Aimaan Ahmad: eh dah leh buat empangan air mata kamu tu!!

Dec 10, 2010

eh dah leh buat empangan air mata kamu tu!!


assalamualaikum teman2...



kekecohan pagi hari seperti biasa.. bilik aku mula di ketuk oleh mother..
mangun2.. dah pukul 7 dah.. nanti lambat gi keje pulak kamu.. ( lebih kurang mcm tu la gaya nya bila perak campur) tak la perakians bebenor mcm geng2 yang tinggal di perak tengah.
mesti kamu semua kate,budak ni tak semayang subuh ke.ayaks..tak bleh buat bini.

aku tawu benar skill mother aku setiap hari..tipu helah nya amat lah dapat di kesan.
kalu pkul 7.bermksud bru jarum panjang didinding tu menunjukkan number 6. aii!! 6.30 pagi openye.demi menjaga hati nya. aku bgegas jugak bangun menandakan aku memang berterima kasih atas usaha nya.

seperti biasa.solat dahulu.baru membelek2 pakaian di robok .mahukan penampilan berkolor apa ye ke keje hari ini. sebab aku.tabiat aku. aku tak suke bila dah wangi2 sejuk2,baru terhengeh2 nak p iron baju. sudah mandi2 sejuk2.kena terus pkai cantek2.lalalala.:) suka pagi2 mcm tu. terasa kesegarannya u! even aku mandi air panas senanya.pagi ke mlm ke,tiap ms. !!! shhhhh... mengada seyh budak ni.
isi daging aku kn senipis2 nya. tak mampu tahan kesejukan.

keseronokan aku hari ini di tokok oleh sedara mara yg br je mai umah aku. lebih kurang 2 tahun mereka tidak menziarahi aku ni.. tambah2 si kecil wan nurul izzah yg suke menyebut2 nama aku.



sekali terus ke dapur, knon nk mengintai masakan breakfast apa ya hari ini.
terus. mother aku cerita kisah semalam.. semalam... semalam...

rupanya2 baru aku tawu hakikatnya. makanan yang di bawa oleh mother aku ke ofis di buat semata2 keinginan aku yg rs nya tak la bersungut sgt nk mkn. tapi dia penuhi juga.
ianya hanya lah daging masak kicap yang telah di telan sekuat hati oleh ayah aku wktu breakfast. dan aku ketika itu suda di ofis. dan mak aku pula masih di rumah, bersiap2 untuk ke ofis aku kerana ade meeting geng2 gurunya.



bila mak aku dah siap2 letak itu nasi dalam bekas. lauk daging yg gelap tu sudah abis. ayah aku yg makan. terus dia berlari2 anak ke peti ambil dging br dan memasaknya untuk aku. semata2 nk bg aku makan..

ahhh! aku tak tertahan lagi.... air mata air..keluar dikau dari mata ini..
macam gitu rupanya. :(






aku berjaya menampung takungan air mata ni pagi tadi. oleh sebab banyak sebab.
sedara mara aku especially kanak2 ramai.yeah bertahan.
ego kecil di hati aku ni... dah besar! jgn nangis..tahan2!!








kerana dia Wan Rusnaniah. aku makan kenyang di pagi hari itu. terima kasih!!
malu nk cakap depan2..:P



nah! empangan chenderoh.. aku berbakti kt negeri perak.! motif???

2 comments:

  1. huuuu...Man,ak bru je bce entry ko yg ni.touching wei.ak pn x bley gak kalo bab2 mkn ni.cyes,mmg sensitip....dgng msk kcap!fav ak gak wei!!!hahaha

    ReplyDelete
  2. haha..aku skang dah mengalami mslh takleh dok dkt..
    kalu ckp sesuatu..mst my mum argue..
    patot ke aku keje jauh2..
    (gadis yang keliru)

    ReplyDelete

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign