Aimaan Ahmad: January 2011

Jan 31, 2011

masih merasa RAGU-ragu.


Hari ini lagi sekali aku menapak depan Dr. Kemusykilan tentang sakit aku masih dalam persoalan.Kali ini boleh bilang 1,2,3. Dah TIGA kali aku bertemu dengan Dr. Mula2 jumpa Dr gila duet pastu jumpa M.A..Pon merapu aku rasa sebab bukan cek pon.::" kamu saket eh, nah ubat angin" Memang dalam hati aku tak suka benar2 dah nak pergi hosipital ka, klinik ka, rumah sakit ka, Aku Tak Berminat & sukar untuk percaya dengan pandangan mereka.

Haha. Aku ni berkata-kata "macam lah saya ini ada ilmu perubatan jugak kan". Masalah kesakitan aku ini tiada jawapan yang tepat. Aku dah bosan & aku tak kan ambil ubat sebarangan sebelum aku study dulu apa kesan makan ubat yg mereka2( doc) ni bagi.

Mesti kamu semua fikir aku gilak ka apa kan. Semua benda nk teliti. Aku susah untuk meletak kan kepercayaan pada orang la even mereka semua ada sijil perubatan. Semua ini sebab aku penah ambil satu ubat ini, waktu tu aku saket eczema a.k.a one of skin disease la. Benci kalu ingat balik. Aku makan je ubat tu. teruk! aku muntah2,saket pinggang, terus buang air besar. Amende la sume ni..Bingit aku ngan Doc.


Cikalang eczema sudah baik! dalam sebulan aku makan sesuatu ini.Pastu aku perasan perubahan pada skin aku. Ternyata MADU lebih mujarab. Sampai sekarang eczema pupus dalam hidup aku. tak tawu la plak kalu2 benda alah tu nk jadi balik.



ok2! Bersambung balik pasal tadi. Aku tak suka yg free atau bayar seringgit. Saket hati.
Dan aku tak suka klinik yang mention he/she doc pakar.Tapi peralatan pon takde form confirmation aku saket ape.


Konklusi di sini, lebih baik invest 3k dari $30.oo sahaja. To get confirmation our illness as soon as possible.
Skang ni macam2 aku fikir, yang melalut2. Sebab aku jumpa 2 orang sakit kanser. takoottttt.wuwuwuwuwuwuwuwuwu.




Dua2 dapat pengesahan bila dah last stage. at the end, they died. I've full of mission n dream in my life. I nak dapat peluang berbakti kt masy. Saya Nak!!









Tadi doc Pakarcakap ( aku rs dia br je dpt pengiktirafan kot).. u da problem kt usus. please do scan to get cnfirmation the illness at specialist doc n hosp. Scaryyyyyyyyyyyyyyyyy!! :(


Nak senyum puas2!










Jan 28, 2011

Mawi " Idolaku Album" CONTEST!!




Description

1. Newskaki.com brings you the original album of Mawi, your idol singer in Malaysia. Get your 1st latest album of 'Idolaku' with Mawi original signature on the cover of album now.
EASY STEP:

2. Invite 5 of your friends at facebook to SIGN UP FREE with Newskaki Network
AND
Name any track of songs in the Idolaku Album, with a short creative wish of Why you love to hear Mawi songs? (Lest than 10 words).

3. Then, the album 'Idolaku' is yours. *For users that has the most creative way of making it true!

*This Mawi 'Idolaku' with original signature is a special gift from Newskaki.com to fans.

Contest starts : 28 January 2011
Contest ends 10 February 2011

Winner will be publish at our website and Newskaki.com Facebook fans page.

perasaan rasa kecik besar kecik besar kecik kecik kecik kecik kecik


ini semua terjadi bila kita terasa kita tak sehandal orang lain yang kita ini ibarat baru je lahir di dunia. banyak perkara yang harus belajar & mula la rasa besar kecik kecik kecik.. nak nyorok2!
haha..

ini pertama kali saya mghadiri tayangan perdana filem tempatan genre SERAM!!
bunyi je seram saya terus scary. tutup mata guna tgn tapi tgk jugak kt celah2 jari.
nak tgk jugak tapi penat terkejutt.wawawawa..mesti anda pon begitu bukan??????

kalau sengih betol la tu.




mata kita bila tak ditutup dgn celah2 jari. mesti terkejut nakmati.
JERITTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!


tgk kawan sebelah pon terkejut..mcm kawan sy.
credit to yana.zzzzz!!




guys!! g la tgk..


sini ada HANTU!!!



filem tempatan yang bakal di tayangkan bermula



10 Februari 2011


perjalanan cerita yang menarik!!



mr & mrs incredible

Mr & Mrs Incredible

sebuah filem

2 hb Februari 2011


tak lama dah... kawan2!! cerita ni besttt...
lawak dan penuh penghayatan.


beramai-ramailah memeriahkan







p/s: saya sudah tengok cerita ni. saya suggestkan untuk anda pula la!!

seranggggg panggunggggggggg


Jan 27, 2011

27.01.2011 action to be taken

1. i have interview session with Hong Leong Bank Berhad. Pray for me!:)

2. i always said, no worries. nothing happen on you. but now, it always happen. i need to meet a specialist doc to cnfirm. actually, i just heard about my friend's gf was died because of cancer.

3. i want to shopping. i want jacket, dress.jengjengjeng. today will grab it!

4. i will back to my hometown tonight by shuttle train 9.45am. after shop-ing.

Jan 26, 2011

gaya sindir menyindir berhemah menular, gara-gara Oh yeah! show..


Inilah budaya sindir menyindir secara berhemah!
bercakap sambil meletakkan tgn ke bahu, dan membuat muke menyampah dgn apa yang di perkatakan. ok2! korang tak faham eh.

contoh-contoh; kamu ni cantiklah! dgn gaya tangan ke bahu, aksi muke2 sekali menandakan itu adalah perli.





------------------------------------------------------------






macam biasa la, kami yang bujang2 ni hidup berjauhan dari mak ayah. belajar di kota, bila ada masa terluang mula terasa nk menjadi pelancong terhormat di kl. balik dari kelas dgn perancangan serta merta, berdesup la kami ke masjid jamek plus sogo. ade sale! sale! sale! yang berniat window2 shopping pon pasti tershopping walaupon secalit lipstik. nak jugak beli sesuatu...!

saya yg memang tak ke kuliah ni, mesti la pantang di ajak. mesti nak jalan.. jalan-jalan sampai pecah tumit kaki. kisah lenguh tunggu balik nanti, urut gilir-gilir2..seronok2!

walaupon kami dah plan betol2 ni, cukup baik dah ni, lepas solat zohor nk bergerak. mata semua dah mula layu bila perut kekenyangn.tambah pula, malam tadi bertungkus lumus mereka2 ni menyiapkan esaimen. saya turut bersimpati! * korang aku bersimpati ni...zzzzz!


akhir! bukan nak ckp! pukul 5 min nak pukul 7 malam baru kami kuar rumah.
* cube teka pukul berapa? bahaya bukan kami2 ni.
uhhh! apa lagi terus berdessupppppp ke masjid jamek, semua bende boleh jalan. jangan tgk jam. rumah kami belakang lrt. lagi bertambah menularlah penyakit ber-shop-ing membuak-buak!


dari msjid jamek..sheungggg berdesup ke bandaraya. nak tgk sale di sogo. nk kejar pukul lapan malam dah nk katup.akhir nya kami dpt konklusi, sgt tak puas keluar begini. br tgk tang sale kasut.dah sejam... terus bergerak ke masjid india untuk bersolat magrib.






tunggu isyak terus, supaya balik nanti dah tak payah nak pk..relax je smp umah menerai2 brgn di beli lalui tido lena di buai mimpi pakai bj baru.
kuar dari masjid,
wuwuwuwuwuwuwuwu!













kedai dah tutup. semua dah bungkus. bukan disita,cume jam sudah menunjuk 9 mlm.
walaupon begitu, kami masih tak patah semangat. menyantap mcd dulu sebagai bekalan tenaga bila pulang. lazatt!! walaupon makanan itu semua orang sudah biasa telan kalau hidup di bandar cm gini.


kasi usha-usha dulu gambar kami. layannnnnnn!








thank guys! its a precious moment we been out together even in short time.
i'm really enjoyed it!!







P/S: Jalan-jalan tak abis-abis dengan gaya sindir menyindir,membuatkan kami ketawa sepanjang jalan walaupon tak mencapai kepuasan ber-shopping.


P/S: tengah taip laju-laju, gambar ni upload lambat sgt.semua org dah tido pon , connection still slow.
aIShhhh! TM TM TM!

Jan 25, 2011

baru kenalpasti fav sport! besh3x

every weekend, we just rest of our day instead of kuar jalan2 masjid india, t.s, mid. all of us will do something in weekend like cooking, sleeping, watching korean.that's it. but this weekend, we try to change our weekend routine by planning to throw our toxic.W.O.W!
it's not really new to us actually, often to do it.
masih nak merasa bangga tak semena-mena.

then we feel healthy last weekend. 2days we spent 3hours per day in exercising area.

Jom melihat gambar2 kami berjog-ing & berbadminton.
walaupon keluar rumah 8.30pg, nak berlawan arus dgn org2 yg baru pulang dr jog melihat pelik kami baru nak jejak Tasik Taman Jaya.




apabila adik Lee Chong Wei beraksi


ishk. kerengga sudah naik!! garu2.. hehe


kelihatan sudah biasa dgn badminton.kahkahkah.


kami dahaga.kami penat.kami sempat lagi berposing.
aktiviti mengeluarkan peluh langsung tidak menggugat kami bergambar.

jom berpulang!

Jan 20, 2011

orang cerdik pandai adalah orang yang sentiasa mengingati mati


setelah sy terdengar ungkapan ini, sy terfikir. ini benar! setiap aturan langkah kita seharian pasti kita akan lakukan terbaik apabila kita sentiasa mengingati mati. sebagai contoh: katakan kita mengingati mati, setiap perkara yang berada di sekeliling kita, kita akan betol2 menghargainya dan mengharapkan ini yang terbaik mampu dilakukan. sebabnya kita takut kali lain,kita sudah tiada peluang untuk itu.

apabila ungkapan ini membuatkan saya faham sesuatu, saya sudah tidak cukup masa untuk berbakti kepada masyarakat. sy perlu mulakan nya dari skrg even it start from a small thing but should be start now. manusia seharusnya berlumba2 dalam melakukan amalan yang baik dgn ikhlas, dlm sedar tak sedar banyak perkara baik ataupun anugerah yang kita terima dari Yang Maha Esa yang membantu kita memudahkan perjalanan hidup ini. teruskan keyakinan anda padanya, sentiasa perbaiki dimana yang terleka! jadikan realiti ! :)


that's all from my inner heart~ :P


diari untuk review bila dah tua



hari ini 19012011. tarikh penting permulaan untuk angah. along sokong perubahan itu.kami sekeluarga sentiasa berdoa & melihat angah terbaik dari kami semua.I'ALLAH..:)

640amhewastakenbyustfauzitosahabat'shome.

Jan 13, 2011

baru ada intro semangat 2011! cayalah!! akhirnyaaa

aku syukur sangat apa yang terjadi dalam tahun 2010. yang memang aku sangka ..
"ah! sial la! " sampai mcm tu kali perasaan aku berkata2. bg aku itu ayat paling hina ar.

semuanya miracle from god. Alhamdulillah. all praises to ALLAH. ini semua atas dorongan juga. mana boleh nk kumpul kekuatan harungi sorang2. dorongan keluarga, kawan2 housmate, kwn yang mengenali aku, bloggers.. thank guys! :)

aku syukur motivasi tidak luntur. aku syukur laluan dipermudahkan. aku syukur dilindungi dari anasir jahat.aku syukur ada keluarga. senyuman yang terukir ni lah tanda senang hati.

dan kini, aku bermati-matian untuk mencapai impian tahun 2011!!
mesti aiman! anda hebat!!! ( kamu kutuk keji, sy tak kesah.emo dalaman aku dah mai)


peace!! (8_8)


kawan2ku yang hebat. langsaikan impian 2011. tingkat prestasi.jauhi kontroversi.
jangan ingat artis je ade kontrobasi.










info terbaik dari ladang !!

hi guys!
we meet again! here i'm gonna share something to u guys!
all of us don't feel worries regarding the rumors of facebook or in fact they'll closed..

this way will help us!





Anda nak selamatkan AKAUN FACEBOOK ANDA? FACEBOOK akan tutup bulan March 2011. SEGERA daftar dengan laman baru ini di http://www.newskaki.com/network/profile.html dan pindah gambar anda ke Newskaki.com.


Anda akan selamatkan profile Facebook ...anda dalam sebulan.


SEGERA! SAMBIL BACA BERITA HIBURAN MALAYSIA, sambil santai dengan facebook G...aya ala Malaysia!


Mudah, cuma clik create account dan mulakan perjalanan anda selamatkan gambar anda di Facebook bersama Newskaki.com






enjoy your new account !! layaannn!

Jan 12, 2011

jom menonton " Musikal Tun Mahathir 2"

mari2 menonton teater yang kedua. "Musikal Tun Mahathir 2".

bosan-bosan boleh menjengah ke sini untuk mendapatkan info entertainment.

For further information, please visit http://istanabudaya.gov.my


menghargai & dihargai

isu ni tiba shj aku rs macam geram,sedih.nk marah.tapi aku tak garang.takpandai buat muka garang.naif-je-muke.
siapa di sini penah rs dihargai.sedangkan anda tak menghargai pon manusia itu. waktu tu baru rs terharu bukan.
bukan baik benda2 sebegini.anda selfish sebenarnya.

semua ni terkait kt blog ni atas bersebab aku kecewa melihat kawan aku kecewa dgn kawan dia. oh ! msg mcm tak smpai je korang ni. sampai kan. sampai kan. (korang angguk je la tanda korang menj
aga hati aku).
dalam banyak2 kawan yang kita ada. mesti kita ada kawan yang syg kita.melainkan kita ni mmg jahat sgt plus busuk hati sesangat. memang tak dapat ar kamu kwn rapat. kawan yang syg kamu ni dikatakan kwn yg mmg rapat dgn kamu. suka mengalah sedangkan kamu berbahagia dgn kehendak kamu. bersabar je la!

kamu lupa la tu! dia yang menjaga hati kamu. membela kamu. kamu jumpa kawan ba
ru. kamu lupa sepah. manis macam madu je kamu layan. dan macam itu lah juga setiap perhubungan. mahukan dgn keluarga & kekasih anda..
kalau saya.bakal suami la.tak layan kekasih.:P


kita mesti buat org sekeliling kita bhagia bersama kita. win-win situation pon lagi bagus.
sama2 suka dan bergembira..


hah! tengok macam ni besar kecik pendek tinggi lampai.berpegang erat berlari bersama.kt mana tanda hargai menghargai ni


p/s: kawanku sejak kita housmate. sila bertabah.ini dugaan anda di semester akhir.
basha!! aja2 fighting! :)







Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign