Aimaan Ahmad: sayang punya pasal

Feb 13, 2011

sayang punya pasal

all about love




ok! cerita kali ni. hanya berkisar kan ape yang aku buat pd hari sabtu semalam.. weekend ni, aku pasti kan hidup aku terisi dgn macam2 aktiviti.keluar seawal pg. pulang sebelum pukul 10 malam ye! namo malam2 sesangat.

berbalik pada apa aku buat. dapat jemputan open booth newskaki di Tropicana Medical Centre. it was great invitation sebab its free.. salunya kan semua nya kalu buka booth dalam apa2 event.. mesti ade 2k la dlm tgn. kdg2 tak balik modal pon. just nk create awareness nama company & kembang2 kan link yg belom tangkap.haha

so. 7.30 pagi , kami satu team janji ketemu di kl sentral. mcm biasa, mesti aku terbangun lambat.pasti bersiap mcm lipas kudung. pakai make up tempek2. last2, abis usaha dah aku. aku pon smpai kl sentral 8.20 pagi. kesiann mereka~ menanti aku dgn penuh sabar sampai tertidur2.


ye! kami bergerak.. naik bas rapid kl menuju ke tmc. aku mmg ingat jauh. jauh yg aku sangka taklah sejauh mana bas tu bw kami. abis semua taman bawa kami ronda damansara. sampai loya aku mngadap muka2 org dlm bas. semua ketat. muke mngntuk lagi..

pakcik tu pon asyik brek semput2. smpai bangla dpn aku boleh tersasul nk terjatuh. puas bangla tahan guna kaki . last2 terjatuh kat aku.. ah..! dem! aku jerit la. habis satu bas bangun tidur. kami berketawa br nk mula mesra. tapi malu la aku bangla tu pegang aku. aku lupe nk tampar dia laju2.. kesian je muke dia. aku candid gmbr dia.buat koleksi lawak bodo. tapi tak letak kt cni. haha...


ok..itu ok lagi..

jam menunjuk kan jam 9.30 pg. kami terlambat untuk ptama kali nya invitation. imej2. aiyakk!
dalam aku lambat dah tu.. ada lagi manusia yang mmg buat aku lagi lambat. uncle driver bas tu. boleh dia berenti. pergi tapau ns lemak dulu.. bengang siot tgk muka dia eksaited jumpa makanan. tak leh nk consider faham time tu.sbb aku pon lapar. kalau tapau kt aku sekali tu.. boleh tahan jugak.. ~aku consider lagi..:)

ini la pakcik yang suka brek semput2 tu, pastu enjoy je tapau nasi lemak.


nah.. aku bagi bukti siap. driver lesap dari tempat duduk. aku drive kang cepat pulak sampai.


dah! dah sampai... terus jumpa kavitha. a person who in charge us. sgt friendly. rupanya adik kami saja. padahal aku yang tua. wuwuwuwuwu....

aku tgh ajar kavitha join us show love

biasalah dalam hospital. semua yang masuk mesti ketat.dalam kesakitan. aku plak datang , nk g invite2 mereka memberi sokongan event World Cancer Day. aish.. agak sukar jugak nk mengenal pasti siapa bukan dlm kesakitan..

satu team semangat ni awal pagi

nk invite, aku kesian.. jalan terencot2. nk dtg sign up for newskaki,then do wish to the world.
masalah utama aku waktu itu.then aku decide.. aku ajak jiran booth yg lain shj..asalkan target sampaikan..

just spend 2 minutes to share ur love to the world.like sis above.


dalam usha2 gelagat orang dlm hospital. aku boleh fikir karut2 lagi. haha.. mcm comel je pregnant tgk org pregnant.. hukhukhuk. ~ aku mula berkelakuan pelik ~ jgn hiraukan beb.
:P
muka tak sesuai je aku ni , dah gatai sebut2 pasal pregnant.


p/s: akibat tertinggal kamera canggih bukan dslr tu. aku amik guna video cam.tu yang cantek sgt tu.

6 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. weh selendg yg ko pkai sama dgn ak pnya r.... nak jd kembar ak la tu hahahahahah(dgn muka jht gler)

    ReplyDelete
  3. Salam Aiman.. aiman tak kisahkan hehehe.. Suka le entry ni ala2 wartawan gitu sbb ada citer pasal abg RapidKl beli nasik lemak hehe.. Teruskan berblog, jgn sesekali mengalah atau berputus asa.. kipidap kate org puteh.. :)

    ReplyDelete
  4. uishh..jaat la pakcik tu..saje je bg lmbat aiman kan..ngeee :)

    ReplyDelete
  5. wa khairul onggon: hahaha..hampeh abg rapid. tumbuk dia lajulaju.

    ReplyDelete
  6. alya: seb baik aiman tak take over bas tu.. br cuak pakcik tu:P

    ReplyDelete

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign