Aimaan Ahmad: kesah 4 musim @ 4days

Jul 7, 2010

kesah 4 musim @ 4days





indahnya ciptaan ALLAH....:)




only 4 days left my writing on this blog, everyday I got a different feelings and emotions..

that can be in angry,scary,sad & happy....

those emotions can be happened in unexpected time... sometimes that a wrong time..
but its same with chance...that will comes in uncomfortable time...

right???



--------------------------------------------------------------------------------------------

~an angry feeling~



hah..mudak2 pon tawu nk marah!

i was working in night shift on that day. its mean that 1.30 pm i had arrived at the info counter with a big smile towards them which those csd who came earlier than me.

i put all my stuffs in the drawer n looking around...i was thinking where i want to sit and relax for a while.. i'm taking a deepest breath & huh!! release....


and


then, i just saw someone coming from far..
he become near with us, ain & nana..


i'm looking at his face, it seems like some unsatisfied in his heart..
he got problems?? perhaps!! that was i thinked..:p


he stands at info counter,. & speak with weird sound..

mamat itu: kertas complain!! kertas complainn! mana2!!
nana : nape? ade mslh kt mane ni...
mamat itu : dok cni ramai2,.xwat keje ape.. kt belakang pon xbleh cek ke...
( kami semua termangu, ape silap kami)
mamat itu:: pegi la sape2 cek kt belakang...
aiman : ain, jom la kita p tgk..
mamat itu : nana ni lampu atas ni, nama ape..keje kt cni da lame da itu pon x amik tahu..
( nana hanya mampu ketawa shj..seb baek comel)
aiman : ain cepat...( ain dlm kekalutan time tu nk call hr manager sbb nk sttle kn LI die, pon terus bergegas ke tmpt prob tu )

kami pon terus bjalan ,.& cek apekah yang sbenar nya yg telah...


rupe2 nye.. al_bulb@taupon nama laen nye..lampu itu berkelip, nk maen cak cak agak nye..

kami pon terus ke ofis management lalu ketemu dgn maintenance...

habaq pny habaq...lega hati kami..en maintenance mahu dtg membantu dgn segera..
sdg kan dlm ht ku masih membara lagi.. sbb kena tegur mcm serba x kena..
adekah kami yang silap.. kami hny menjalankan tugas pabila ade complain.
hatta benda itu org laen perasan dlu..pon kami akan complain kan..
:( :(
sekian terima kasih...

the end! :P




-------------------------------------------------------------------------------------------

genre: horror

starring: ain... aiman...tikah...yana

location: our lovely house, no.8,sec 14..




tinggallah kami berempat sementelah yang laen pulang ke kg halaman....
yana..di awal2 pg sudah bersiap utk mgajar..menabur bakti kpd masyarakat ank2 damansara...
kemudian,



di susuli dgn tikah..
melangsungkan tanggungjawab nye berpraktikal di Kausar Corp, Wangsa Maju..



lalu...bangun lah lagi seorang makhluk ALLAH, bergegas2,bersiap2, bercomel2..

kemudian,.berlalu lah die dari umah kami...

lambaian ku pd ain...


lirikan mataku tepat pd jam yg terselit d celah2 tv.menunjukkan br jam 9.00 pg..
mata ni mengantuk lagiii....

badan ku merebahkan kepala perlahan2 di hadapan telebisyen,

melihat tepat d kearah pintu yg tertutup di selangi dgn celah2 chaya matahari yg tpncar ke dlm rumah kami..

sudah berkunci dan selamat..nyata itu yg terfikir dlm kotak fkiranku..

2min kemudian.terlelap sudahhhh..



ZZZZzzzzzzzzzzzz..berpanjangan smp bermimpi2 terbang ke awan..










tepat jam 11.30 mcm itu lah agak nye..aku pon xbrape pasti..
mataku terbuka dgn mngejutnye..

rupe nye cahaya dr pintu td ..
pintu terbuka luassss..
grill jga terbuka luassss...

tersentap jantung aku ..shingga abis urat2 ak menggigil ..
membuat aku terus terduduk..

ak melihat ke kiri ke kanan,.
slamat kah aku ni...





terus memandang laptop ku yg masih d ats meja..
aih.masih selamat.. tp pintu tu...



dlm keadaan yg diselubungi ketakutan..
ak beronline dgn ain.mnceritakan kejadian itu..
ain kate.last die keluar die kunci..


jantung berdegup kencang..
bermcm2 ku fikir langkah2 utk melepaskan dri dr "penjahat".


aku capai telefon rumah.. masa itu lah en.zouq tidakk menjawab pggilan..
dan

aku tidak ptus asa& cube lagi..ntah kenape lurus sgt aku..
en.zouq yg jauh d melaka itu lah ak mintak tlg....

xdapat jgk.mcm mana ni..:$%#^@&



siapakah utk ak mintak tlg ni...


kemudian. aku pon beronline kembali dgn ain..

die melegakan fikiran ku..


dgn keadaan tidak fkir ape.. ak bersiap2.utk pegi ke tmpt keje dgn awalnye..











sampai sekarang aku tidakk tahu kenape pintu rumah itu terbuka luass begitu..........






kejadian pelik itu byk jgk blaku di rumah kami..

mohon bantuan anda semua!

------------------------------------------------------------------------------------------

No comments:

Post a Comment

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign