Aimaan Ahmad: Senang-senang je dapat RM500.

May 29, 2011

Senang-senang je dapat RM500.








Bercakap pasal duit.Duit itu bukanlah kepentingan azali.Tapi kalau takda duit sengsarakan hidup. Jadi duit ni satu item yang penting untuk mencapai kebahagiaan jugak.Memanglah orang cakap, nak bahagia dah cukup kot dengan rasa cinta,saling memahami.

Tapi kalau tiada duit, bukan laki bini boleh mencapai tahap bergaduh yang campak periuk belanga tu ke? Miss aimaan suka dengan satu ayat ni,memang membakar semangat, yeah! berkobar-kobar.

"wahai manusia, bekerjalah di dunia bersungguh seolah-olah kamu akan hidup selamanya, dan bersungguh-sungguhlah bekerja untuk akhirat seolah-olah kamu akan mati pada esoknya."

Dasyatkan!!Main point kat sini.Setiap benda yang kita lakukan semesti dilakukan yang terbaik.Hatta benda tu adalah nikmat menggosok gigi. Korang bayangkan kalau korang gosok gigi cincai2, tanpa mementingkan apa jenis ubat gigi yang korang pakai. Benda tu memang tak effect korang sekarang,Tapi akan datang.Korang nak ke umur 30an dah takda gigi 4 batang di depan. Asset senyuman tu. Lagi satu tips, kebiasaannya manusia yang sentiasa mengingati mati berjaya lakukan yang terbaik untuk dirinya.Kenapa macam tu?? ( ada banyak suara-suara yang kurang pasti dimana synchronize terbaik tadi dgn mati)

If people do remember death sokmo, surely they'll do the best everytime anytime.Kalau dah lakukan yang terbaik je, mestilah boleh berjayakan. ahha!! Tajuk telah tersasar. Miss aimaan nak cerita pasal senang-senang je dapat RM500. Siapa nak bagi weyh?????

Hi again,
Newskaki.com come with cash prize RM500. We will give out FREE RM500 only for our Newskaki.com lucky winner.


Klik picture di atas untuk mengetahui macamana website newskaki.com

Collect your RAYA cash now at newskaki.com! This enjoyable activities has started from 26 may 2011 until 31 August 2011. Bolehlah korang start mensertakan diri, kumpul duet raya sebab nak bagi kat anak menakan.Hampa taw ka anak menakan tu ape?

Sambil-sambil korang asyik takjub teruja nak join aktiviti RM500 hengget tu. Miss aimaan mengalu-alukan voters diluar sana. VOTE FOR ME!! Klik sahaja banner di bawah ini.
atau KLIK SAYA


Bagaimana korang boleh memenangi RM500 ini?
  • Be member of newskaki.com.Setiap member boleh add kawan2. Tapi bukan itu motif nya.
  • Bila korang dah be member, korang diberi mandat untuk collect point. Point ini yang menentukan kehebatan korang. Kena dapatkan 500o NK points dengan invite friends, upload picture,video, share, add friend dan banyak lagi. Kesimpulannya, semua aktiviti korang adalah point.
  • Tapi dengan 1987 NK points and win yourself 5 x 2pax free movie ticket.(You can have a movie day with your families and friends)
Hurry! Hurry! Subscribe yourself in newskaki.com. Klik Banner diatas.

THE BEST WAY TO GET MORE POINTS?

Invite 50 of your friends to join, and ask your 50 friends to join in this contest too and click 'Like'.

NEXT?

Share this contest at your blog, wordpress and copy & paste your blog URL at below comment. With your Fullname. Example: http://www.newskaki.blogspot.com (Mohd Azhar Bin Sulaiman)

Good Luck! any info or question, drop us an email at admin@newskaki.com





Thanks for reading this entry!

3 comments:

  1. hehehe..newskaki.com ni pon aiman punya..

    ReplyDelete
  2. oh aiman nie part of team newskaki.com ya?? admin laa nie?? nk jadik part of team gak leh tak??

    ok aiman keep in touch k

    ReplyDelete

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign