Aimaan Ahmad: Di Hujung Jari

Sep 18, 2010

Di Hujung Jari





Resipi ke2 untuk hari Sabtu ini.... Roti.Arab.Marine!!
Hidangan ini saje dibuat untuk meraikan tetamu2 yang bakal hadir ke teratak 9527 kami..
Jika sudi beraya.datanglah ke alamat tertera:

Lot 9527 Kampung Baru Sg. Kroh,
31920 Kampar,
Perak D/R.


Sajian tak seberapa kali ini, sy belajar dari internet.
cuba sekali.terus jadi.mulalah nk buat menu utama bila tetamu dtg.
tak caya tanya Geng 14. Mereka ni sebenar geng2 rumah sewa sy time blaja kt U.M.
(mereka semua bes,thanks!)

Cerita punya cerita,dah terlupa nk share resipi ini..
kalau bosan waktu petang, gadis2 rumah bujang boleh try buat.
simple & sedap!! ( aish..sy ni tak buat pujian yang melampau kan)

Bahan2 roti:
500 gm tepung gandum
1sudu teh gula
secubit garam
setengah packet mauripan ( 6gm)
air suam secukupnya sehingga tepung2 yang di uli tidak melekat pada jari anda.

#ok! settle bahagian roti, tutup dgn kain lembab,biarkan selama sejam#
kurang pon boleh!

Bahan pencicah:
masak je sardin marine,atau tesco, atau yang $1.40 tu..
kalu nk pelbagai color, letakla cili padi dihiris, ubi kentang dipotong dadu, bawang dihiris untuk ditumis. hancurkan sardin tu pon xpe.. lagi senang nk makan nanti.

## saya saja je ubah resipi dgn pencicah sardin marine, mls nk buat kuah kari.
ini kan menu B.U.J.A.N.G.


SELAMAT MENCUBA!!

No comments:

Post a Comment

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign