Aimaan Ahmad: Perniagaan Modal Kecil

Jan 5, 2015

Perniagaan Modal Kecil

Teknik Perniagaan bermodalkan RM30, diberi voucher RM200.
Saya membentangkan kertas kerja perancangan untuk membangunkan lagi ekonomi rakyat kita dengan memberi ruang perniagaan dalam sistem ekonomi saya. Teknik ini saya rangka lebih detail dan tujuan utama adalah untuk membantu bakal usahawan yang ingin menjana pendapatan lebih, tetapi kurang mempunyai modal.
 


 Langkah untuk anda mencipta jenama ...anda.
1. Mulakan perniagaan seperti anda adalah seorang penoreh getah. Kerjaya penoreh getah ini mengutip hasil dari tuan ladang kebun getah, maka itulah kita di awal perniagaan. Mula dengan modal yang kecil, hasil itu disimpan untuk menjadikan batu loncatan upgrade diri kepada sistem lebih baik.

2. Hasil simpanan jualan kecil kecil itu di gunakan dalam perniagaan yang anda minat. Kalau pun kita ceburi bidang kita tidak minati, ia adalah proses paksaan, dan lama lama kita akan jatuh cinta. Mulakan menyimpan menggunakan sistem tabung 5. Teknik ini perlu ambil kelas tmbahan ok.

3. Hasil dari perniagaan anda minati ini. Mulakan merancang sesuatu perniagaan yang tidak akan goyah jika ekonomi meleset pon. Sentiasa mempunyai permintaan. Terutamanya makanan rugi. Atau pun bahan mentah. Eg: ayam, gula, beras, belacan etc.

4. Perniagaan amatlah sukar di tubuhkan, dan amat amatlah sukar untuk memaintainkan. Jadi setiap perniagaan, mulakan mengumpul database. Vibes perniagaan kita akan berkekalan walau dimana dan apa jua bidang kita ceburi,

5. Proses perniagaan untuk anda yang mahu berjinak jinak. Saya tergerak hati untuk mencipta ruang ekonomi saya perolehi dengan berkongsi kpd individu yang bercita cita dan berjiwa besar.
 
Siapa yang rebut peluang ini?
 
1. Penuntut Institut pengajian tinggi
2. Suri Rumah
3. Part timer
4. Income kedua bagi yang bekerja
5. Anda
 
Senarai ''Reward" geli geli
 
1. Komisen Jualan
2. Kupon Pembelian yang boleh redeem ( Hair dryer, induction cooker, iron steamer, etc terlalu banyak)
3. Monthly achiever get GOLD.

  Boleh terus hubungi +6011.2904.0645

No comments:

Post a Comment

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign