. Yarkkkkk! Tak gosok gigi dulu ke, baru boleh try test how u feel put lipice on your lips.=)

Setelah berhabuk korang isi-isi form. You will notified with this as below. Tunggu je la kat rumah korang. I pernah dapat free 4 Lipice dari lipice.Glossy, Lipbalm,Lipstik. Heaven! Sangat menjeleskan tak.... Saving kot! Cuma rajin dan tak rajin je.



Isi je la form tu.Tak perlu pkir pikir lagi cik kak! Have A Nice Day!
yang laki pon boleh isi form tu. Dapat boleh bagi kat gf. Hahaha. Gila sengkek sampaikan dapat benda untuk bagi gf. Tapi who cares? Hantam sajalah.


Dulu saya pernah jumpa Lisa Surihani.Tengok kat sini.Klik smiley itu. (",)
Thanks for reading this entry.







Craving Food Should Be Fulfilled.

Raya! Baru raya setahun yang lalu.


Mana taknye, dah dekat masuk Ramadhan,Barulah kalut menggantikan puasa yang tinggal berbolan lalu.Masha Allah 11 bulan bermakan bermaharajalela, 7 hari pon sosah nak ganti. Teman! Jangan lupa ganti posa! * reminder*


Woke up 9.30,seperti biasa tak tumpah budak kecik yang masih menyusu. Terus pasal makanan. Mencari mereka yang lain * housmate saya* . Plan for todayyyyy? WELL! ALL OF US STILL IN RELAXING TIME.

"Seoul Garden", ada yang bersuara.

" Boleh tahan jugak, kepingin jugak, bila lagi", hatiku berbisik dgn ginjal.



Kami kalau ada je menu makanan/kedai makanan/kepingin makanan terpacul dr mulut.Nescaya hari itu pasti menjadi realiti.Akan dicari-cari sampai ke lubang cacing. *Kalau jumpa cacing,semua tak lalu*.We decided to go One Utama,sebolehnya taknak makan dekat Kerinchi.Orang kata tak best. Walaupun orang kata,kita tak pernah rasa,kadang-kadang ada jugak bernasnya.


ok! Ini One Utama. Akhirnya....


Eksaited memang tak ingat, parking memang kalau boleh nak depan Seoul Garden.Dapat betol-betol se-tinggan bawah dr tujuan. * Mindset Seoul Garden,perut dah keroncong*
Ya ALLAH. Under Renovation! Awatlah tak inform kt websita hampa, kami check awal2 tadi kt web, still did not inform anything to visitor/customer.Fail Disitu.Aku bagi 2markah je services.


*Google* Ioi Mall Puchong next location. Reach there for the first time after 4 years staying in Petaling Jaya. Jakon Batak Kolot Semua Ada.
Komen : Boleh tahan jugakkkk. Tapi lengang je.
(Nak jalan tu boleh berlaga-laga bahu,baru kira ramai.Itu konsert la beb!)






Hati berbunga-bunga rasa kt Seoul dah.Silap tak dress kot dgn boot bagai.



Teruja tak terhingga. Makan untuk 2hari terus.Pas ulang alik g cari makanan nak di-grill and celup steamboat ni.Superb layan. Meja kami paling bau hangit. Perut lapar, makanan nak cepat masak.Apalagi " Kuatkan api". Air refillable. Heaven! Tapi satu aku kecewa, takde ketam. Aku dari awal dah terbayang ketam yang aku nak steam, pastu aku pakai gunting and hammer.Ketuk ketuk ketang ketung atas meja. Kat kedai steamboat lain ada. Hati ni sampai situ nak makan benda mahal je.*Seafood* wink wink




Isteri Mail Lambung kekenyangan (arrow) bersama bff Malek. Walawiiiiiiiiiiiii. =) Terpengaruh.



Perut Buncit ala 3bulan meng-an-dung. Terus masuk exercise room.Surau tempat kamii bersinggah sebentar untuk menglangsaikan deal dgn Allah.




Adakah kami akan berpulang mcm itu shj?
Adakah kami sayang duit kami?
Adakah perut kami masih ada ruang?
Adakah otak berfikir tentang makanan lagi?



Kami tak boros, hati berkata-kata. Makan itu kepuasan.Nafsu serakah.





Yea!Ber-tutti frutti sebentar memandangkan aiskrim ini bukan makan keras selamanya.Ia akan mencair dan melalui lorong yang masih beruang.Masih BERSEPAKAT membeli aiskrim yogurt timbang. Sedap! Marvellous! Delicious! Gorgeous! ( Apahal gorgeous tetibe) Perut sexy best.Haha! Motif sgt.

Thanks for reading this entry!

Jul 18, 2011

Subhanallah! Inspiring story


LOOK AT YOURSELF AFTER WATCHING THIS

Rezeki 15 Syaaban.


Salam! Walaupun masih tidak bekerja tetap, duduk golek golek je kat umah ni, tapi blogku yang kelihatan usang ini jugak tak mampu terjaga. Waduh! Sangat tidak bagus.


Setelah sekian hari berazam nak berpuasa, berpostpone2, Masha ALLAH . Perangai (!!!) dan akhirnya dapat jugak saya jadikan ia realiti di hari 15 syaaban.


"‎15 syabaan syabban bersamaan hari ahad ni...Buku amalan akan kita akan bertukar dengan buku yang baru..Sama-samalah kita membuka lembaran baru dalam hidup.Memaafkan dan memaafi sesama kita.Dan sentiasa istiqamah dengan apa yang kita inginkan selagi ia tidak melanggari Al-quran dan sunnah ...Amin (^^)"
Dipetik dari facebook wall Naziratul Nadiah atau tuan belog ini DISINI



Thanks to her because she remind me the benefit of 15 Syaaban. Dan alhamdulillah, bila i buka je email. I got an email regarding contest lot.my. My aim for this contest at that time memang nak ipad. To the winner of ipad 16 gb , Congratulation! Memang patut pon dia menang.Tengok post kt sini pon boleh.



Hadiah saguhati pon ok! Kita ok la, tak nanges pon. haha sebab tak dapat ipad nak meraung. Waklu!

Thanks for reading this entry!

Jul 7, 2011

Jaga kesihatan diri- ada duit , tapi badan tak sihat!

Salam!
Kalau kehidupan di pusat pembangunan negara KL, kebanyakkan di antara kita sangat sibuk dengan urusan kerja, perniagaan sendiri & aktiviti bersama teman-teman di shopping mall Sogo, Pavi, Midvel etc. Betolkan. Tapi yang tinggal di kampung mahupun luar bandar, pun sibuk jugak sampai lupakan satu perkara yang sangat important dalam hidup kita.



Yer! Penting maksud dia. =) Saya suka topik kesihatan ini jugak sebab ia membantu saya memperingati diri saya balik. Kesihatan dan wang ringgit penting untuk mendapatkan kebahagiaan.Siapa setuju sayang awak lebih / cinta awak lebih tanpa wang dan kesihatan mampu memiliki kebahagiaan? Jangan angkat tangan (",) Kesian anak-anak dan keluarga kamu nanti!


Padahal saya pun setiap malam ni, kepala otak duk pusing-pusing. Esok mesti pagi-pagi subuh, keluar jogging. Kena ada keazaman yang kuat jugak rupanya. em. Baru sedar. Sekarang jalan sikit ,dah mudah pancit termengah-mengah mcm femau. Tapi makan memang kena jaga. Duk kl selalunya kita beli je kan, Anak dara bujang. Selalu sibuk( konon!) Masak ada la kot seminggu sekali bila dah masuk zaman beekerjaya ni(ceh!).
Jangan ambil saya jd isteri, pemalas.



Ye! Saya Nak Seru Anda Semua Keluar Exercise, atleast jogging.

Pilihlah jalan yang ini, dari yang bawah ini.


.
.
.
.
.
.
.
.



Sedapnya berdengkur, comel! Nak anak mcm ini jugak.( Boleh jadi ke kromosom jauh beza ni)


Jul 6, 2011

Awesome! Seryes Lufya.

Saya TAK PENAH dengar lagu kamu!Sebelum ini.
seharuslah sebelum ni takkan selepas ini.Itu tak logik namanya.




Guys! Hold and move ur mouse, then click Play! Saja nak bagi dengar dulu sebelum ada yang bercakap belakang complaining or bisik-bisik, nak sms penakut kan, ahha. :P


Lufya - "Diam" , INTREND 5th Anniversary


Yeah betol! Ini lufya. Jangan tersalah orang ok. Bukan angeline jolie malaysia. Saya pon tersilap mula-mula. Lufya just bring a new single album. Title " Diam". Terdiam.


# Pergh.. Lagu catchy, I bet many people will replay this song after dengar.
# Comel-comel karakter, sure remaja suka. Sila tengok video clip. Berani angkat kening sebab I dah tengok.
# Sesuai berada di corong radio, best bila drive pagi-pagi g kerja layan lagu ni. Then driving while smiling in the traffic jammed.Pelik, gila ke ape.
# Thumb up Lufya, I like!

Thanks for reading this entry!

what she did last night?



Am I insomnia already? who never heard about insomnia, pls raise up ur hand? But nobody cant counting it up. em. Why dun u leave ur comment tanda kamu menjejaki identiti saya disini. =)


Insomnia is a syndrome that a person cannot sleep, doesnt feel to sleep, and not sleep till the morning. How? Otak udang ke ape ni, kalau dapat makan otak-otak sedap ni. But I dun think i ni dah terkena dengan panahan insomnia, Oh tidak! Jangan! Takmau la karut-karut lagu ni. Kadang2 slalu jadi, pasai pa. -Gadis musykil-



Dah macam hantar luahan hati dekat kosmo dah. TAPI sumpah! Saya tak penah hantar. Yang atas tadi tu belajar dr pembacaan. erk!! Todayyy! I went out, letey wo keje luar. Bukan duk dlama ofis eight to five, then hip hip hooray nak punch card. Im working no time. As long got job to do, then bekerjalah. Inilah nasibku , hah, nak independent sgt.hadaplahhhhhh!



I found them a few day ago in youtube. Just know them. I like them.

I like them.Terutama yang main piano. uh! Im melting u! =)


Ini lerr koje si Aiman ni. Sepanjang malam duk dgr /tengok video mereka ni. Sampai sekarang, terus cari-cari mereka di Facebook di SINI. Terujaaa! Kalau dah teruja, terus tinggalkan comment di wall mereka lah. Baru afdal.. eheeeeee:P



Before you exit. SAKSIKAN video mereka. Taraaaaaaaa!
Dibawah ye darling



How? Korang rasa, bosan yer. Belom jatuh cinta lagi ye, ok! Fine! Fine!
Thanks btw layan posting saya ni.buuuuuuuuu Aiman. Selamat malam, ops! 3 Pagi sudah.. Jom tido.

Thanks for reading this entry!

Jul 2, 2011

Bersama Ekin( Bukan scandal) di Festival Musik


Preparing myself before outing.Ready dah!


Seharian went out with Ekin( she's my hous/roomate). From early morning till night. But the story I'm gonna tell you is about Festival Musik Kuala Lumpur 2011. This festival start today 1 July till 3 July 2011 at Istana Budaya. Those who interested to watch the concert, kindly visit www.ticket2u.biz to buy the ticket la dear.



Before going there, I was visiting Times Square. Yeah, Memang visit sahaja( pantas je tgn dibahu mata juling naik atas). Saya mahu cari baju untuk dinner & party. I got 3 event makan-makan this weekend lorh. Salah satu yang costume party yang di handle oleh Budiey.com. Costume ape nak pakai, sakit kepala!grrrr.



I enjoyed abis watching the ( one nation emcee, aizat, khatijah ibrahim, dayang nur faizah) perform on stage. Audiences semua sporting, clapping & singing together. Em. Sebelum ini saya tak penah usha concert.Jujur. Tanya la pasal kl, langsung saya tak tahu. Even Petaling Jaya pun saya tak tahu walaupun belajar di UM. Ini kan tanya jalan kl. Muka kering jujur kata "saya tak tahulah". Kalau orang nak minta drive or tunjuk kan jalan.=) SENYUM SAJALAH!





eh!! Merepek di atas. I nak kasi korang layan gambar Sony Eric HD penipu ni. Baik saya beli iphone( cakap mcm kos sama).aha.:P ok layannnnn.


Mimi one nation emcee sporting!


One Nation Emcee berebut-rebut makanan dgn kami(ok! Tipu)
Sama gelojoh makan je.


Korang tak kenal. Bagi tahu pun tak guna.



My besfriend dengan Ekin( ayat aku terbalik eh)

Thanks for reading this entry!

ok! Nak tidur, Esok trainer buat cpr & guna woki toki.

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign